Här hänger jag


Jag har fått nytt jobb!
Är så himla glad och lättad. Sedan i måndags spenderar jag dagarna på Teknikproffset.se's kontor som administratör. Jag trivs som fisken i vattnet. Sitter mycket i Photoshop och filar på grafiska delar, uppdateringar på facebook och kommer även att fota vissa produktbilder. Lite av allt som jag älskar att göra helt enkelt, känns som det perfekta jobbet för mig.

Men nu är det snart dags att ta helg! Ska ni hitta på något skoj? Ikväll ska jag på bio och imorgon står Alex&Sigges show "Meningen med livet" på schemat. :)

Favorit...

I frågestunden fick jag en rolig fråga om vilka favoritkonton jag har på olika sociala medier, jag svarade att jag skulle göra ett eget inlägg om det. Här kommer det! :)
 
TWITTER

På twitter gillar jag folk som twittrar bittert med glimten i ögat, jag gillar den jargongen (det gör jag i och för sig överlag överallt). Annars gillar jag att följa dom som är snabba i käften och har starka åsikter, gärna om feminism. Med det sagt så är mina favoriter på twitter: Zara Larsson, Emmy Winther och HanaPee. Sedan helt off topic så älskar jag min syrras twitter, kanske bara för att hon är min syrra, men jag tycker hon är kul!


INSTAGRAM


På Instagram följer jag överlag bara folk jag känner eller konton som jag tycker är motiverande träningsmässigt. Mina favoritkonton just nu är: Strandtherese, Fitspooration, Fitnessunni och _bellan. Sista kontot är enda som inte är träningrelaterat, haha..


YOUTUBE
 
På YouTube är det mest smink som fångar mitt intresse eller bara allmänt sköna människor. Jag letar dock febrilt efter bra träningskonton av tjejer, jag älskar sånt. Har ni några på lager får ni gärna tipsa i kommentarerna! Hur som, i topp på YouTube just nu: Therese Lindgren, Ellen Bergström, Clara Jonsson och KathleenLights.


PODCAST
 
Jag lyssnar inte så mycket på poddar längre, men jag har ändå några favoriter och det är: Geniförklarat, Michaela & Dasha (tyvärr ej aktiv längre), Till Slut Kommer Någon Att Skratta och Tyngre (tyngre har jag dock inte hunnit lyssna så mycket på, men hittils har jag gillat vad jag hört).

Det var mina favoriter just nu. Dela gärna med er utav era favoriter i kommentarsfältet här under inlägget, alltid kul att hitta nya konton att följa! Vart jag finns på sociala medier finns länkat i menyn bredvid inlägget, ovanför profilbilden. :)

Q/A

MICHAELA
Vad är din största dröm? I livet typ. Jag har ingen, finns saker jag vill göra men inga framtidsplaner eller drömmar så vet inte alls vad jag vill pyssla med heller gällande arbete.
Frågor som dessa är så himla svåra. Jag vet faktiskt inte och om jag ska vara ärlig så stressar det mig en aning. Hade gärna varit en människa som är lite mer "en dag i taget" och "det är spännande att se vart allt leder", men jag är alldeles för mycket kontrollfreak för det haha...

Tips på hur du får så långt o fint hår som du har?! :)
Jag sköter mitt hår otroligt dåligt. Inga inpackningar, tar det balsam och schampo som finns, plattar var och varannan dag (och glömmer gärna värmeskydd). Enda jag försöker hålla mig till är att tvätta det max 2ggr i veckan, för att inte slita på det alldeles för mycket.

Vem är Johan? :)
Min pojkvän.

Hur träffade du din pojkvän? Hur länge har ni varit tillsammans?
Oj... För att göra en lång historia kort: Han var min högstadiecrush men det blev aldrig något mer än så. 2013 träffades vi igen på en kräftskiva och efter det började vi ses. Jag tror det var första gången vi sågs sen högstadiet, alltså ca 4 år efter 9:an. Det tog flera månader innan vi faktiskt blev tillsammans, nu har vi varit tillsammans i snart 11 månader.

Hej! Först vill jag säga att det är så kul att du är tillbaka och bloggar! Big like! Tänkte fråga om du haft förhållanden tidigare än din nuvarande pojkvän eller om han är första? Tycker du det är värt att "vänta" på den "rätta" eller bör man bara köra utan att bry sig?
Vad kul att höra, tack!! Johan är min första pojkvän. Jag tycker nog bara det är att köra på om det känns bra, det är ju omöjligt att veta vem som är den rätta. Jag har träffat killar innan Johan, men Johan är den första jag på riktigt blev kär i. Det var inte så att jag väntade på den rätta, det tog bara en himla massa år innan jag träffade någon som jag överhuvudtaget ville vara med. Haha.

Vad gör du just nu inom jobbranschen, vad jobbar du med nu? Och när började du med det jobbet?
Jag sa precis upp mig från mitt nuvarande jobb, men jag jobbade på Media Markts kundtjänst (så har ni ringt Media Markt och pratat med en Michaela så var det jag!). Jag var där i nästan 6 månader. Just nu är jag lite mitt emellan jobb, jag jobbar som vikarie på förskolor i kommunen tills jag får tag på ett mer fast jobb.

Mina grymma Media Markt-kollegor & en selfie i högsta hugg.
 
Vill du berätta lite i kronologisk ordning bara vad som hände från att bloggen blev mindre och mindre aktiv? Egentligen från då du jobbade på som mest med ditt företag?
Absolut! Har sagt så många gånger att jag ska skriva ett inlägg om detta, men vet aldrig hur jag ska börja. Ska ta tag i det, men kan berätta lite kort här så länge.

Nu har jag inte riktigt längre någon koll på när bloggen blev mindre och mindre aktiv, men jag tror att det var i samband med att jag påbörjade mina studier på distans. Vad som hände egentligen var att jag började plugga och i samband med det så mådde jag bara sämre och sämre. Jag tror det är svårt att förstå hur jag menar när jag säger att jag mådde dåligt av skolan. Var och varannan person säger att skolan är tråkig och att man helst vill slippa att gå dit varje dag. Men den här perioden i mitt liv var rent ut sagt åt helvete. Jag mådde så dåligt att jag kunde ligga i sängen flera dagar i sträck utan att röra ett finger. Gick i princip bara upp när jag behövde gå på toaletten, annars sov jag bara. Jag tappade lusten till allt och även fast jag var hemma hela dagarna så orkade jag inte göra någonting. Jag orkade inte starta datorn (det var då bloggen började dö ut), orkade inte laga mat, orkade inte svara på mail, redigera bilder eller driva företaget och absolut inte plugga. Det blev en dipp där jag la av med allt och på detta hade jag en sådan fruktansvärd prestationsångest över att vara fröken duktig, som jag alltid annars har varit. Jag ville vara en superwoman som klarade av att plugga 100%, driva företag 100% och vara sådär glad och energirik människa. Jag vägrade inse att jag inte klarade av det. Jag var så medveten om vilken bild alla hade om mig och jag ville inte göra någon besviken och känna mig misslyckad. Det var mer eller mindre så det var i 3 år, jag mådde piss men trodde ändå av någon dum anledning att jag hade allting under kontroll. På något sätt tog jag mig igenom plugget, men allt annat runt omkring fallerade. Jag slutade fotografera, slutade ta emot jobb, slutade blogga, slutade med allt som jag en gång tyckte var roligt men som nu bara gav mig prestationsångest. Det tog nog hårt på mig att jag tappade allt när jag låg på topp.

Och här är jag nu. Snart 1 år sedan jag tog studenten, mår betydligt bättre och har hunnit vila upp mig efter allt kaos, börjat jobba på ett "vanligt" jobb (dvs inte med eget företag). Jag mår bättre men det grämer mig fortfarande fruktansvärt mycket att jag bara "kastade" bort allt jag byggt upp och det är väl det jag på något sätt försöker bygga upp nu igen. Eller jag testar att bygga upp det igen för att se om det är något jag vill göra. Jag dippar fortfarande ibland och jag tror det kommer ta tid att repa sig, det är så lätt att falla tillbaka i samma spår. Ibland undrar jag om jag mådde så dåligt eller om jag bara blev lat när det blev för mycket på samma gång. För jag vet ju att jag kan, men det gick inte. Var jag bara svag och tappade min självdisciplin? Jag vet inte. Det är så mycket tankar och oklarheter i hela denna karusellen att jag vet varken ut eller in. Med andra ord: Under tiden bloggen blev mindre och mindre aktiv började jag plugga och blev mer eller mindre deprimerad. Besvarade detta frågan? Haha.. Jag svamlar så lätt iväg i dessa frågor pga vet knappt själv vad som hände.

Kan du inte berätta din historia kring gymnasiet? Varför hoppade du av ett antal gånger o.s.v.
Jag var inte redo för gymnasiet, jag försökte 2ggr men mådde verkligen inte bra. Jag skolkade jättemycket och ljög för mamma och pappa om att jag var i skolan. Jag försökte förklara för dom att jag inte mådde bra, men jag tror det var svårt för dom att förstå hur det var. Efter en termin fick jag alternativet att gå om första året eller hoppa av, då hoppade jag av. Efter sommaren året efter gjorde jag ett nytt försök på en ren media-linje (läste it-media första gången), men det gick inte då heller och då bestämde jag mig för att hoppa av igen. Under denna perioden gick bloggen och företaget som bäst och jag ville helt enkelt fokusera på det. Efter ett tag fick jag möjligheten att hoppa på gymnasiet på distans, jag tog chansen och lyckades efter många om och men slutföra skolan. Dessa 3-4 åren var dom värsta i hela mitt liv. Jag har aldrig mått så dåligt, det blev för mycket av allt. Skolan, jobb, prestationsångest osv... Lite upprepning av frågan ovan, men allt hänger ju ihop.

Hur kommer det sig att du ville ta tag i gymnasiet igen?
Det ville jag inte. Mamma fick kontakt med distansskolan och egentligen var inte jag behörig att börja plugga, men på något sätt lyckades mamma få in mig ändå. Jag kände väl att det här är nog min sista chans, så jag tog den och trots att allt blev kaos är jag glad att jag tog mig igenom allt.

Vad gick du för program i gymnasiet? Jobbade du samtidigt som du pluggade?
Samhäll blev det som jag lyckades avsluta. I början jobbade jag ganska mycket, men desto längre jag kom med skolan desto sämre började jag må och tillslut orkade jag inte göra någonting alls. Det var då jag tappade lusten till allt och då även jobb.

Vill du flytta hemifrån och skaffa dig ett eget hem? Om ja, när har du planer på att göra det?
Ja och ja, ganska så snart!! :)

Har du hittat det försvunna USB-minnet med alla studentbilder? Kan du visa i så fall?
Ja! Det gjorde jag. Ska absolut visa! :)

Vad hade du velat heta om du hade fått bestämma helt själv (alltså istället för Michaela)?
Jag gillar Michaela, skulle nog inte vilja heta något annat. Lame svar...
 
Drömresemål?
Jag vill överallt! Dubai, Hawaii, Australien, Miami och Los Angeles tänker jag väl på rent spontant.

Senaste resan, New York -14.

Tips på bra tv-serier?
Homeland, Merlin (den är typ bra-dålig, jättekonstigt), Vänner, Terra Nova (har inte sett så mycket än, men det jag hunnit se gillar jag) och Life Unexpected äääälskade jag.

Favorit: Twittrare? Instagramkonto? Blogg? Youtubekanal? Podd?
Denna frågan var kul! Gör ett eget inlägg om detta! Men favoritblogg har jag nog tyvärr ingen, läser knappt bloggar just nu.

Förutom mobil och plånbok - vad måste du ha i väskan när du går utomhus?
Vattenflaska! Jag är törstig heeela tiden. Annars vill jag gärna ha parfym och deo i väskan också.

Använder du smink dagligen och i så fall; vad använder du för smink?
Nej, det gör jag inte. Jag är för lat, haha. Vad jag använder är jättejätteolika. Vissa dagar bara concealer, andra dagar hela paketet med foundation, rouge, puder och allt vad det är. Sminkprodukten jag använder mig av mest sällan är nog faktiskt mascara, tycker det är så himla jobbigt. Haha. Kanske kan göra en video och visa hur jag sminkar mig till vardags?

Jag har för mig att du för länge sedan skrev om att du hade tagit studenten, och att du en dag skulle förklara varför du sköt upp det. Hade vart intressant att läsa om :)
Har snuddat lite på ämnet i några av frågorna här, ska absolut ta mig tid att skriva det där inlägget som jag pratat om. :)

FOTO
Vad hände med företaget och fotograferingen? Jobbar du fortfarande med foto?
Företaget är just nu mer eller mindre oaktivt, jag kommer inte ens ihåg när jag tog emot ett jobb senast. Långt över 1 år sedan. 2010-2014 var som sagt tuffa år för mig och någonstans på vägen tappade jag bort mig själv och glädjen för att fota.

Varför fotar du inte lika mycket längre? Ville du testa något nytt jobbmässigt? Prestationsångest? Depression? Hade du för mycket plugg? Tappat intresset? Ingen inspiration? Saknar du fotograferandet?
Det är en blandning utav allt du skrev i din fråga. Jag fick aldrig någon diagnos eller så på depression då jag aldrig kollade upp det, men jag är ganska säker på att jag gick in i någon sorts depression. Jag gick ner mig totalt och det var inte bara fotandet som jag tappade, jag tappade hela mig själv. Jag vet inte om jag saknar fotandet, fota kopplar jag automatiskt med jobb och jobb kopplar jag med stress och ångest. Jag VILL sakna fotandet och jag har väldigt smått börjat fota lite försiktigt igen. Ibland undrar jag om jag vill fota eller om jag bara försöker intala mig att det är det jag "ska" göra.

Kan du inte visa din fotoutrustning i en video? :)
Ja, kul idé! Det kan jag göra.

Vilken fotograf får man bara inte missa?
Helt ärligt, jag har ingen koll på fotografer...

Vad tycker du är bäst marknadsföring som bröllopsfotograf? :)
Kort och gott: Sociala medier! Det är det enda som jag någonsin har använt mig utav. Och såklart rekommendationer från nöjda kunder/vänner/bekanta. :)

Blir det foto på heltid igen i framtiden eller har du en annan längtan till ett annat yrke?
Vet inte vad jag ska svara på detta faktiskt. Någonstans känner jag att det är ett avslutat kapitel, men samtidigt vill jag inte bara slänga bort något som var så roligt och jag vill hitta tillbaks. Men som jag skrev innan, jag vet inte om det bara är jag själv som intalar mig att jag borde fota. Jag vill så gärna att foto ska vara det jag vill jobba med, jag tror jag är mer kär i tanken än det praktiska. Jag är helt nollställd i denna frågan och jag har försökt så länge att ta reda på vad jag vill. Det är kaos. Haha. Annars har jag faktiskt varit nyfiken på att plugga till E-Business Manager. :)

Hur blev det med bröllopet med cowboystuket och solrosorna?
Åh! Mitt favvobröllop! Måste självklart visa er bilderna, ska rota fram dom. :)Om jag gifter mig, är du min fotograf då?
Ja, ja, ja!

Har du något vidvinkelobjektiv för fullformat som du skulle rekommendera?
Har inget själv, så kan tyvärr inte rekommendera något.

Har du testat nya sigmaserien fine art? (Jag har 35:an och innan har jag alltid varit mer benägen att ha original, men jag är glad att jag provade. Så skarpt!)
Nej, det har jag inte. Jag har varit en sån tönt som bara velat ha Nikons objektiv, men jag har hört att Sigmas faktiskt ska vara bättre!

Kommer du att fota några bröllop våren/sommaren 2015?
Jag har fått några förfrågningar, men jag har varit tvungen att tacka nej då jag är bokad på annat (ej foto) just dom dagarna. Men får jag en förfrågan på ett bra datum så tror jag faktiskt att jag vill tacka ja. Jag vill testa på det igen.

TRÄNING & KOST
Hur tränar du & vad äter du för att få bäst resultat?
Jag tränar alla muskelgrupper varsin dag, förutom ben som jag delat upp i två pass. Ett med fokus på framsida lår och ett med fokus på baksida och rumpa. Just nu ligger jag på ett liiiiitet kaloriöverskott för att skapa bra förutsättningar för att bygga lite muskler som också är mitt nuvarande mål. Just nu äter jag bara kyckling, grönsaker, ägg och potatis. Till mellis äter jag kvarg, frukt och nötter. Samma varje dag, förutom på lördagar då jag har en fridag. Må låta tråkigt, men jag trivs väldigt bra med detta schema. Man kan faktiskt variera det mer än man tror.

Hur går träningen och hur kom du in i det?
Just nu går det kanon! Alla mina närmsta vänner tog studenten ett år innan mig, så när jag satt fast hemma med plugg åkte ALLA iväg och reste på olika håll. Ensam kvar hemma hade jag inte så mycket att göra, på något sätt fick jag för mig att börja träna och sedan var jag fast. Detta var dessutom mitt i min stora dipp (som jag har pratat om i tidigare frågor) och träningen blev den enda fasta rutinen i mitt liv som fick mig att må bra och bli gladare igen.

Bästa träningsmotivationen? Jag försöker men jobbar till 16 varje dag och börjar 7:30 och är äääääckligt morgontrött så funkar inte då. Känns inte ens frestande att ta på sig träningskläderna :)
Min bästa träningmotiviation är att följa träningskonton på Instagram, YouTube och bloggar. Men min allra största motivation är min egen utveckling, jag VILL åka och träna för att se hur jag utvecklas. Jag tycker det är så jäkla häftigt att känna och se att jag blir starkare. :) Sedan är det en sådan självklarhet för mig att träna så även om jag vissa dagar inte känner mig motiverad så åker jag ändå, det är inte så mycket att tänka på för mig. På mitt förra jobb var hemma som tidigast kl. 19 varje dag, 40 min senare stod jag på gymmet. Det där med tiden är bara undanflykter. ;) Ett tips är att börja lugnt, träna 2-3 gånger i veckan och öka successivt efter din egen förmåga och träna sånt som du tycker är kul. När jag började träna gick jag bara på gruppass, nu kör jag bara styrketräning.

Tips på nyttiga mellanmål/efterrätter/snacks grejs haha försöker äta nyttigt men svårt när sambon drar fram glasspaket och chips ;)
Mina mellanmål är alltid kvarg som jag blandar med Fun Light (appear är godast!), till det har jag naturella cashewnötter och en frukt (oftast banan). Ibland blandar jag ner allt i kvargen också, det är gott! Vad mer... En smoothie skulle du kunna göra. Ett tag drack jag en jättegod med ägg, naturell yoghurt, havregryn, bär och massa gott. Åh!! Jag har ju ett SUPERGOTT recept på "chokladrutor" som bara innehåller braiga grejer. Kan återkomma med recept om ni vill?!

Vad har du för mål med träningen? :)
Just nu bygga muskler för att sedan gå ner i fettprocent och bli mer tonad.
 
 
Vad tar du för tillskott osv?
Ganska många olika faktiskt.. Dels äter jag vitaminer varje dag: D-vitamin, zink, magnesium och omega-3. Annars dricker jag BCAA med malto och kreatin innan/under träning. Efter träning dricker jag proteinpulver med malto och kreatin. Innan läggdags försöker jag dricka caseinprotein.

Tips för att gå ner i vikt?
Detta är så svår fråga, det fungerar olika för alla. Men i grund och botten handlar det om kalorier in och kalorier ut. Det är otroligt viktigt att äta, men att äta rätt. Kyckling, fisk, potatis, fullkornsris, qnioua, grönsaker och ägg är bland annat bra grejer. Bara för att man vill gå ner i vikt ska man inte strypa maten, kroppen behöver energi. Fett, kolhydrater och protein behövs. Uteslut ingenting. Gör bra och hälsosamma val. Uteslut socker och sötsaker eller åtminstone begränsa det. Träningsmässigt skulle jag absolut rekommendera en blandning utav styrketräning och kondition.

Bästa övningen för att träna mage? Känns som att det aldrig tar något!!
Oavsett vilken muskel man tränar är det viktigt att ha kontakt med muskeln. När man tränar mage är det superlätt (iallafall för mig) att fuska genom att inte aktivera magen. Fokusera på att hålla magen spänd och aktiv genom hela övningarna. Mage tycker jag är tråkigast att träna, men några övningar jag tycker om är plankan, mage i kabelmaskin och denna (jag kör inte med raka ben, utan drar bara upp knäna).

Hur ofta tränar du?
5-6 ggr/veckan brukar det bli.

Har du någon favoritfrukost?
Jag äter faktiskt ingen frukost...

Är du fortfarande utan godis?
Nix!

Har du kvar samma PT som du hade i början? Vad heter hen? Vet du några andra PT i Göteborg som du kan rekomendera?
Nej, jag har en ny. Innan hade jag online-PT vilket betyder att all kontakt skedde över mail, vi sågs bara ett fåtal gånger då han bodde i Stockholm. Det fungerade bra, men i och med att mina mål ändrades ville jag ha någon nära mig som jag regelbundet kunde träffa och få coaching av. Mitt val föll på Gabriella och jag är verkligen supernöjd med henne, hon är grym!

Vilka är dina favoritövningar i gymmet? :)
Åh, det ändrar sig var och varannan dag känns det som haha.. Just nu är det latsdrag, knäböj (dock med en viss hatkärlek), sumomarklyft och axelpress. :)


Sådärja! Det var det hela. Vissa frågor är upprepning av varandra i och med att mycket hänger ihop, men jag gjorde mitt bästa för att besvara allt. Hoppas ni gillar svaren. :) Helt ok om ni vill ställa följdfrågor, bara att kommentera här under inlägget. Kram!

Skriver så fingrarna brinner

 
Ahhhh... Äntligen har jag svarat på alla frågor från frågestunden!
Inlägget publiceras ikväll kl. 20. Är en härlig blanding med träning, foto och vad som egentligen hände under tiden bloggen inte var aktiv. Har försökt vara så öppen och ärlig jag kan. Hoppas ni ska gilla svaren. :)

Och vad har hänt annars då? Jag har bytt jobb! En av orsakerna till att jag inte hittat ro till att blogga. Dessutom så händer det inte alls mycket i mitt liv mer än jobb och träning, så jag vet faktiskt inte vad jag ska blogga om? Hur gjorde jag förr? Jag sover, äter, jobbar och tränar. Det är liksom det jag hinner. Men jag ska nog komma på hur man gör... Haha. Har massa obloggade resor och sånt som jag skulle kunna blogga faktiskt.
 
Jaja, kl. 20 - då får ni svar på allt! Ses här då!