Högsta önskan just nu..


Bildkälla.


Tamron 28-75mm f/2,8 har jag länge dregglat över... Åh. Tänk att ha den i sin kameraväska. =) Underbara tanke. Hade jag haft pengarna hade jag varit på väg mot närmsta kameraaffär och lagt upp pengarna o sagt "Jag vill köpa Tamron 28-75mm, tack!". Synd att det är lite väl dyrt för min plånbok just nu. Priset ligger på plus minus 4 199 kr. Lägger dock undan pengar hela tiden för att kunna köpa det. Är det någon av er som har objektivet förresten? Berätta om det för mig, positivia som negativa saker! =) Eller kanske är det några andra än jag som också suktar efter denna underbara sak?


SV: tack XD haha det är ju lite komiskt att den enda som säger grattis till mej när jag har namnsdag är en känd bloggerska, grattis i efterskott på dej också ;D du heter ju också micaela ;D <3

Danne

Nu när du väl säger det hade det inte suttit fel ;)

Ahlberg

Du är inte ensam, hade inte varit fel att ha de pengarna så att man kunde köpa det.

Petra

Jag har det objektivet och använder det nästan hela tiden. Mycke härligt objektiv, men jag tycker att det inte ser så jätte proffsigt ut i utseende men det är väl bara en smaksak det. Men jag kan rekomendera den självklart :)Men du som har ett eget företag kan väl köpa den via företaget, så slipper du ta pengar ur din egna ficka när det är något som behövs inom företaget.

emilia

åh, har det inte, men skulle väldigt gärna vilja ha det!

Ida

JAG vill ha! :D

Danne [www.danieldahl.se]

Oh ja, det objektivet hade inte jag heller tackat nej till! Vi kan köpa det samtidigt, så får vi kanske rabatt ;)

Emma - foto

Åh det där suktar jag med efter! Men det som fattas är pengarna tyvärr =/

LF - fotoblogg

Har funderat på den jag också, men jag känner att jag behöver köpa en ny kamera i första hand. Sedan får vi se =) Den verkar bra!

FannY

Har några frågar om dina andra objektiv? Vilka använder du mest och vilka tycker du bäst om? :) tacksam för svar :)

Fotograf MissJeni

Jag hade det där objektivet och det har verkligen räddat mig många gånger på bröllop när jag fotat i små och mörka kyrkor. Brännvidden är helt klart ovärderlig för mig för att få med mycket på liten yta, framförallt när det är bröllop. Det sviker en inte heller när det gäller allroundfotografering, landskapsbilder och porträtt till exempel.

Fotograf Emelie Ohlsson

Jag har haft objektivet :) Jag tycker det är väldigt prisvärt med bra färgåtergivning och skärpa.När jag köpte mitt Canon 28-70mm f.2,8 L USM såg jag dock att skillnaderna är rätt stora, men det behöver man ju inte veta om man inte testar originalvarianten, haha!

Matilda [myphoto.blogg.se]

You got me! Självklart suktar jag efter det där, eller möjligtvis ett 90mm f/.28, fast skulle vara bra med 25... Hmm :)

ellen, f o t o

hehe, gissa vad som kom på posten till mig idag då? :D:D:D:DGrymt objektiv! Har bara hunnit testa det under eftermiddagen men jävlar vilken uppgradering från kitobjektivet! Skarpt, bra och relativt snabb fokusering, härlig tyngd i det och mycket bra bildkvalitét är vad jag kan säga hittills ;)

H A I D I J A K O B S S O N

SV: hihi okej :)

Fabian

Bra glugg utan tvekan men i min mening inget vidare användbart brännviddsomfång på en kamera med bildsensor som är mindre än fullformat. Du har ju D80 så då får du ju räkna med brännviddsförlängningen 1,5. Vilket gör att denna gluggen kommer ge dig motsvarande 42-113 mm. Du får alltså inte mycket vindvinkel med den gluggen. Men känner du att du kan leva utan det så är det en mycket bra glugg. :)/fabbe

Ida Martinsson

Jag har det! :) Det är kanon bra! Bra skärpa! Brännvidden är älskvärld för allround fotografering, färgerna är underbara också, det är dock lite tungt.

Rei Trulsson

Mycket prisvärt objektiv som har bra färgåtergivning och skärpa. AF är snabb i normalt ljus. Den väger relativt lite. Byggkvalitén är helt ok. Känns inte alltför "plastig". Tyvärr inte vädertätad, men det är inte dina andra objektiv heller, så du märker ingen skillnad. Hehe. Fått bra kritik och betyg både från användare och oberoende tester.

L i n n e a s b l o g g ♥

jag tycker personligen de tär bättre att alltid köra på nikon-orginal objektiv, då vet man att dom är bra liksom, men det där kanske är bra också jag vet inte :)


Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: