Sista juli

Så var juli slut och det är bara en sommarmånad kvar. Jag blir helt galen när jag ser hur folk från alla håll och kanter visar bilder på gula löv. GULA LÖV? Det är ju helt sjukt. Snart kommer det väl vara snö på sommaren också, haha. Hemma hos oss ligger det iallafall inga gula löv, däremot är det fullt med heliumballonger som jag använde när jag fotade självporträtt i förmiddags. Shit, vad ovant det var att fota självporträtt. När gjorde jag det senast? 100 år sedan typ. Dessutom gjorde inte ballongerna som jag ville, så det fick bli som det blev. Och hur det blev, det får ni se imorgon - på en alldeles speciell dag! ;)

Uråldriga cyklar och koblajjor

Det är något speciellt med havet. Jag kommer aldrig förstå mig på dom som säger att sjöar är bäst. Kanske beror på att jag i princip aldrig badar i sjöar, men jag hade alla dagar i veckan valt havet före sjön. Havet känns så mycket fräschare än sjövatten. Vi har alltid åkt till havet vid mormor och morfars land, år efter år. Trots att man får smyga förbi kossorna när man ska gå i vattnet och hoppa sick-sack mellan koblajjorna, är det helt klart bästa stället. Det har sin charm. Precis som dom uråldriga cyklarna vi cyklar ner på (förutom den syrran cyklar på, det är en nykomling från postkodlotteriet haha), såna man växlar på genom att trampa halvt bakåt och sedan snabbt framåt igen. Jag älskar't.

Fotografering i Slottis

Ingen åska, ingen sjuk och ingen skadad. Jag vet inte hur lång tid det tog att lyckas hitta ett datum för gårdagens plåtning. Allt har bara gått emot oss hela tiden. Ena gången blev någon sjuk, andra gången fick någon annan förhinder, tredje gången stukade jag foten (och hoppade på kryckor), fjärde gången när allt var on set började det spöregna och åska. Men igår lyckades äntligen allting matcha! Vilket projekt, haha. Vad jag plåtade? Bilder till min PT Marie's hemsida, får nog visa er några bilder sedan. :) I övrigt, min dator bråkar fortfarande lika mycket. Ska passa på att tidsinställa några inlägg medan jag kan nu... Så himla tråkigt när det ekar tomt här i flera dagar. Eller ni kanske ligger ute och steker i solen ändå? No time för datorn på sommaren ;)

Barnvakten Michaela

Fotograf eller barnvakt - det är ingen som vet! Haha... Igår satt jag barnvakt. Den största tjejen var väldigt fotointresserad så innan det blev för mörkt fotade vi lite porträtt och när det hoppades omkring på studsmattan. Sitter och redigerar dom bilderna nu, tänkte skicka iväg dom till föräldrarna sedan. :) Mitt i vår lilla fotografering blev jag dessutom inbjuden på fika i deras café. Fick äta tills jag rullade fram... ;) Idag blir det datorjobb fram till halv 5 och sedan fotografering i Slottsskogen med min PT!

Semesterfrukost

Det blir allt lite mer semesterfeelings när mamma och pappa också är lediga. Nu på morgonen invigde pappa sin nya leksak. Han stod och stekte äggröra och bacon i sin lilla (stora) paella medan morgonsolen värmde gött. Mysfaktor Nu är vi färdigätna och redo för en ny dag stranden. Syrran står och stampar på samma ställe i panik över att missa soltimmar, så jag får nog rappa på innan hon blir galen... ;) Hoppas ni får en superbra dag idag, för det ska jag ha!

Kuta ner till havet

Snörade på mig mina snygga Nike-dojjor och joggade ner till havet i morse. Styrketräning tycker jag är skitkul, men konditionsträning är desto tråkigare. Kan vara så att det beror på att min kondis är körd i botten... ;) Men jag jobbar på det! Idag sprang jag från sommarstugan och ner till havet, har tänkt göra det varje gång vi åker till havet nu i sommar. Även om det inte är särskilt långt så är det iallafall något! Håller på att föra över dagens bilder, så dom kommer upp senare ikväll eller imorgon. :)

Bröllopsklänning, cowboyboots och solrosor

Denna kombon. Jag älskar't. Jag har ju en liten hemlig förkärlek till bröllop med genomgående teman, speciellt country. Det känns så avslappnat och charmigt utan någon direkt anledning. Detta blir den lilla tjuvkiken ni får innan jag bloggar hela bröllopet. Brudparet ska förvånande nog få den första exklusiva titten själva och tillsammans med er på min blogg. ;) Fuskigt va!

Någonstans i Trollhättan

Mitt ute på landet bland åkrarna i Trollhättan låg Norra Björke kyrka. Där hade jag äran att få föreviga ett fantastiskt fint bröllop förra helgen. När jag träffade Rebecca och Filip första gången berättade dom att bröllopet skulle ha country-tema varpå jag glatt svarade "Åh, vad roligt!" när jag i själva verket helst ville ta några glädjeskutt runt caféet och tjuta "YES!!!". Bröllop, i cowboyboots, mitt ute på landet - hör ni hur det låter?! Som jag längtat efter att få fota ett sådant bröllop. Ni ska få någon liten tjuvkik i nästkommande inlägg... :)

Snälla datorn, kan du inte vara lite mer långsam?

Foto: Elin Kero

Jag blir galeeeeeeen! På en skala mellan 1-10 - Hur lätt är det att driva en fotoblogg utan dator? NOLL. NOLL. NOLL! Okej... Ja, jag har väl en dator. En som har blivit en riktigt seg jäkel. Att redigera en bild som vanligtvis tar mellan 3-5 min tar i dagsläget minst 30 min. Bara att öppna upp en bild tar kanske 5 min?! Sedan laggar datorn mellan vartannat klick. Bara att byta flik när man surfar på nätet tar några minuter. Och på den här datorn sitter jag och försöker redigera två heldagsbröllop. Har slitit av mig håret i frustration så många gånger nu att jag är flintis. Har den senaste månaderna bara använt min iPhone till allt som inte är något jag verkligen måste göra på datorn (typ redigera bröllop..). Att driva en blogg utan dator, ja, det kan väl funka nu med alla appar som finns hit och dit. Men som perfektionist med fotoblogg? Där man vill redigera och anpassa sina bilder. FÖRSÖK! Dött läge deluxe. Jag har min blogglista som jag fyller på med idéer till inlägg och så lite som jag kan blogga kan jag ju säga att den inte direkt minskar... Nej, ny dator står verkligen högst på min lista nu. Ska bara lista ut vilken... Mellan gångerna jag orkar slå upp min dumburk till dator finns jag på Instagram, Twitter, Pinterest, Vine (sök på "Michaela Dahlstrom") och alla andra sociala nätverk (som kan skötas via telefonen ;))... See you soooon! <3