Träningsintresset

 
I min årsresumé skrev jag om att min kamera blev utbytt mot gymmet.
Tänkte ta och berätta lite mer om det nu. Det är naturligtvis inte så att jag har lagt kameran helt på hyllan, jag åtar mig fortfarande fotojobb och kör mitt företag. Däremot är träning ett "nytt" stort intresse som jag mer än gärna lägger tid på. Under förra året åkte jag mycket hellre ner till gymmet än att åka och fota för skojs skull.

Jag har bloggat och fotat i princip varje dag sedan 2008, alltså i 6 år. Det var liksom dags för ett nytt intresse. Inte något som nödvändigtvis skulle byta ut hela fotointresset, men något att bryta av med. För min blev det träning. Precis som typ resten av halva Sverige var mitt nyårslöfte förra året att börja träna. Nu har jag tränat aktivt i ett år, tänka sig att jag är en av dom som höll det löftet!

I början fokuserade jag mycket på kondition, men insåg ganska snabbt att det var mycket roligare att styrketräna på gymmet. När jag började styrketräna orkade jag inte knappt göra knäböj med bara stången (20kg), idag är 30kg min uppvärmningsvikt. Det är en sådan himla kick att se, svart på vitt, hur mycket man utvecklas.

Bästa stunden på dagen är helt klart när den tiden som spenderas på gymmet. Det är nästan som terapi, en timme då jag är helt isolerad från allt annat. Så himla skönt och, åter igen, så coolt(?!) att se hur mycket starkare man blir. Det är en av dom bästa grejerna med träning, att man ser sin utveckling så tydligt. För mig blev träningen min räddning när jag hade det som jobbigast, jag fick något att göra och hittade äntligen något som jag tyckte var kul igen och som fick mig att må bra. Jag tror det var viktigt för mig att hitta något helt nytt som fick mig att fokusera på annat, annars hade jag nog grävt ner mig i en grop till slut. Tack vare träningen har jag blivit mycket gladare, fått bättre rutiner och blivit allmänt mer motiverad.

I somras tog jag hjälp utav en PT för att få hjälp att nå mina mål, kan vara det bästa jag gjort! På första delmätningen efter ca. 2 månaders träning med honom hade jag tappat 7% fett. Kick deluxe! Vad vågen säger bryr jag mig inte om för fem öre, just nu tränar jag för att blir starkare och gå ner i fettprocent för att till slut få lite lagom definerade muskler (och vad som är lagom skiljer ju sig såklart från person till person...).

Jag tränar mycket och ofta för att jag tycker det är roligt och vill absolut inte bidra till någon träningshets, man gör precis som man vill. Vill man träna, då gör man det. Vill man inte, då gör man inte det. Det är helt upp till var och en. För mig är det just nu ett utav mina största intressen och därav har träningen också fått en egen kategori i bloggen. Vi får se hur mycket jag väljer att skriva om det, men att bedömma utifrån frågestunden var det många som var intresserade och nyfikna på min träning så ett och annat inlägg blir det nog.

Det var bakgrunden till min träning och lite lätt kring hur jag tränar, i nästa träningsinlägg ska jag som jag lovat berätta mer ingående hur jag lägger upp min träning osv... :)

Studsmatta och frusna fingrarI veckan blev jag plåtad för Studiografen.
Dom behövde en tjej som såg fotade med mobilen och såg glad ut till en "reklambild" och Ottan (som jobbar där) tyckte tydligen jag passade för det, så jag ställde upp. Efter många leenden, hoppande på studsmatta och sönderfrusna fingrar senare satte vi oss på kontoret och kollade igenom alla bilder. Jag har ingen aning om vilken bild dom kommer använda, men jag tänkte tjuva åt mig några stycken och visa på bloggen. Ni ska bara veta hur fantastiskt vacker man ser ut när man hoppar studsmatta... Haha... ;)

Frågestund / Svar

Vad är dina framtidsplaner?
Just nu har jag faktiskt ingen aning, jag vill fortsätta köra företaget med kanske inte på heltid. Sedan vill jag resa och hmm... vi får se helt enkelt!

Några resor under 2014?
Jag ska till London med min syster i höst och i vår åker jag till New York med hela familjen.

Vill du tatuera dig?
Ja! Jag vet bara inte vad eller var ännu, haha..

Följde du Paradise Hotel isf vad tyckte du om vinnaren?
Det gjorde jag. Ja, alltså... Jag vet inte vad jag ska tycka. Han gjorde ju det som programmet går ut på och spelade spelet väldigt bra (uppenbarligen), sen att han betedde sig som ett svin är ju en annan femma haha...

Favoritblogg?
Jag läser inte så mycket bloggar faktiskt, nästan bara vänners. Utöver vänners så läser jag gärna Fitspooration, HanaPee och Michaela Forni.

Vilka länder har du besökt och vilka vill du besöka?
Kroatien, Spanien (Mallorca), USA, Domenikanska Republiken, Norge, Danmark, Grekland (fastlandet samt Rhodos, Cypern, och Kreta), Italien, Montenegro, Thailand och England. Fick jag med allt? Jag tror det, haha. Jag hade gärna åkt till Australien, Kina och så hade jag velat backpacka i USA! Kap Verde har jag hört mycket gott om också... Ja, ni hör ju. Jag vill resa överallt.

Bilder från tidigare resor...

Har du rest något under den tiden du har haft din bloggpaus, och i sådana fall vart (inkl. Sverige)? :)
Hmm... Det har varit lite resande till Stockholm och någon tur neråt Skåne, men annars inget. :)

Har du gjort något speciellt som du aldrig lär glömma? :D
Oj... Vad svårt. Det har jag defenitivt, men inget jag kommer och tänka på bara sådär (dubbelmoral? haha).

Bor du hemma eller i egen lägenhet?
Jag bor fortfarande hemma! Ni kanske vill ha en liten tjuvkik i mitt rum?

Kul att du börjat blogga mer igen, men vad var det som gjorde att du nästan slutade sist?
Bra fråga. Jag har bloggat i 6 år, det var inte helt oväntat att jag någon gång skulle komma av mig eller behöva ett break. Men nu känner jag att jag är på G igen!

Jag har följt din blogg sedan länge tillbaka och jag vet att du inte tagit studenten. Ångrar du det idag, att du inte har en fullständig gymnasieutbildning? :)
Som det ser ut just nu så gör jag inte det, men skulle jag göra det kan jag alltid läsa upp det senare (även om det förmodligen kommer bli jobbigare). Ibland kan jag såklart gräma mig lite över att jag inte bara härdade igenom, men samtidigt så kändes det inte rätt att göra det då. :)

Hur fick du din blogg att nå ut till så många?

När jag började blogga så fanns det inte lika många bloggar som nu, så mycket hade nog att göra med tidpunkten. Annars var jag väldigt aktiv, kommenterade andras bloggar och höll i mycket tävlingar så hittade folk hit.

Var hämtar du inspiration? Någon speciell person/tumblr/weheartit?
Överallt och ingenstans i princip! Ingen speciell stans faktiskt.

Kan du få til bak kuliser video fra fotoshooter igjen?
Det ska nog gå att ordna. :)

Kan du göra fler videobloggar?
Jag hoppas jag kan komma igång med det snart igen!

Har du slutat med ditt företag?
Nej, det har jag inte. :)

Vart har du köpt din gula halsduk?
Om jag inte missminner mig så är den köpt på Monki för några år sedan.

Min favorithalsduk!

Sist du bloggade regelbundet så hade du hittat nya rutiner och kunde sova bättre. Fortsatte det? Jobbar du ff bäst på café?
Det höll sig faktiskt länge, nu är jag dock nere i någon down-period igen. Jag har inte jobbat på café på ett tag, har funderat på att börja med det igen. Tror det kan vara bra!

Fortfarande inte lösgodis? (varför nämnde jag det, nu blev jag sugen ju)
Joooo, nu förtiden blir det lite då och då. ;) Totalt körde jag 1,5-2 år utan godis, funderar på att köra godisfritt igen. Under tiden jag var utan saknade jag det ju inte, så varför jag började igen är ju en gåta...

Vad är ett måste på morgonen? (ska jag låta bli att fråga när din morgon infaller?! ;))
Hmm... Jag tror faktiskt inte jag har något måste. Eller räknas borsta tänderna och ta deo? Haha. Går typ inte ens ut och hämtar posten utan att ha gjort det. (Mina mornar brukar infalla runt 09 ;))

Om man skulle ha vägarna förbi Göteborg någon gång. Skulle du gå med på att träffas via en fika eller något då?
Jag kan inte lova något, men man får ju gärna höra av sig så får vi se om jag har möjlighet! Alltid kul att träffa nya människor. :)

Vad är det du pysslade med förra året som gjorde att bloggen hamnade åt sidan?
Det jag pysslade med förra året pysslar jag fortfarande med, så det är lite hysch-hysch om det fortfarande. Ett litet tag till.

Jobbar du vid sidan av ditt företag, isf med vad?
Sedan en tid tillbaka jobbar jag extra som ekonomiassistent på MQ's huvudkontor också.

I vilken del av Göteborg bor du?
Lite utanför Göteborg!


Skulle du kunna skriva hur en veckas träning ser ut för dig. Dvs dagar, vad du tränar och vilka övningar?
Absolut! Just nu tränar jag 5-6 dagar i veckan och kör tresplitt. Ska skriva mer om det i enskilt inlägg. :)

Du har väl gått på gym ganska mycket nu, har du märkt någon skillnad på ditt välmående och kropp? :) utvecklats något?
Det har jag verkligen gjort! Dels mår jag mycket bättre, kroppen har förändrats och jag har blivit mycket starkare. Det är det som är så kul med träning, att man ser sin utveckling så tydligt.

När du är på gymmet vad tränar du då? Vilka redskap använder du?
Jag tränar styrketräning, men har tänkt börja köra lite intervaller på bandet nu också. Jag försöker hålla mig borta från maskinerna så gott det går och kör fria vikter.


Hur hittade du motivationen att börja träna? Vill verkligen ta tag i träningen men blir som inte av, har du några "komma-igång-med-träningen" tips? :)
Jag började följa träningskonton på Instagram och blev motiverad av att se andras utvecklingar, så det är ett jättebra tips! Annars tror jag på att inte gå in för hårt direkt så man tröttnar och att man hittar en träningsform som man tycker är rolig. I början tränade jag mycket kondition men slutade med det ganska snabbt för jag insåg att löpning inte var min grej, hur gärna jag än ville tycka att det var kul.

Hur kom det sig att du började träna? :)
Alla mina vänner (verkligen ALLA, haha..) var bortresta under flera månader förra året, jag blev jätterastlös och fick nått flipp i skallen en dag och bestämde mig bara för att börja träna. Haha...

Vad tar du i squats och benpress?
65kg i squats och 160kg i benpress.
 
Berätta om din träning! Tränar du fortfarande med pt? Ser du framsteg? :D
Ska skriva ett enskilt inlägg om träningen och berätta mer ingående. :) Jag kör fortfarande med PT, men inte samma som tidigare och jag ser absolut framsteg! Det har hänt mycket på ett halvår med nya PT'n.

 


Jag är sugen på att köpa mig en ny systemkamera. Har tankar och funderingar kring Nikon D7000, vet du om det är en bra kamera för den som fotograferar en massor på sin fritid? :)
Det är det absolut! Har dock för mig att den bara har manuella programval, så det gäller att man har koll på hur slutartid, bländare, ISO och allt det där fungerar. :) Kika in i någon fotobutik och kläm lite på den.

Fotoutbildning? Har du några rekommendationer för kvällskurser i Göteborg? Någon som är bra/seriös?
Har tyvärr ingen koll på sådant.

Hej. Har en fråga, jag har en nikon d3200 och ska köpa en blixt till den. Vilken ska ja köpa/är bäst? Ska fota mycket porträtt i studio plus ute! Sen ska ja köpa ett nytt objektiv ca 300 mm, vilket rek du? :)
Hej! Blixtar har jag tyvärr inte så mycket koll på... Tips är att maila Scandinavian Photo och höra med dem. Detsamma när det gäller långzoomare.

Vad tycker du om Tamron 28-75 f2,8? Tycker du det är värt att lägga 4000 på det? Och har du något tips på ett liknande objektiv som funkar till Nikon och är i ungefär samma prisklass? :)
Jag tycker absolut det är ett bra objektiv! Jag hade det i flera år innan jag bytte upp mig till Nikons motsvarighet (24-70/2,8), autofokusen kan vara lite långsam när det är mörkt men annars har jag inget att klaga på!

Vad har fått dig att utvecklas inom fotografin?
Att jag hela tiden utmanat mig själv och inte nöjt mig. Dessutom analyserar jag ofta mina egna bilder och ser vad som kunde gjorts bättre till nästa gång. Sedan gäller det ju såklart att fota, fota och fota :)

Jag vet inte om du har svarat på de här innan någon gång då jag inte har följt din blogg så jätte länge. Men jag hittade nyss hit och tycker att du verkar som en härlig person som är jätte duktig på att fotografera, så min fråga är om man får praktisera hos dig? Kram :)
Tack för komplimangen! Kul att du har hittat hit. :) Tyvärr tar jag inte emot några praktikanter. Kram!
 
Dit beste tips til få masse kunder?
Det är svårt och det tar tid. Tips är att skapa blogg/hemsida så poteniella kunder kan hitta dig, annars är nöjda kunder toppen. Dem rekommenderar vidare och på så sätt sprids ditt namn. Be vänner och familj att tipsa om dig om någon letar fotograf. "Syns man inte, finns man inte!"

Du har ett eget företag, om jag har fel rätta mig, jag undrar är det lätt att hantera det om man ska använda det till foto och hur går man tillväga, tips, råd?
Stämmer fint! Här har du ett inlägg där jag besvarat massa frågor om det. :)

Tack för alla frågor! Tycker det är superkul att svara på era frågor, ni får hojta om ni vill ha mer sånt här. Och fick ni några följdfrågor efter att ha läst mina svar kan ni ställa dom bland kommentarerna så svarar jag där. :)

Bloggkväll med Fototräff och Studiografen!


Är du sugen på scones?

Det är jag också... Därför har Fototräff tillsammans med Studiografen bestämt oss för att onsdagen den 26 februari slå upp dörrarna för en första Tea & scones­kväll. Kom och träffa andra fotointresserade, mingla och delta i vår Instagramtävling på Studiografen i centrala Göteborg. Kvällen börjar klockan 17.00, men trilla förbi när det passar dig och dra gärna med dig din fotointresserade kompis så har vi en trevlig kväll tillsammans!

Som namnet kanske har avslöjat så bjuds det såklart på te och scones och hela kvällen är helt kostnadsfri. Men för att veta hur mycket marmelad som behöver införskaffas så vill vi gärna ha din anmälan senast måndagen den 24 februari. Du anmäler dig genom att maila ditt namn + mailadress till ottilia@studiografen.se.

Hitta till Studiografen
Vi finns i Vasastan på Viktoriagatan 8.

Lokaltrafik
Båda spårvagnshållplatserna ”Vasa Viktoriagatan” och ”Hagakyrkan” ligger lika nära till Studiografen.

Parkering
Betalparkering finns på gatan. Billigare inomhusparkering finns närmast på Pedagogen ca 200m ifrån oss.

Jag hoppas vi ses nästa onsdag! Det kommer bli kalasbra och jag ser fram emot att träffa er. :) Har ni några frågor är det bara att maila ottilia@studiografen.se. Kram!

Den där iPhone 5s:enTitta så fin min iPhone var en gång.
I sådär en dag ungefär. Ingen var gladare än jag när jag äntligen fick byta ut min iPhone 4 mot 5s:en när den släpptes. Jag har i princip aldrig pajat eller tappat någon mobil, men tro sjutton att denna åker i golvet femtioelva gånger innan jag ens hann tänka tanken att köpa ett skal. Inte nog med det, av någon konstig anledning startar den om sig själv med jämna mellanrum och ibland blir skärmen helt svart (trots att mobilen fortfarande är igång) så jag måste "tvångs"-stänga av den.

Någon som vart med om liknande och vet vad som är fel? Gissar att det bara är till att lämna in den på reparation. Alla dessa problem med tekniska grejer...

En hypad semlaJag vet inte hur länge jag har varit sugen på semla.
Skulle tippa på minst ett par veckor, så gissa om jag blev glad när jag såg att man kan skicka gratis semlor till sina vänner på facebook! Jag tvingade Ottilia att skicka en till mig direkt och idag var vi och hämtade ut varsin semla. Men jag tror minsann jag hade överhypat det där med semla, för så gott var det inte... Jag käkade inte ens upp hela (det är ju locket som är godast). Men jaja, jag fick minsann min semla tillslut iallafall! ;)

Vill ni också ha gratis semla? Semlogram.se är the place to be!
Hur många gånger skrevs ordet "semla" i detta inlägget egentligen? Asmånga... Haha...

Glad alla hjärtans dag!


Glad alla hjärtans dag hörrni!
Jag har precis ätit en god middag med familjen och fått en tröja jag kikade på för ett tag sedan i alla hjärtans dag-present av mamma och pappa. Alla hjärtans dag har aldrig varit någon direkt speciell dag för mig, men jag gillar den ändå. Det behöver absolut inte vara presenter och grejer, men bara lite extra mysig sådär.. :)

Hoppas ni har en toppendag och ni ska veta att jag är så himla glad som har världens finaste och snällaste läsare! Ni är bäst! Puss ♥

En dag i december......var Elin i Göteborg och hängde med mig och Ottilia.
Ottilia klippte ihop en liten video från den dagen. Tycker den är så himla mysig! Vi fikade, shoppade, Elin spelade in video till sitt Vlogmas-projekt och mitt upp i allt sprang vi rakt in i en bloggläsare. Lika trevligt att hänga med dom där tjejorna som vanligt, vi borde ses oftare!

Och jag borde börja filma mer så jag också kan klippa ihop sådana här trevliga videos.

En färgklick, typ


Foto: Ottilia Lindell

Kolla! Jag har färg på mig!
Det skulle kunna bli en världsnyhet, att jag har annat än svart på mig. Jag är världens tråkigaste när det gäller kläder, tar man sig en titt i min garderob så skulle nog varenda kotte tro att dom blivit färgblinda. Kände mig därför lite extra fancy igår när jag mötte upp Ottilia inne i stan för att plåta några snabba porträtt på henne, det slutade med att det blev några på mig också (inte helt otippat när två fotografer hänger).

Sitter och redigerar dom bilderna nu, kommer upp på bloggen senare. :) Och just det, jag har redan börjat sammanställa svaren från frågestunden så om ni har någon fråga som ni inte ställt ännu - passa på nu!

Fågeljävel

 
Ni vet nog alla vilken fågel jag snackar om.
Jajamen, helt rätt. Flappy Bird. Själv blev jag tipsad om spelet sent på kvällen när jag hade gått och lagt mig, ni kan ju gissa om jag somnade harmoniskt eller inte den natten. Så fort jag har en ledig stund över eller är uttråkad så åker spelet (samt en och annan svordom) fram. Det går ju inte att sluta spela?! "En gång till bara... Nej, men jag dog ju så en gång till... Ops, en sista gång nu... Okej, NU är det sista gången..."

Efter en lite (läs: mycket) nördande och alldeles för mycket fritid senaste dagarna har jag lyckats nå 104 poäng. Spelar ni också? Vad har ni för rekord? Om ni inte har testat så kommer här ett tips från coachen: Börja inte (men nu har jag hört att det har raderats från App Store?).

"Flappy Bird - makes you wanna die, slänga mobilen i väggen, skrika, dra av dig håret och ångra att du ens ladda ner skitspelet."

Ska vi köra en frågestund?


Ni verkar vara ett gäng som sitter som små frågetecken.
I och med att jag inte bloggat särskilt mycket eller regelbundet har ni inte haft möjligheten att hänga med vad jag gör nu för tiden osv. Försökte skriva ihop något slags inlägg, men kom ingen vart. Jag vet ju inte vad det är ni är intresserade utav. Därför tror jag att det blir lättare om ni frågar mig det ni undrar istället så sammanställer jag det i ett inlägg. Låter det bra? :) Ni får naturligtvis även passa på att ställa frågor om kameror och sådant också.

Dåså, shooooot! Ni vet vart kommentarsfältet bor!

Som den fotobloggare man är...

 
...får jag nog skämmas lite nu.
Vid det här laget så kommer det väl inte som en överraskning att fotandet har gått lite trögt det senaste? Ännu ett bevis på detta: Varje gång jag lägger in bilder i datorn så lägger jag i mappar först efter år, sedan månad och sist datum. Jag höll precis på att samla ihop bloggmaterial inför kommande inlägg och letade då runt bland mina bildmappar, vet ni vad jag inser då? Jag har inte ens har skapat en mapp för 2014, dvs. jag har inte fotat någonting (privat) sedan nyår?! Pinsamt, Michaela... Pinsamt...

Får plåta desto mer resterande månader istället, för den här bloggen ska minsann återupplivas igen. Nu ska kameran få börja hänga med på vardagliga äventyr igen och inte bara gå varm under fotojobb!

Nu blir det kramkalas

Foto: Ottilia Lindell

Japp, varsin stor kram ska ni alla ha!
Vad glad jag blev för all positiv feedback på bloggen, blev ännu mer pepp nu. Nu ska även Bloglovin' fungera korrekt igen, så alla som missade gårdagens inlägg får sig förmodligen en liten chock när ni kikar in här idag. En positiv sådan hoppas jag! Tänk att trots min nästan obefintliga aktivitet på bloggen så har den bara fortsatt växa och att ni stannar kvar värmer fint i hjärtat.

Häromveckan kom en läsare fram och hälsade när jag väntade på bussen, hon var så himla söt och berättade att hon hade följt bloggen sen jag startade den i princip. Det var nog det som satte eld i baken på mig, inte ska jag väl bara kasta bort något som jag byggt upp så länge? Samma eftermiddag satte jag mig hemma och började fila på bloggdesign och nu står vi här. Det var ett härligt wake up call.

Och just det! Om ni har några önskemål på inlägg ni hade velat se här i bloggen, kommentera och berätta! Jag är taggad till tänderna, om det inte redan har framgått... ;)

Välkomna till nya bloggen!

 
Alltså, åhhhhh... Välkomna till nya bloggen!!
Som jag suttit och fixat med bloggen och nu är allting äntligen klart. Jag har alltså flyttat tillbaka bloggen dit allt en gång för 6 år sedan började - till blogg.se. Känns lite som att komma hem igen, jag har saknat att ligga på en bloggportal. Fantastiskt att jag dessutom fick med mig alla inlägg och kommentarer i flytten.

Ni som prenumererar (♥) på bloggen kommer automatiskt flyttas över hit till nya bloggen, så ni behöver inte oroa er över det. :) Nu är jag superpepp på att kicka in gång bloggningen här, så det tycker jag vi gör! Det kommer bli mycket vardag, foton och förhoppningsvis en och annan videoblogg. I övrigt är jag lyrisk över att jag äntligen lätt och enkelt kan hålla kontakt med er igen, det är ju skitsmidigt att svara på kommenterar här!

Är såklart nyfiken... Vad tycker ni om nya bloggen? Hojta om något ser konstigt ut!

Min kamerautrustning

KAMEROR
Nikon D800
Min huvudkamera. Fotar så gott som alla bilder med denna kameran, fotojobb liksom vardags- & bloggbilder.

Nikon D300s
Min reservkamera som mest används som back-up vid bröllopsfotograferingar.

Panasonic Lumix G2
Kameran jag oftast använder när jag videobloggar, smidig pga vridbar display samt bra autofokusering.

Canon S95
Supersmidig, liten kompaktkamera. Används när jag inte vill släpa på någon av mina större systemkameror.


OBJEKTIV
Nikon 50mm f/1,4
Nikon 70-200mm f/2,8
Nikon 24-70mm f/2,8
Nikon AF-S 10-24mm f/3,5-4,5G ED DX


KAMERATILLBEHÖR
Väska: Lowepro Nova 200 AW
Reflexskärm: 110 cm guld/silver, 5i1 110 cm, 80cm silver/vit
Minneskort: SanDisk Extreme, 2x8GB, 2x16GB, 4x32GB, 3x64GB
Extern blixt: Nikon SB-600
Studioblixtar: Cononmark Batteriblixt 400 DL4,0 + beauty dish och softbox


EFTERBEHANDLING
Redigeringsprogram: Adobe Photoshop CS6, Adobe Lightroom 4
Videoredigering: iMovie, Adobe Photoshop CS6
Ritplatta: Kommer...