Mina favoritpodcasts

Jag älskar podcasts.
Lyssnar på det så ofta jag bara kan - på jobbet, i solstolen, när jag ska sova, när jag promenixar, åker buss osv... Därför, som den podcastälskare jag är, tänkte jag tipsa om mina absoluta favoriter (i inbördes ordning) och sedan tänkte jag även att ni kuna tipsa mig om era favvisar. Man kan aldrig ha följa för många podcasts och jag vill få upp ögonen för nya. Dåså... Låt mig presentera Michans bästa podcaststips:

 
1. Michaela & Dasha [länk]
Alltså... Dessa tjejerna?! ÄLSKAR DOM. Deras podcast går under temat kärlek. Förstår ni hur mysigt, härligt och ibland lite sorgligt? Dom snackar om förälskelser, krossade hjärtan, singelliv, relationer... Ja, allt vad kärlek heter! Det är som två extra kompisar som kommer med bra råd om allt sånt som man sitter och grubblar över själv. Dessutom verkar dom vara typ världens härligaste personer, jag vill lätt bli deras nya bästa vän (call me om ni ser detta.....).

2. Hanapee's otroliga podcast [länk]
Älskar denna tjejen också. Hon är så himla smart! Och konstig. Och rolig. På samma gång. Älskar't. Hennes sidekick Martin är ju också störtskön. Det är en salig blandning av ämnen, snackas om t ex. genus, självkänsla, alkohol, hur Martin är som person och om varför Hanna har sånt bekräftelsebehov. Mitt i allt lattjo lajban säger dom så himla vettiga grejer. En podd med både djup och massa skratt. Det var Hanna som öppnade upp mina ögon för både genus- & feminismdebatten. Åter igen: Älskar podden! Och Hanna!

3. Alex & Sigges podcast [länk]
Hade väldigt svårt för detta podcasten till en början. Tyckte mest dom var konstiga, men nu gillar jag! Också sånadär smarta människor som slänger ur sig sköna och vettiga tankar. Jag älskar smarta människor, öppnar upp ögonen på en på så många sätt. I denna podden snackas det om precis allting, mycket sköna vardagsreflektioner. Gillar deras sätt att prata och beskriva saker och ting. Himla svår podd att beskriva faktiskt men jag hittade en recension som jag tycker beskriver precis som jag tycker:

"Denna podcast är svår att beskriva, och efter det första avsnittet tänkte jag att det hade att göra med att den var otydlig. Men efter tre avsnitt inser jag att den är svår att ringa in för att den erbjuder en ny typ av underhållning. Den är rolig men inte på ett traditionellt sätt. Den är självutlämnande men inte på ett traditionellt sätt. Om Schulman och Eklund fortsätter att leverera på den här nivån kan det här komma att bli för nätgenerationen vad Knesset var för den ironiska generationen. Kommer att följa dem med spänning."

4. Ihop med Josefin [länk]
En relationspodcast med Josefin Crafoord, Martin Blix och Quetzala Blanco. Lyssnarna får maila in sina frågor/problem om relationer som Josefin och dom andra två sedan besvarar. Har inget direkt så att säga om denna faktiskt, jag bara gillar den. Tycker allt med relationer är intressant och älskar att höra andras tankar om diverse problem inom det området. Därför tumme upp för denna. Tumme ner för att det inte har kommit någon nytt avsnitt sen i december...

5. Adam och Kompani [länk]
En podd med Adam Alsing, Carin da Silva och Daniel Breitholtz. Även detta en sådan där det snackas om allt mellan himmel och jord, men på väldigt lättsamma plan hela tiden. Gillar att den inte klipps i efterhand, utan den blir som den blir och så får den vara. Inget hysch-hysch eller bortklippningar. Lyssnar oftast på denna när jag ska sova, just för att den är så lättsam. Perfekt!

6. AldrigVila [länk]
En träningspodcast! Ja, vad ska man säga mer än det då. Det tjötas träning, mestadels i form av styrketräning på gymmet men även lite vardagliga tankar. Egna erfarenheter blandat med tips och sådär. Skön att lyssna på! Tyvärr är den för tillfället inaktiv, men man kan ju alltid lyssna på gamla avsnitt. Om jag har förstått det rätt så ska den bli aktiv snart igen. Så håll utkik om ni är intresserade.

Såå... Det var mina tips det. Nu är det er tur! Vilka är era favoritpodcast som man bara måste lyssna på?