Kotor, Montenegro

Ett stopp på vår kryssning i somras var Kotor. Just där vi var, var det väldigt litet och inte så mycket att se. Men det fanns en gammal "gammal stad" som var mysig att gå igenom där dom hade trädörrar med hänglås på. :) Tänkte publicera bilder från Venedig, fotade massa fina bilder där... Men på något vänster så är dom helt borta. Kan inte hitta dom någonstans och jag är så ledsen att jag vill gråta. Om jag har riktigt tur så formaterade jag aldrig om mitt borttappade minneskort som jag hade i Venedig. Ska vända upp och ner på hela huset om det så behövs för att jag ska hitta det!

För övrigt har jag haft problem med att få upp inläggen på Bloglovin', men det verkar som att det fungerar nu igen? Hoppas det fortsätter så... Ni får säga till om det blir något konstigt. För visst funkar det på Bloglovin' nu? :)

Mer mobilbilderåt folket!

Alla bilderna här ovan är fotade med iPhone4 och redigerade i PictureShow.

Jag tycker att mobilbilder överlag är underskattade, men speciellt i bloggar. Postar man mycket mobilbilder är det alltid någon som kommenterar "blogga mer riktiga bilder och mindre mobilbilder!". Själv säger jag tvärtom, mer snygga mobilbilder! Jag älskar att fota med min iPhone för att sedan sitta och redigera dom i mobilen. Tycker att det är en skön brytning till systemkameran, på något sätt känns det mer fritt att fota med mobilen och det blir en annan känsla. Jag fotar minst lika mycket med min iPhone som men D300s:en. :) Så länge bilden i sig tilltalar mig så bryr jag mig inte för fem öre om vilken kamera den är fotad med. Det är synd att det inte bloggas mer schyssta mobilbilder... Tur att Instagram finns! ;)

Vad tycker ni om mobilbilder/mobilkameran? Undviker ni, eller använder ni den gärna?

Vinnaren av hårddisken

Nu när jag ändå håller på med bloggen tänkte jag att jag kunde presentera vinnaren av hårddisken i samma veva. :) Innan vill jag bara tacka för alla fina kommenterar, skitkul att ni gillar nya bloggen också!

Det blev ingen mindre än Kenneth Ros som kammade hem 1:a platsen och en ny hårddisk, grattis! Tack för alla röster och bidrag, ni är grymma. :) Har redan kontaktat Kenneth utan att få svar, så om du läser detta - maila mig så fort du kan!

Ni som inte vann eller blev finalister ska inte hänga läpp. Om ni fortfarande är tävlingssugna så kan jag tipsa om att Alexandros nyligen satt igång en tävling där ni kan vinna ett stativ, spana in den här!

Välkomna...

Foto: Ottilia Lindell

...till MichaelaDahlstrom.se! Nu har bloggen blivit flyttad och det är här som jag från och med nu kommer att blogga. Hoppas ni kommer att trivas! Det är ingenting som är jättenytt egentligen. Har samma typ av design fast med några småändringar bara. Tror det är lättast om ni själva klickar runt och ser er omkring! Har lyckats flytta med alla inlägg från andra bloggen, men tyvärr hängde inte kommentarerna med... Men det får vi överleva, förhoppningsvis får jag nya istället. :)

Varför har flyttade jag bloggen? Efter att ha bloggat i tre år på blogg.se kände jag för att testa något annat och eget helt enkelt. Dessutom hoppas jag att lite nytt kan få bloggen i rätt riktning igen, under sommaren kände jag hur allt bara gick utför. Kvalitén försvann och när jag väl uppdaterade krafsade jag bara ihop något snabbt. I och med flytten har jag lovat mig själv att ta tillbaka kvalitetsinläggen och vara nöjd med allt jag publicerar. Kommer satsa på mycket foton, tips och dessutom ska jag dra igång min fotoskola. Men samtidigt så är bloggen även lite av en vardagsblogg, och det kommer den fortsätta att vara också. Jag gillar att ventilera mig på bloggen och berätta om vad jag har för mig. I övrigt så har jag skrivit en lång lista på vettiga inlägg som jag vill skriva, så vad säger ni? Nu kör vi?!

Ps/ Det är ingen idé att ni frågar någonting om Wordpress och bloggflyttar, jag kan ingenting om det... Det enda jag kan dela med mig av är att jag flyttade alla inläggen med hjälp av denna sidan. :)

Ps2/ Ni som länkar mig på era bloggar med gamla adressen (michaelaa.webblogg.se), glöm inte ändra till nya adressen!

Nu går flyttlasset!


Trodde aldrig jag skulle flytta min kära blogg, men nu efter 3 år så gör jag det.
Och alla är välkommna på inflyttningsfest hos...


MICHAELADAHLSTROM.SE


Hoppas ni hänger med! Mer om flytten kan ni läsa på nya bloggen.

PS/ Alla premmisar kommer vara flyttade inom några minuter, så oroa er inte. :)

Tre...
Tror inte jag behöver skriva så mycket mer än rubriken för att dom flesta ska förstå. 3 nätet har legat nere sedan i förmiddags, vilket var väldigt opassande för min del. Hade en hel del saker att göra idag och för det behövdes både en mobil som man kan ringa på (vi har ingen hemtelefon) och internet... Jaja, sånt som händer.

Utöver det så har dagen varit väldigt bra ändå. Runt halv 12-tiden mötte jag upp två trevliga tjejer, Matilda & Alexandra, för att bli intervjuad. Därefter hade jag återbesök på sjukhuset och nu verkar allt se bra ut. Skönt! Det var i samma veva som 3-nätet lade av så jag ryckte tag i mig själv och satte mig med all bokföring. Har varit lite lat det senaste så det var en del att göra i ordning, har suttit sedan 16-tiden tills nu och är nästan helt klar! Har lovat mig själv att fixa allt sånt löpande numera... Man lär sig av sina misstag. :)

Flyttning pågår!

Som ni säkert har lagt märke till så har uppdateringarna på bloggen inte varit dom bästa det senaste. Det beror på att jag håller på att flytta bloggen! :) Har suttit hela dagen och fixat med "nya bloggen". Kommer flytta till eget webbhotell och börja använda Wordpress-bloggverktyg. Ska bli superkul, men lite läskigt... Är så van att vara här på blogg.se. För er kommer det nästan inte bli någon skillnad alls, kommer flytta över alla premmisar till nya bloggen så det behöver ni inte tänka på. Kommer även peka om denna bloggen till nya så man skickas vidare dit. Bra va? Nu måste jag köra vidare, vill hinna flytta denna veckan!

Flyttning pågår!Som ni säkert har lagt märke till så har uppdateringarna på bloggen inte varit dom bästa det senaste. Det beror på att jag håller på att flytta bloggen! :) Har suttit hela dagen och fixat med "nya bloggen". Kommer flytta till eget webbhotell och börja använda Wordpress-bloggverktyg. Ska bli superkul, men lite läskigt... Är så van att vara här på blogg.se.

För er kommer det nästan inte bli någon skillnad alls, kommer flytta över alla premmisar till nya bloggen så det behöver ni inte tänka på. Kommer även peka om denna bloggen till nya så man skickas vidare dit. Bra va? Nu måste jag köra vidare, vill hinna flytta denna veckan!

Bakom kameran

Jossan och jag var ute och promenerade häromdagen och träffades för första gången på väldigt länge. Vi bodde grannar från att vi var små tills för några år sedan, även fast hon inte flyttade långt alls så blev det att vi knappt träffades. Men det tänkte vi ändra på, så under vår promenix kom vi fram till att spontanfota i studion. Det blev skitbra! Jossan är snygg på varenda bild. Testade lite olika ljussättningar, ibland önskar jag verkligen att jag hade haft mer plats att flytta och höja blixtarna. Det blir lite begränsat oftast, men jag klagar då inte. Är glad att jag har fått sno åt mig ett helt rum för att sätta upp min utrustning! Bilden till höger ser nästan ut som ett passfoto när den är stående, egentligen är den liggande och lite snyggare ;) För er som är nyfikna så använde jag mig av en softbox snett från ena sidan, och ett blixt som slog in i ett silverparaply från andra sidan samt en blixt på bakgrunden. Sedan flyttade jag om och stängde av vissa då och då för att skapa annat, men det var utgångsljussättningen iallafall.

Bakom kameranJossan och jag var ute och promenerade häromdagen och träffades för första gången på väldigt länge. Vi bodde grannar från att vi var små tills för några år sedan, även fast hon inte flyttade långt alls så blev det att vi knappt träffades. Men det tänkte vi ändra på, så under vår promenix kom vi fram till att spontanfota i studion.

Det blev skitbra! Jossan är snygg på varenda bild. Testade lite olika ljussättningar, ibland önskar jag verkligen att jag hade haft mer plats att flytta och höja blixtarna. Det blir lite begränsat oftast, men jag klagar då inte. Är glad att jag har fått sno åt mig ett helt rum för att sätta upp min utrustning! Bilden till höger ser nästan ut som ett passfoto när den är stående, egentligen är den liggande och lite snyggare ;)

För er som är nyfikna så använde jag mig av en softbox snett från ena sidan, och ett blixt som slog in i ett silverparaply från andra sidan samt en blixt på bakgrunden. Sedan flyttade jag om och stängde av vissa då och då för att skapa annat, men det var utgångsljussättningen iallafall.

Josefine Hautala Krantz

Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8 @ 66mm, 1/250s, f/8, ISO200

Josefine Hautala Krantz


Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8
@ 66mm, 1/250s, f/8, ISO200

Självporträtt

Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8 @ 52mm, 1/125s, f/7.1, ISO100

Självporträtt


Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8
@ 52mm, 1/125s, f/7.1, ISO100

Diana+

Säg hej till Diana+! Min nya kompis. Det var alltså denna kameran jag syftade på när jag skrev att jag köpt en ny kamera häromdagen. En analog kamera! Köpte den på Urban Outfitters i Stockholm helt spontant tillsammans med Ottilia som också köpte en. Fanns en hel hylla med massa analoga kameror på utvägen där vi såklart fastnade...

Har ännu inte testat den, men jag är så nyfiken! Kan ingenting om analogt, kommer säkert inte ens kunna sätta i filmrullen... Haha. Men det spelar ingen roll! Fotar nästan ingenting som inte är jobb nuförtiden, känns tråkigt och därför tror jag att fota på ett annat sätt kan få igång inspirationen. Vardag fotar jag hellre med iPhonen och redigerar i mobilen än med systemen, tycker det blir så charmiga bilder... När jag fotar med systemen känner jag dessutom alltid att alla bilder som tas måste bli felfria. Så nu testar vi på analogt och ser vad som händer! Självklart ska ni få se resultat. Men det får bli om ett bra tag, måste ju fota upp en hel filmrulle och framkalla innan jag kan kika på bilderna. :) Kameran kostade ca. 500kr Fotar någon av er med analogt? Eller har ni testat? När jag var liten fotade jag analogt, men det gillas inte... ;)

Diana+Säg hej till Diana+! Min nya kompis. Det var alltså denna kameran jag syftade på när jag skrev att jag köpt en ny kamera häromdagen. En analog kamera! Köpte den på Urban Outfitters i Stockholm helt spontant tillsammans med Ottilia som också köpte en. Fanns en hel hylla med massa analoga kameror på utvägen där vi såklart fastnade...

Har ännu inte testat den, men jag är så nyfiken! Kan ingenting om analogt, kommer säkert inte ens kunna sätta i filmrullen... Haha. Men det spelar ingen roll! Fotar nästan ingenting som inte är jobb nuförtiden, känns tråkigt och därför tror jag att fota på ett annat sätt kan få igång inspirationen. Vardag fotar jag hellre med iPhonen och redigerar i mobilen än med systemen, tycker det blir så charmiga bilder... När jag fotar med systemen känner jag dessutom alltid att alla bilder som tas måste bli felfria.
Så nu testar vi på analogt och ser vad som händer! Självklart ska ni få se resultat. Men det får bli om ett bra tag, måste ju fota upp en hel filmrulle och framkalla innan jag kan kika på bilderna. :) Kameran kostade ca. 500kr

Fotar någon av er med analogt? Eller har ni testat?
När jag var liten fotade jag analogt, men det gillas inte... ;)

Ancona

Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8 & Nikkor 180mm f/2,8

Första stoppet på våran kryssning i somras var i Ancona, Italien. Tråkigt nog började det regna det just när vi var där, men det var trevligt att spatsera runt i dom små gränderna och kika på dom större torgen. Allt kändes väldigt gammalt och mysigt, men eftersom vi inte hade så lång tid på oss iland hann vi inte se oss om allt för mycket... Hade bland annat velat gå upp till kyrkan på sista bilden. :)

Ps/ Nu har ni försvunnit sådär igen... Var är ni? Kommentera så jag vet att ni lever! Jag uppskattar det mer än ni tror. :-)

Ancona


Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8 & Nikkor 180mm f/2,8

Första stoppet på våran kryssning i somras var i Ancona, Italien. Tråkigt nog började det regna det just när vi var där, men det var trevligt att spatsera runt i dom små gränderna och kika på dom större torgen. Allt kändes väldigt gammalt och mysigt, men eftersom vi inte hade så lång tid på oss iland hann vi inte se oss om allt för mycket... Hade bland annat velat gå upp till kyrkan på sista bilden. :)

Ps/ Nu har ni försvunnit sådär igen... Var är ni? Kommentera så jag vet att ni lever! Jag uppskattar det mer än ni tror. :-)

Att fota mig...

Foto: Peter Stahre

...är inte alltid det lättaste. I helgen fotade som sagt jag, Ottilia och Peter porträtt på varandra. Tror inte dom fick en enda bra bild på mig. Haha... Har svårt att ställa mig framför en kamera utan att grimasera. Det går bara inte. Gissar på att jag inte är ensam om det. ;) Att fota självporträtt på sig själv är betydligt lättare...

Apropå fota och kameror så köpte jag en ny kamera igår innan jag tog tåget hem! Är jättespänd på att använda den nu med en gång. Vissa av er vet redan vad det är för någon, men för er andra tänkte jag låta er vara nyfikna ett tag till. Kan säga så mycket som att jag iallafall inte har uppgraderat mig från D300s:en. :)

Att fota mig...


Foto: Peter Stahre

...är inte alltid det lättaste. I helgen fotade som sagt jag, Ottilia och Peter porträtt på varandra. Tror inte dom fick en enda bra bild på mig. Haha... Har svårt att ställa mig framför en kamera utan att grimasera. Det går bara inte. Gissar på att jag inte är ensam om det. ;) Att fota självporträtt på sig själv är betydligt lättare...

Apropå fota och kameror så köpte jag en ny kamera igår innan jag tog tåget hem! Är jättespänd på att använda den nu med en gång. Vissa av er vet redan vad det är för någon, men för er andra tänkte jag låta er vara nyfikna ett tag till. Kan säga så mycket som att jag iallafall inte har uppgraderat mig från D300s:en. :)

Hängt i stan med trevliga människor

Dagen började med att vi hängde med Elin, Annika och Isabell på grund av det otrevliga vädret så höll vi oss inne i Kulturhuset. Satt i bollar, roliga stolar, snackade och åt lunch. Väldigt trevligt! Sedan mötte jag och Ottilia upp Tove för att snacka och ta en fika innan vi behövde röra oss hem och städa i lägenheten. Imorgon är det sista dagen här i Stockholm. Känns tråkigt och skönt på samma gång. Har haft det skitkul här uppe, hoppas på att få möjlighet att komma upp snart igen. Tycker det är roligt hur jag har ändrat åsikt om Stockholm, från att verkligen inte ha gillat stället till att faktiskt vilja vara här. Haha... ;)

Hängt i stan med trevliga människorDagen började med att vi hängde med Elin, Annika och Isabell på grund av det otrevliga vädret så höll vi oss inne i Kulturhuset. Satt i bollar, roliga stolar, snackade och åt lunch. Väldigt trevligt! Sedan mötte jag och Ottilia upp Tove för att snacka och ta en fika innan vi behövde röra oss hem och städa i lägenheten.

Imorgon är det sista dagen här i Stockholm. Känns tråkigt och skönt på samma gång. Har haft det skitkul här uppe, hoppas på att få möjlighet att komma upp snart igen. Tycker det är roligt hur jag har ändrat åsikt om Stockholm, från att verkligen inte ha gillat stället till att faktiskt vilja vara här. Haha... ;)

Gårdagen

Understa bilden har Ottilia fotat. :)

Hej från Stockholm! Igår var det en bra dag. Därför jag inte hann blogga... Haha. Men med dagens början trodde jag dock inte att det skulle bli bättre. Ottilia och jag åkte in till Kista Galleria dels för att spana in Blog Awards men mest för att ta del av rabatterna som fanns i utvalda butiker. Apropå Blog Awards så blev vi båda två lite besvikna... det var inte alls som jag tänkt. Det var bara en scean uppställd mitt i gallerian och en stor drös med människor som stod och skrek varje gång det hände något. Folk var galna, kändes mer som man var på en konsert än på ett event.

Hur som helst, lite lagom sura och trötta drog vi därifrån och åkte efter en fika hemåt för att fota porträtt med tillsammans Peter. Därefter träffade vi Alexandros (det var han som bloggrapa mig under kvällen om ni hann se det, haha) och åkte in till stan för att käka middag på en thairestaurang, sedan vidare hem till lägenheten där vi spelade tvspel och lekte med katten.

Det var gårdagen det! Nu ska vi åka in mot stan idag igen och möta upp ett gäng med grymma fototjejor, bloggar mer om det när jag kommer hem :) Ha en kanondag!

Gårdagen


Understa bilden har Ottilia fotat. :)

Hej från Stockholm!
Igår var det en bra dag. Därför jag inte hann blogga... Haha. Men med dagens början trodde jag dock inte att det skulle bli bättre. Ottilia och jag åkte in till Kista Galleria dels för att spana in Blog Awards men mest för att ta del av rabatterna som fanns i utvalda butiker. Apropå Blog Awards så blev vi båda två lite besvikna... det var inte alls som jag tänkt. Det var bara en scean uppställd mitt i gallerian och en stor drös med människor som stod och skrek varje gång det hände något. Folk var galna, kändes mer som man var på en konsert än på ett event.

Hur som helst, lite lagom sura och trötta drog vi därifrån och åkte efter en fika hemåt för att fota porträtt med tillsammans Peter. Därefter träffade vi Alexandros (det var han som bloggrapa mig under kvällen om ni hann se det, haha) och åkte in till stan för att käka middag på en thairestaurang, sedan vidare hem till lägenheten där vi spelade tvspel och lekte med katten.

Det var gårdagen det! Nu ska vi åka in mot stan idag igen och möta upp ett gäng med grymma fototjejor, bloggar mer om det när jag kommer hem :) Ha en kanondag!

Behind the scenes med Kero

Fixar och donar... Elins stora (och grymma) reflexskärm kom till bra användning. Elins sätt att fota... Observera att tungan på vänstra bilden ;) Hela fotogänget! MUA, modell och fotograf.

Elin hade planerat in en fotografering igår. Och eftersom jag inte hade något speciellt för mig så hängde jag med och agerade assistent, men det blev mest att jag fotade behind the scenes bilder... Modellen fick riktigt grym styling och jag tjuvkikade lite i Elins kamera efteråt, resultatet såg ut att bli väldigt bra. :)

Nu har jag precis kommit hem till lägenheten vi har lånat, ska ta det lite lugnt och sedan tar jag och Ottilia tunnelbanan in till stan igen. Båda två är trötta, så vi lär sova gott inatt iallafall.

Behind the scenes med Kero


Fixar och donar...


Elins stora (och grymma) reflexskärm kom till bra användning.


Elins sätt att fota... Observera att tungan på vänstra bilden ;)


Hela fotogänget! MUA, modell och fotograf.

Elin hade planerat in en fotografering igår.
Och eftersom jag inte hade något speciellt för mig så hängde jag med och agerade assistent, men det blev mest att jag fotade behind the scenes bilder... Modellen fick riktigt grym styling och jag tjuvkikade lite i Elins kamera efteråt, resultatet såg ut att bli väldigt bra. :)

Nu har jag precis kommit hem till lägenheten vi har lånat, ska ta det lite lugnt och sedan tar jag och Ottilia tunnelbanan in till stan igen. Båda två är trötta, så vi lär sova gott inatt iallafall.

Finalisterna i fototävlingen!

Eftersom jag varit bortrest så mycket och sedan blivit väldigt sjuk tog jag hjälp av Tilda, som nu gått igenom alla bidrag och valt ut finalisterna. Tack Tilda! :)
Matilda Bennhage Fanny Hansson Ida Larsson Kenneth Ros Tomas Nilsén Julia Borggren Kajsa Dahl Cornelia Lundell Hanna Hale Alexandros Bakos
 
Äntligen är finalisterna här! Väldigt enkelt upplägg. För att rösta kommenterar ni namnet på fotografen till bilden. Kommer sedan räkna ihop alla röster och vinnaren får hårddisken hemskickad till sig! :) Tävlingen avslutas torsdagen den 22:e. Endast en (1) röst per person är det som gäller.

Finalisterna i fototävlingen!

Eftersom jag varit bortrest så mycket och sedan blivit väldigt sjuk tog jag hjälp av Tilda, som nu gått igenom alla bidrag och valt ut finalisterna. Tack Tilda! :)


Matilda Bennhage


Fanny Hansson


Ida Larsson


Kenneth Ros


Tomas Nilsén


Julia Borggren


Kajsa Dahl


Cornelia Lundell


Hanna Hale


Alexandros Bakos


Äntligen är finalisterna här!
Väldigt enkelt upplägg. För att rösta kommenterar ni namnet på fotografen till bilden. Kommer sedan räkna ihop alla röster och vinnaren får hårddisken hemskickad till sig! :)

Tävlingen avslutas torsdagen den 22:e.
Endast en (1) röst per person är det som gäller.

Tuff, tuff...

Godmorgon tänkte jag inleda med. Men så insåg jag att klockan redan är halv tolv, så så mycket morgon var det inte kvar. Satte mig på tåget halv 10 i morse efter en natt utan sömn. Enda sedan jag var som sjukast och som dygnen runt så har jag inte kunnat sova om nätterna. Ligger vaken till 4 halv 5 varje natt... Väldigt frustrerande. Tog mig en powernap på tåget istället och nu är det bara en timme kvar innan jag anländer till Stockholm. Kan inte ni tipsa om era bästa sovtips så länge?! Hade varit guld att få sova en hel natt igen!

Tuff, tuff...Godmorgon tänkte jag inleda med.
Men så insåg jag att klockan redan är halv tolv, så så mycket morgon var det inte kvar. Satte mig på tåget halv 10 i morse efter en natt utan sömn. Enda sedan jag var som sjukast och som dygnen runt så har jag inte kunnat sova om nätterna. Ligger vaken till 4 halv 5 varje natt... Väldigt frustrerande. Tog mig en powernap på tåget istället och nu är det bara en timme kvar innan jag anländer till Stockholm.

Kan inte ni tipsa om era bästa sovtips så länge?!
Hade varit guld att få sova en hel natt igen!

Packar och har mig

Foto: Sara Sjöström

Denna tisdagen började dåligt men har fortsatt ganska bra... Mådde inte bra i morse så att säga, men som tur var hann jag bli bättre tills min klipptid inne i Göteborg. Nu är jag nyklippt! Blev mycket kortare än innan. I vanliga fall hade jag nästan börjat gråta (haha), men denna gången har jag inte ens orkat bry mig. Det är skönt! Lite mindre hår att ta hand om och mycket fräschare. Är nöjd. :)

I övrigt så har jag börjat packa för Stockholm imorgon. Äntligen är det dags! Har längtat som en galning och var rädd att jag inte skulle kunna åka när jag blev inlagd förra veckan. Ska bli superkul att hänga med Elin och Ottilia igen! Nu måste jag packa klart, tänkte ta mig en kvällspromenad innan jag lägger mig idag. Ps/ Vill passa på att tacka världens bästa Tilda för att hon hjälpt mig med bidragen till hårddisks-tävlingen. Nu kan den äntligen komm upp! Håll utkik nu i dagarna :)

Packar och har mig

Foto: Sara Sjöström


Denna tisdagen började dåligt men har fortsatt ganska bra...
Mådde inte bra i morse så att säga, men som tur var hann jag bli bättre tills min klipptid inne i Göteborg. Nu är jag nyklippt! Blev mycket kortare än innan. I vanliga fall hade jag nästan börjat gråta (haha), men denna gången har jag inte ens orkat bry mig. Det är skönt! Lite mindre hår att ta hand om och mycket fräschare. Är nöjd. :)

I övrigt så har jag börjat packa för Stockholm imorgon. Äntligen är det dags! Har längtat som en galning och var rädd att jag inte skulle kunna åka när jag blev inlagd förra veckan. Ska bli superkul att hänga med Elin och Ottilia igen! Nu måste jag packa klart, tänkte ta mig en kvällspromenad innan jag lägger mig idag.

Ps/ Vill passa på att tacka världens bästa Tilda för att hon hjälpt mig med bidragen till hårddisks-tävlingen. Nu kan den äntligen komm upp! Håll utkik nu i dagarna :)

Mer från Ulrica&Lars

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G

Mer från Ulrica & Lars


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G

Tidssparar-tips hos Elin Ivemo

Jag sparade precis 50 st bilder på ca. 15 sek. För ett tag sedan publicerade Elin Ivemo ett photoshoptips som jag testade idag först idag. Ett sånt där tips som jag inte hade en aning om och som jag, nu efter att ha testat det, aldrig kommer sluta använda. Kände att jag var tvungen att tipsa er om detta också, det är en otrolig tidssparare. Läs Elin inlägg här! :)

Tidssparar-tips hos Elin IvemoJag sparade precis 50 st bilder på ca. 15 sek.
För ett tag sedan publicerade Elin Ivemo ett photoshoptips som jag testade idag först idag. Ett sånt där tips som jag inte hade en aning om och som jag, nu efter att ha testat det, aldrig kommer sluta använda. Kände att jag var tvugna att tipsa er om detta också, det är en otrolig tidssparare. Läs Elin inlägg här! :)

Ny-gammal design!

Jag var så otroligt trött på den förra designen. Den var alldeles för grå och tråkig och för ganska längesedan nu hade jag min favoritdesign på bloggen. Den här. Nästan. Känner ni igen den? Jag tror iallafall att ända sedan jag bytte har jag saknat denna lite grann. Valde därför att damma av och fräscha till den, det är samma baktanke med designen men ändå är det annorlunda. Bilderna på mig har duktiga Emma Bertilsson tagit. :) Uppdatera sidan om det ser konstigt ut! Sååå.... Vad tycker ni? Bättre? :)

Ny-gammal design!Jag var så otroligt trött på den förra designen.
Den var alldeles för grå och tråkig och för ganska längesedan nu hade jag min favoritdesign på bloggen. Den här. Nästan. Känner ni igen den? Jag tror iallafall att ända sedan jag bytte har jag saknat denna lite grann. Valde därför att damma av och fräscha till den, det är samma baktanke med designen men ändå är det annorlunda. Bilderna på mig har duktiga Emma Bertilsson tagit. :) Uppdatera sidan om det ser konstigt ut!

Sååå....
Vad tycker ni? Bättre? :)

Upp o hoppa

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II

Har tagit lite energi och förflyttat mig till datorn. Känner mig lite smått stressad över tiden jag varit borta från företaget, har en del på hög och eftersom jag inte klarar av att sitta vid datorn så länge varje gång så får jag köra på ordentligt varje gång jag väl sätter mig. Blir så besviken över mitt bloggande också, har en lång lista på vad jag vill förbättra och om saker jag ska blogga om som aldrig blir av! Men det kommer väl...

Kikade på Bianca och Olivias bilder nyss och blev lite gladare, dom är så himla sööööta! Tycker ni inte? :-)

Upp o hoppa


Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II

Har tagit lite energi och förflyttat mig till datorn.
Känner mig lite smått stressad över tiden jag varit borta från företaget, har en del på hög och eftersom jag inte klarar av att sitta vid datorn så länge varje gång så får jag köra på ordentligt varje gång jag väl sätter mig. Blir så besviken över mitt bloggande också, har en lång lista på vad jag vill förbättra och om saker jag ska blogga om som aldrig blir av! Men det kommer väl...

Kikade på Bianca och Olivias bilder nyss och blev lite gladare,
dom är så himla sööööta! Tycker ni inte? :-)

Hemma igen

Nu har jag äntligen fått komma hem igen. Vill börja med att tacka för alla "krya på dig"-hälsningar. Har kunnat bada i dom! Helt galet... Tack!! ♥ Ska berätta för er vad som hänt i stora drag (trots att jag har en tendens till att skriva på rätt bra... haha). Som ni vet har jag varit lite småsjuk ända sedan jag var på Rhodos, men det var först nu förra veckan som jag verkligen blev riktigt dålig.

Torsdagen låg jag hemma med feber och världens huvudvärk. På fredagen vaknade jag i samma tillstånd men med en oerhörd nackvärk också. Dessutom var mitt högra öra fortfarande dåligt sedan flygresan hem från Rhodos, det small till när vi landade och sedan dess hade jag inte hört någonting på örat. Så på fredagen åkte vi till vårdcentralen och fick bekräftat att det var en öroninflammation, fick medicin och åkte hem. Framåt kvällen fick jag plötsligt, helt oväntat, riktigt ont i magen. Låg bara och vred mig fram och tillbaka i sängen och skrek. Hemskaste jag varit med om, jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Vi blev ombedda att åka in till akuten, vilket vi gjorde. Blev intagen och tog massa prover, allt visade negativt och läkarna kunde inte se något konstigt. Så vi fick åka hem igen. På lördagen blev det inte bättre... Under natten började jag spy. Mådde riktigt dåligt och sov hela dagen, rörde mig inte ur fläcken och åt värktabletter för huvudet och nacken. Vi åkte återigen in till akuten. Fick ta fler prover, fick återigen negativt svar och blev hemskickade.

Hela söndagen var jag sängliggande, åt ingenting, drack ingenting, mådde sämre och sämre... Kändes som att jag aldrig skulle bli frisk igen och att huvudet skulle sprängas vilken sekund som helst. Jag brukar klaga över migrän, men den här huvudvärken var tusen miljoner gånger värre. Måndagen såg likadan ut, jag fick inte i mig något och jag fortsatte må sämre. Ännu en gång åkte vi in till akuten för mitt mående, men även för att jag inte fick i mig någon mat/vätska. Inne på akuten togs det nya prover och jag fick dropps. Jag blev ljusskygg och började se dubbelt... Läkaren bestämde sig för att vi skulle ta ryggmärgsprov och det kan jag tala om var det värsta jag varit med om... Det blev två misslyckade försök som jag bara skrek mig igenom innan det kom en narkosläkare och tog provet istället. Tack gud för det. Det kändes knappt då.

Samma natt blev jag inlagd på infektionskliniken. I väntan på provsvar sov jag bort hela dygnen och det enda jag fick i mig var dropps. Läkarna misstänkte hela tiden att det var hjärnhinneinflammation, men när svaren väl kom visade det sig att det var Borrelia. Dom två sista dagarna började jag äta och dricka lite smått, och sista dagen var jag helt utan dropps för att dom skulle se om jag fick i mig tillräckligt.

Och nu har jag frisknat till såpass mycket att jag äntligen har fått komma hem och vila upp mig det sista. Öroninflammationen börjar också gå åt bättringshållet. Känner mig dock fortfarande väldigt svag och har svårt med balansen när jag går. Men jag mår bättre än för en vecka sedan och det är huvudsaken.

Hemma igenNu har jag äntligen fått komma hem igen.
Vill börja med att tacka för alla "krya på dig"-hälsningar. Har kunnat bada i dom! Helt galet... Tack!! ♥ Ska berätta för er vad som hänt i stora drag (trots att jag har en tendens till att skriva på rätt bra... haha). Som ni vet har jag varit lite småsjuk ända sedan jag var på Rhodos, men det var först nu förra veckan som jag verkligen blev riktigt dålig.

Torsdagen låg jag hemma med feber och världens huvudvärk. På fredagen vaknade jag i samma tillstånd men med en oerhörd nackvärk också. Dessutom var mitt högra öra fortfarande dåligt sedan flygresan hem från Rhodos, det small till när vi landade och sedan dess hade jag inte hört någonting på örat. Så på fredagen åkte vi till vårdcentralen och fick bekräftat att det var en öroninflammation, fick medicin och åkte hem. Framåt kvällen fick jag plötsligt, helt oväntat, riktigt ont i magen. Låg bara och vred mig fram och tillbaka i sängen och skrek. Hemskaste jag varit med om, jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Vi blev ombedda att åka in till akuten, vilket vi gjorde. Blev intagen och tog massa prover, allt visade negativt och läkarna kunde inte se något konstigt. Så vi fick åka hem igen. På lördagen blev det inte bättre... Under natten började jag spy. Mådde riktigt dåligt och sov hela dagen, rörde mig inte ur fläcken och åt värktabletter för huvudet och nacken. Vi åkte återigen in till akuten. Fick ta fler prover, fick återigen negativt svar och blev hemskickade.

Hela söndagen var jag sängliggande, åt ingenting, drack ingenting, mådde sämre och sämre... Kändes som att jag aldrig skulle bli frisk igen och att huvudet skulle sprängas vilken sekund som helst. Jag brukar klaga över migrän, men den här huvudvärken var tusen miljoner gånger värre. Måndagen såg likadan ut, jag fick inte i mig något och jag fortsatte må sämre. Ännu en gång åkte vi in till akuten för mitt mående, men även för att jag inte fick i mig någon mat/vätska. Inne på akuten togs det nya prover och jag fick dropps. Jag blev ljusskygg och började se dubbelt... Läkaren bestämde sig för att vi skulle ta ryggmärgsprov och det kan jag tala om var det värsta jag varit med om... Det blev två misslyckade försök som jag bara skrek mig igenom innan det kom en narkosläkare och tog provet istället. Tack gud för det. Det kändes knappt då.

Samma natt blev jag inlagd på infektionskliniken. I väntan på provsvar sov jag bort hela dygnen och det enda jag fick i mig var dropps. Läkarna misstänkte hela tiden att det var hjärnhinneinflammation, men när svaren väl kom visade det sig att det var Borrelia. Dom två sista dagarna började jag äta och dricka lite smått, och sista dagen var jag helt utan dropps för att dom skulle se om jag fick i mig tillräckligt.

Och nu har jag frisknat till såpass mycket att jag äntligen har fått komma hem och vila upp mig det sista. Öroninflammationen börjar också gå åt bättringshållet. Känner mig dock fortfarande väldigt svag och har svårt med balansen när jag går. Men jag mår bättre än för en vecka sedan och det är huvudsaken.

Inlagd på sjukhus

Hej vänner! Tanken var inte alls att bloggpausen skulle bli såhär lång, tänkte komma tillbaka redan i lördags. Tyvärr så blev planerna ändrade när jag i söndagsnatt blev inlagd på sjukhus efter att ha varit på akuten tre gånger på fyra dagar... Jag berättar mer när jag kommer hem igen.

Håller tummarna för att jag kommer tillbaka snart och mår bättre. Ha det himla bra så länge så hörs vi snart.

Inlagd på sjukhus

Hej vänner!
Tanken var inte alls att bloggpausen skulle bli såhär lång, tänkte komma tillbaka redan i lördags. Tyvärr så blev planerna ändrade när jag i söndagsnatt blev inlagd på sjukhus efter att ha varit på akuten tre gånger på fyra dagar... Jag berättar mer när jag kommer hem igen.

Håller tummarna för att jag kommer tillbaka snart och mår bättre.
Ha det himla bra så länge så hörs vi snart. <3