Recept // Proteinpannkaka

 
Detta är mitt absolut bästa hittepå under dieten. Den här proteinpannkakan är så god att jag nästan är helt säker på att jag kommer fortsätta göra denna även efter diet. Det säger en del om hur god den är!

Ingredienser
× 150g äggvita
× 1 dl Tyngres Kanelbulle vassle
× 1 msk fiberhusk
× 1/5 tsk kanel
× 1/5 tsk kardemumma
× Valfri mängd sötströ
 
Gör såhär...
Blanda ihop alla ingredienser. Häll ut på plåt med bakplåtspapper och in i ugnen på 175 grader i ca 5 min. Ta ut, rulla ihop, toppa med bär och NJUT!

Luciapokalen 2016

WOW! Vilken helg säger jag bara! Min tävlingsdebut är gjord och jag kan verkligen inte vara annat än stolt och nöjd över min prestation. Jag vet inte hur jag ska formulera mig för att ni ska förstå vilken upplevelse det har varit. När dom ansvariga backstage började gorma om att alla i -166cm juniorklassen skulle radda upp sig på led och göra sig redo för att gå upp på scen, då bultade hjärtat som aldrig förr.

Väl uppe på scen skakade heeeeela min kropp, mina ben skakade så mycket att jag trodde jag skulle ramla. Det var helt sinnes. Hur mycket jag än försökte så gick det inte att slappna av. Johan berättade i efterhand att när alla tjejerna kvartsvände till backpose så skakade i princip varenda rumpa. Förstår ni hur mycket det skakade då, om till och med publiken såg det?! Haha! Fyfan. När vi hade kommit av scen kände jag bara ren och skär lycka. Jag gjorde det och jag kunde inte sluta le! Den där känslan var något av det häftigaste jag vart med om. Adrenalinkick DELUXE. Kan fortfarande känna känslan när jag täcker på det.

Första ronden var en elimineringsrond och jag hoppades så innerligt att jag skulle få gå vidare och det gjorde jag! I andra omgången på scen hade nerverna lugnat sig och jag kunde njuta mer av själva upplevelsen på scen. Vi var så många i min klass att vi delades upp i tre grupper och blev framkallade gruppvis till linen för att 'visa upp oss' (det låter så bissart? haha..). När alla grupper genomfört kvartvändningarna var det dags för first call out, second call out third callout. Det är fem tjejer som blir uppropade i first callout (dvs 'topp 5' bästa tjejerna). Nummer och namns ropades upp på dom första fyra tjejerna (min bästa teamis bland annat!) och när dom kom till sista uppropet hörde jag mitt eget namn. Hur sjukt det kändes? SJUKT! Sneglade upp i publiken och såg Johan le och ge tummen upp mot mig.

Sedan var det av scenen igen och invänta vilka sex av alla 15 tjejer som gick vidare till final. Bara för att man hamnar i first callout är det inte säkert att man går till final, även om det vanligtvis brukar bli så. Jag tog inte ut något i förväg men när dom ropade ut vilka som hade gått vidare var jag en utav dom. Min första tävling och jag tog mig till final. Egentligen hade jag redan vunnit genom att ens ställa mig på scen, så att gå hela vägen till final det var långt över min förväntan. Jag fick lite halvpanik när jag stod där backstage och insåg att jag skulle upp på scen igen och framföra min I-walk, min I-walk som jag inte hade satt perfekt en enda gång under alla mina poseringstillfällen innan tävling. Hann dock inte fundera så mycket på det innan det var dags igen att entra scenen. I-walken gick tack o lov bra. Jag är en sån som presterar bäst under press tror jag, för så som jag poserade på tävlingen hade jag inte lyckats med under något träningstillfälle. Haha. Till och med min coach sa att hon hade blivit förvånad. 

Gud... Jag kan babbla i evigheter om det här. Sista steget: Prisutdelning. 6:e placeringen delades ut och likaså 5:e placeringen. När speakern kommer till fjärdeplaceringen säger han något i stil med att det varit otroligt jämt och att fjärdeplaceringen och tredjeplaceringen har fått exakt samma poäng, men att tredjeplaceringen 'vann' på tidigare meriter därefter ropar han ut nr. 34 och mitt namn. Min debut slutade alltså på en fjärdeplats och jag kunde inte vara mer stolt. Kan ni förstå att för bara några veckor sedan var det inte ens säkert att jag skulle hinna i form och nu stod jag där och hade tagit hem fjärdeplatsen. Fyfan vilken känsla.

Kvällen innan...

Jag och mina fina, fina teamtjejer backstage <3

Bild från I-walken

 Sidepose och backpose

 First call out-linen

 Här har vi hela finalfältet!

Till vänster: SUPERNERVÖS tjej backstage / Till höger: En donut har aldrig smakat så gott som efter tävling

 Till vänster: Han som fortfarande vill pussa mig efter 22 veckor av diet <3 / Till höger: Bästa Carro och jag när vi precis blivit sminkade och lagt vårt sista lager spraytan!

Jag var ungefär lika förvirrad som jag såg ut efter tävlingen...
 
Vill bara avsluta med att återigen säga vilken fantastisk upplevelse detta var! Så glad att jag tog mig hela vägen i mål och än är det inte helt över... Decembercupen nästa!

Färdigpackad inför Luciapokalen


Det är med världens mest pirrigaste mage jag slår igen alla färdigpackade väskor. Idag kör vi upp till Stockholm och imorgonkväll har jag genomfört min allra första tävling i bikini fitness. Det går fortfarande inte riktigt in i skallen. Känns verkligen surrealistiskt.

Väskan på bilden är den jag pratade om i en tidigare vlogg, som är så himla smart för matlådor! Superbra med plats i locket dessutom för allt mitt göttiga som ska slukas i samma sekund som jag går av scen... ;) Nu bär det av upp till Stockholm. Vi hörs efter helgen! Håll tummarna för mig!

Vlogg // 1 vecka ut (tömingsveckan!)Välkommen TÖMNINGSVECKAN!
Herreguuuud, denna veckan har verkligen inte vart och leka med. Det snurrar så otroligt mycket i skallen nu och jag har blivit mer och mer energilös för varje dag som gått (därav blev det inte en full vecka med vloggande denna gången). Nu. Är. Det. Nära.

Nästa gång vi ses har jag tävlat. Det kittlar i hela magen bara jag tänker på det. Fy, vilken resa! Håll tummarna för mig!

Dietvänlig varm chokladSåhär i diettider får man verkligen jobba på sin kreativa sida. Det har vart en såndär rå och iskall novemberdag idag och det lockade nog fram ett sug för varm choklad. Men det går ju inte direkt att bara blanda ihop en kopp O'boy dessa dagar, så istället löste jag det genom att blanda en skopa chokladkasein med vatten så det blir ganska löst (eller ja, i en trevlig drickkonsistens) sedan värmde jag det bara 1 minut i mikron och vólia! En dietvänlig varm choklad har skapats!

Recept // Chokladbollsröra till frukost? Ja tack!

 
Vem tackar nej till chokladbollsröra till frukost? Inte jag iallafall! Det här är senaste hittepå't till frukost. Jag älskar min havregrynsgröt på morgonen, men ibland kan det vara kul att testa nytt och variera sig lite. Här följer recpetet på hur jag gick tillväga. :)
 
Ingredienser
× 40g havregryn
× 30g Tyngre Nötkräm Kasein
× 0,5 dl kaffe
× 2 tsk sötströ
× 0,5-1 dl vatten

Gör såhär...
Blanda ihop alla ingredienserna så det blir en gegga (akta så det inte blir vattnigt). Ställ in i kylen ett par timmar eller över natten och njut av chokladbollar till frukost. Jag åt det bara som en röra direkt ur skålen, men det funkar ju säkert toppen att rulla ihop till riktiga bollar också.