Live!Tack till alla som tittade och ställde frågor! :)

Live!Tack till alla som tittade och ställde frågor! :)

Drömmar

Detta inlägget har legat som ett ukast sedan 16 november -10. Har varit väldigt osäker på om jag ville publicera det eller inte, men nu gör jag det. Hej alla fina, Det här med drömmar (och mål) är något jag har funderat att skriva om länge. Ska jag skriva om det eller inte? Fast nu gör jag det, trots att jag har svårt att göra om mina tankar till text på ett förståeligt sätt. För min del är det otroligt viktigt att ha mål och drömmar i livet och för mig har också mål och drömmar olika innebörder. Mål för mig är något jag strävar efter och något jag ska nå till. Drömmar däremot är något jag vill nå, en slags starkare version av mål, nästa steg på stegen. Exempel: Mitt mål är att kunna försörja mig som fotograf medan min dröm är att vara en eftertraktad fotograf. Förstår ni vad jag menar? Mål är något realistiskt, något jag kan göra om jag vill. Medan drömmar är mer... inte orealistiskt men lite mer... jag kan inte sätta ord på det. Drömmar är drömmar. Går det att förklara på något bra sätt? Utan drömmar är det svårt att sätta mål. Utan mål är det svårt att hitta drivkraft. Utan drivkraft kommer du inte framåt. Kommer du inte framåt står du still och stampar på samma ställe utan framgång. Om din dröm till exempel är att gå ut med toppbetyg borde ditt mål logiskt nog vara att prestera det bästa du kan.
Jag har miljoner drömmar, speciellt karriärmässigt som ni säkert förstår. Det är så himla viktigt att ha. "Drömmar är viktiga för oss, vi behöver ha en morot att lockas av, en tydlig känsla av att vi arbetar för rätt sak. För egen sak."På senare tid har jag olyckligtvis stött på människor som inte vågar ha drömmar eller är rädda att misslyckas. Det tråkigaste jag vet är att höra "...folk tror inte på mig när jag berättar om mina drömmar". Hoho, jorden anropar puckon som inte tror på andras potential.Alla har rätt till att drömma och ingen ska behöva vara "rädd" för det. Så länge du själv tror på dina drömmar spelar det ingen roll om någon annan inte gör det. Drömmar präglar dina mål i livet. Målen tar dig framåt och då kommer du också att växa som person. Vet ni vad den kanske bästa känslan i världen är? Att lyckas. Vet ni vad som känns ännu bättre? Att lyckas med något ingen annan trodde du skulle klara av. För mig finns det ännu en sak som känns ännu lite bättre. Det är att lyckas med något som du själv knappt trodde var möjligt. Att överträffa sig själv gör en riktigt stolt. För i slutänden spelar det faktiskt ingen roll vad andra tycker, du lever inte för att bevisa för andra att du är bra. Du lever för dig själv. Drömma är inte förbjudet, som vissa tycks tro. Drömma är det bästa du kan göra. Dröm stort och sätt små mål, steg för steg. Det är möjligt att du aldrig når din dröm om att bli världens rikaste människa, men du kanske når flera av dina mål. Eller någon annan av dina drömmar. Så länge du drömmer och sätter mål kommer du motivera dig själv och ha ambitioner i livet. Men, för att inte detta inlägget ska låta alldeles för bra vill jag påminna om att se skillnad på dröm och verklighet. Se till att inte fastna i en verklig drömvärld, då kan det faktiskt gå illa. De sista här kan tyckas låta lite motsägelsefullt, men det är viktigt att poängtera.
"Det är inte fult att drömma, det är vackert."
Med denna text skriven kom jag precis på hur jag skulle förklara en dröm. Mål är små delar av en dröm. Iallafall för mig. Som små milstolpar som hjälper dig på vägen mot din dröm. Och med detta sagt ska jag krypa i kojs och hoppas på en migränfri dag imorgon... Dröm sött. Frågan är om detta mest blev sludder eller om ni faktiskt förstår mitt budskap. Vill också tillägga att sina drömmar är ingenting man behöver skylta med, många av mina drömmar håller jag för mig själv för att jag anser att dom är för personliga. :) Jag är faktiskt en riktig drömmare!

Drömmar

Detta inlägget har legat som ett ukast sedan 16 november -10.
Har varit väldigt osäker på om jag ville publicera det eller inte, men nu gör jag det.Hej alla fina,

Det här med drömmar (och mål) är något jag har funderat att skriva om länge. Ska jag skriva om det eller inte? Fast nu gör jag det, trots att jag har svårt att göra om mina tankar till text på ett förståeligt sätt.

För min del är det otroligt viktigt att ha mål och drömmar i livet och för mig har också mål och drömmar olika innebörder. Mål för mig är något jag strävar efter och något jag ska nå till. Drömmar däremot är något jag vill nå, en slags starkare version av mål, nästa steg på stegen.

Exempel: Mitt mål är att kunna försörja mig som fotograf medan min dröm är att vara en eftertraktad fotograf. Förstår ni vad jag menar?

Mål är något realistiskt, något jag kan göra om jag vill. Medan drömmar är mer... inte orealistiskt men lite mer... jag kan inte sätta ord på det. Drömmar är drömmar. Går det att förklara på något bra sätt? Utan drömmar är det svårt att sätta mål. Utan mål är det svårt att hitta drivkraft. Utan drivkraft kommer du inte framåt. Kommer du inte framåt står du still och stampar på samma ställe utan framgång. Om din dröm till exempel är att gå ut med toppbetyg borde ditt mål logiskt nog vara att prestera det bästa du kan.

Jag har miljoner drömmar, speciellt karriärmässigt som ni säkert förstår. Det är så himla viktigt att ha. "Drömmar är viktiga för oss, vi behöver ha en morot att lockas av, en tydlig känsla av att vi arbetar för rätt sak. För egen sak." På senare tid har jag olyckligtvis stött på människor som inte vågar ha drömmar eller är rädda att misslyckas. Det tråkigaste jag vet är att höra "...folk tror inte på mig när jag berättar om mina drömmar". Hoho, jorden anropar puckon som inte tror på andras potential.

Alla har rätt till att drömma och ingen ska behöva vara "rädd" för det. Så länge du själv tror på dina drömmar spelar det ingen roll om någon annan inte gör det. Drömmar präglar dina mål i livet. Målen tar dig framåt och då kommer du också att växa som person. Vet ni vad den kanske bästa känslan i världen är? Att lyckas. Vet ni vad som känns ännu bättre? Att lyckas med något ingen annan trodde du skulle klara av. För mig finns det ännu en sak som känns ännu lite bättre. Det är att lyckas med något som du själv knappt trodde var möjligt. Att överträffa sig själv gör en riktigt stolt. För i slutänden spelar det faktiskt ingen roll vad andra tycker, du lever inte för att bevisa för andra att du är bra. Du lever för dig själv.

Drömma är inte förbjudet, som vissa tycks tro. Drömma är det bästa du kan göra. Dröm stort och sätt små mål, steg för steg. Det är möjligt att du aldrig når din dröm om att bli världens rikaste människa, men du kanske når flera av dina mål. Eller någon annan av dina drömmar. Så länge du drömmer och sätter mål kommer du motivera dig själv och ha ambitioner i livet. Men, för att inte detta inlägget ska låta alldeles för bra vill jag påminna om att se skillnad på dröm och verklighet. Se till att inte fastna i en verklig drömvärld, då kan det faktiskt gå illa. De sista här kan tyckas låta lite motsägelsefullt, men det är viktigt att poängtera.

"Det är inte fult att drömma, det är vackert."

Med denna text skriven kom jag precis på hur jag skulle förklara en dröm. Mål är små delar av en dröm. Iallafall för mig. Som små milstolpar som hjälper dig på vägen mot din dröm. Och med detta sagt ska jag krypa i kojs och hoppas på en migränfri dag imorgon... Dröm sött.

Frågan är om detta mest blev sludder eller om ni faktiskt förstår mitt budskap. Vill också tillägga att sina drömmar är ingenting man behöver skylta med, många av mina drömmar håller jag för mig själv för att jag anser att dom är för personliga. :) Jag är faktiskt en riktig drömmare!

Smile for me

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100

Hej och hå! Ännu ett självporträtt... Även om jag vet själv att jag har blåa ögon, så blir jag alltid lika chockad över hur blåa dom blir på bild. Fönsterljus är hemligheten till klara, fina ögon! :) Det blir ett himla vackert och naturligt ljus över bilderna... Älskar det! Fotar man framför ett fönster så "silas" ljuset genom och blir väldigt mjukt, som ni kan se. Nepps, nu lämnar jag fönster-snacket... för jag ska spela tv-spel med pappa. ;) Kramar!

Smile for me

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100

 

Hej och hå!
Ännu ett självporträtt... Även om jag vet själv att jag har blåa ögon, så blir jag alltid lika chockad över hur blåa dom blir på bild. Fönsterljus är hemligheten till klara, fina ögon! :) Det blir ett himla vackert och naturligt ljus över bilderna... Älskar det! Fotar man framför ett fönster så "silas" ljuset genom och blir väldigt mjukt, som ni kan se.

Nepps, nu lämnar jag fönster-snacket... för jag ska spela tv-spel med pappa. ;) Kramar!

Veckostart

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100

Det har varit en ganska gó dag idag, var bland annat och blev intervjuad till ett skolarbete av snälla Anna. Sedan hade jag som vanligt även barngympan med Olli. Kom nyss hem därifrån, vi har en tendens till att stanna kvar hos Olli och snacka innan jag drar mig hemåt... Inte mig emot dock. Haha:) Behöver börja med lite läxor nu, så vi får höras en annan gång. Hoppas ni har haft en bra veckostart! Kram

Veckostart

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100


Det har varit en ganska gó dag idag, var bland annat och blev intervjuad till ett skolarbete av snälla Anna. Sedan hade jag som vanligt även barngympan med Olli. Kom nyss hem därifrån, vi har en tendens till att stanna kvar hos Olli och snacka innan jag drar mig hemåt... Inte mig emot dock. Haha:) Behöver börja med lite läxor nu, så vi får höras en annan gång. Hoppas ni har haft en bra veckostart! Kram

Hemligheten som inteär någon hemlighetHur får man fokus vid självporträtt?
Fjärrutlösare!

Lätt som en plätt. Det enda du behöver göra är att ställa in kameran för fjärrutlösare (googla om du inte vet hur man gör på din kamera), sedan hoppar du framför kameran och klickar på knappen. När kameran sedan har hittat fokus tar den kortet. Det går även att ställa in så att kameran tar kortet några sekunder efter att du har tryckt på knappen, då hinner du slänga iväg/gömma din fjärrutlösare innan kortet tas. :)

Jag har Nikons fjärrutlösare ML-L3 (länk). Kostar bara 199 kr och är kanonbra! Det enda som inte är så kul är att den inte fungerar till Nikons professionella kameror, alltså passar den inte till min D300s. Därför fotar jag alltid självporträtt med min D80.
Fjärrutlösare är verkligen ett bra köp, fungerar inte bara bra för självporträtt utan även om du fotar med långa slutartider och inte vill klicka av på kameras avtryckare (för att undvika ex. rörelseoskärpa) - då kan du skjuta av med din lille fjärris! :)

Hemligheten som inte är någon hemlighetHur får man fokus vid självporträtt?
Fjärrutlösare!

Lätt som en plätt. Det enda du behöver göra är att ställa in kameran för fjärrutlösare (googla om du inte vet hur man gör på din kamera), sedan hoppar du framför kameran och klickar på knappen. När kameran sedan har hittat fokus tar den kortet. Det går även att ställa in så att kameran tar kortet några sekunder efter att du har tryckt på knappen, då hinner du slänga iväg/gömma din fjärrutlösare innan kortet tas. :)

Jag har Nikons fjärrutlösare ML-L3 (länk). Kostar bara 199 kr och är kanonbra! Det enda som inte är så kul är att den inte fungerar till Nikons professionella kameror, alltså passar den inte till min D300s. Därför fotar jag alltid självporträtt med min D80.
Fjärrutlösare är verkligen ett bra köp, fungerar inte bara bra för självporträtt utan även om du fotar med långa slutartider och inte vill klicka av på kameras avtryckare (för att undvika ex. rörelseoskärpa) - då kan du skjuta av med din lille fjärris! :)

Sommartider hej, hej!

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100


Människor, nu är det sommartider!

Om ni nu skulle ha råkat missa det, med tanke på att det inte finns någon som skriver om det på sin blogg! Eller... inte. ;) Hade planerat att gå ut och fota lite tuffa bilder med en klocka, men självklart börjar det att... SNÖA!! Vet inte vad jag ska säga, helt sjukt. Jaja, bara att finna sig i det antar jag...

 

Istället för att dra ut fick jag helt enkelt snygga till mig (satt fortfarande helt nyvaken typ, haha), ta på mig en somrig topp och fota självporträtt. Laddade precis in alla bilderna och ska fortsätta fota nu, innan dagsljus försvinner. Fler bilder kommer senare :)

 

Sommartider hej, heeeeej!

Sommartider hej, hej!

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm, 1/30, f/1,4 & ISO100


Människor, nu är det sommartider!

Om ni nu skulle ha råkat missa det, med tanke på att det inte finns någon som skriver om det på sin blogg! Eller... inte. ;) Hade planerat att gå ut och fota lite tuffa bilder med en klocka, men självklart börjar det att... SNÖA!! Vet inte vad jag ska säga, helt sjukt. Jaja, bara att finna sig i det antar jag...

 

Istället för att dra ut fick jag helt enkelt snygga till mig (satt fortfarande helt nyvaken typ, haha), ta på mig en somrig topp och fota självporträtt. Laddade precis in alla bilderna och ska fortsätta fota nu, innan dagsljus försvinner. Fler bilder kommer senare :)

 

Sommartider hej, heeeeej!

Kameraväskan

Tydligen gick det inte att kommentera det förra inlägget. Postar därför detta igen, så det finns möjlighet att kommentera om man har frågor osv.  
Miniatyrbilderna är klickbara.
Här har vi alltså min fina kameraväska. Lowepro Nova 200 AW. Gillar den jättemycket! Som ni ser på bilderna är den tom, valde att fota så för att ni skulle se tydligt hur den ser ut. Inuti kan man möblera som man vill med "väggarna". Så som jag har möblerat i väskan idag så får jag får plats med; kamerahus, fyra objektiv eller 3 objektiv och blixt. Allt som jag behöver! Det finns även små speciella fack för minneskort (mittenbilden). Kameraväskan köpte jag på Scandinavian Photo för 1195 kr, direktlänk. Väskan finns också i andra storlekar, som ni kan se på Scandinavian Photos hemsidan. :) Kommer så småningom även göra ett videoklipp där jag visar väskan mer i detalj. Hur som helst, jag kan verkligen rekommendera Lowepro's väskor!

Kameraväskan

Tydligen gick det inte att kommentera det förra inlägget.
Postar därför detta igen, så det finns möjlighet att kommentera om man har frågor osv.
Miniatyrbilderna är klickbara.

Här har vi alltså min fina kameraväska. Lowepro Nova 200 AW. Gillar den jättemycket! Som ni ser på bilderna är den tom, valde att fota så för att ni skulle se tydligt hur den ser ut. Inuti kan man möblera som man vill med "väggarna". Så som jag har möblerat i väskan idag så får jag får plats med; kamerahus, fyra objektiv eller 3 objektiv och blixt. Allt som jag behöver! Det finns även små speciella fack för minneskort (mittenbilden).

Kameraväskan köpte jag på Scandinavian Photo för 1195 kr, direktlänk. Väskan finns också i andra storlekar, som ni kan se på Scandinavian Photos hemsidan. :) Kommer så småningom även göra ett videoklipp där jag visar väskan mer i detalj. Hur som helst, jag kan verkligen rekommendera Lowepro's väskor!

Rosaaktigt

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm, 1/250, f/1,4 & ISO200

Som ni väntat och tjatat... Äntligen har jag fotat min kameraväska! Wohooo, bilder kommer upp senare ikväll. :) Var även på Frölunda Torg och shoppade lite eftersom jag till min förfäran upptäckte att jag hade alla månadens pengar kvar! Det ger jag mig själv en klapp på axeln för.
Ska ner till Olivia snart, får se vad vi hittar på. Ni får förresten inte glömma av att det är Earth Hour idag! Då måste man släcka, det ska iallafall jag. ;) Ska ni? Ps/ Jag har fortfarande inte lagt in den nya koden så att bloggen ska fungera rätt (seg som kola). Får fixa imorgon eller inatt istället! :)

Rosaaktigt


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm, 1/250, f/1,4 & ISO200

Som ni väntat och tjatat...
Äntligen har jag fotat min kameraväska! Wohooo, bilder kommer upp senare ikväll. :) Var även på Frölunda Torg och shoppade lite eftersom jag till min förfäran upptäckte att jag hade alla månadens pengar kvar! Det ger jag mig själv en klapp på axeln för.

Ska ner till Olivia snart, får se vad vi hittar på. Ni får förresten inte glömma av att det är Earth Hour idag! Då måste man släcka, det ska iallafall jag. ;) Ska ni?


Ps/ Jag har fortfarande inte lagt in den nya koden så att bloggen ska fungera rätt (seg som kola). Får fixa imorgon eller inatt istället! :)

Glada nyheter!

Foto: Maria (besök hennes blogg!!)
Två glada nyheter, människor! Två! Den första är.... hemlig. Haha! Måste bara göra er (några av er iallafall) liiite nyfikna. Jag fick väldigt roliga besked igår iallafall. :) Berättar för er senare, någon gång nästa vecka tror jag. Nyhet nummer två är att jag fick sjuuukt mycket mail och hjälp ang bloggdesignen. Tack!! Supersnälla Linda fixade min kodmall så felen försvann. Har inte lagt in den ännu, ska göra det snart (‹- LÄS!! innan ni kommenterar, tackar!). Då hoppas jag att bloggen ska fungera felfritt för alla :) Ni måste förresten besöka Lindas blogg också, hon tar jättefina bilder! Vi hörs snart, önskar alla en mysig fredagskväll! Kramar i massor.

Glada nyheter!


Foto: Maria (besök hennes blogg!!)

Två glada nyheter, människor! Två!

Den första är.... hemlig. Haha! Måste bara göra er (några av er iallafall) liiite nyfikna. Jag fick väldigt roliga besked igår iallafall. :) Berättar för er senare, någon gång nästa vecka tror jag.

Nyhet nummer två är att jag fick sjuuukt mycket mail och hjälp ang bloggdesignen. Tack!! Supersnälla Linda fixade min kodmall så felen försvann. Har inte lagt in den ännu, ska göra det snart (‹- LÄS!! innan ni kommenterar, tackar!). Då hoppas jag att bloggen ska fungera felfritt för alla :) Ni måste förresten besöka Lindas blogg också, hon tar jättefina bilder!

Vi hörs snart, önskar alla en mysig fredagskväll! Kramar i massor.

Handbollsmatch

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II

Idag hade syrran match i Aktiviteten, Mölndal. Själv hängde jag med för att fota lite grann. Idrottshallar har inte direkt det roligaste ljuset att fota i, men det gick ändå med hjälp av lite (mycket) ISO. :) Nu är det dags för mig att plugga lite innan sängdags. Är supertrött. Undrar om det går något bra på tv... Vi hörs, kram! Ps/ Jag vet att designen inte fungerar för vissa (som jag har nämt i dom 2 senaste inläggen) och jag håller på att lösa det. Ni behöver därför inte kommentera varje inlägg och säga att designen inte fungerar. Snart är det löst! :-)

Handbollsmatch

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II


Idag hade syrran match i Aktiviteten, Mölndal. Själv hängde jag med för att fota lite grann. Idrottshallar har inte direkt det roligaste ljuset att fota i, men det gick ändå med hjälp av lite (mycket) ISO. :) Nu är det dags för mig att plugga lite innan sängdags. Är supertrött. Undrar om det går något bra på tv... Vi hörs, kram!

Ps/ Jag vet att designen inte fungerar för vissa (som jag har nämt i dom 2 senaste inläggen) och jag håller på att lösa det. Ni behöver därför inte kommentera varje inlägg och säga att designen inte fungerar. Snart är det löst! :-)

HJÄLP / Bloggdesign

Nu får jag flipp. Om det finns någon vänlig själ som vet hur man fixar alla fel i denna jobbiga designen och vill hjälpa mig, snälla hör av er! Det är i Google Chrome och Internet Explorer som det strular i. Fungerar felfritt i Firefox. Jag har försökt och försökt utan framgång hela kvällen. Löser det sig inte får jag byta tillbaka till den gamla. Vet själv hur jobbigt det är att gå in på en blogg som inte fungerar som den ska. Jag hoppas att någon kan hjälpa mig.
michaela [at] mdphotos.se - Tack på förhand! [at] byts ut mot @.  Okej.. Uppenbarligen ser det bara konstigt ut för vissa med dessa webbläsare. Ännu mer konstigt... Tack för all hjälp! Ska nog kunna lösa det nu. Ni är bäst!

HJÄLP / Bloggdesign

Nu får jag flipp.
Om det finns någon vänlig själ som vet hur man fixar alla fel i denna jobbiga designen och vill hjälpa mig, snälla hör av er! Det är i Google Chrome och Internet Explorer som det strular i. Fungerar felfritt i Firefox. Jag har försökt och försökt utan framgång hela kvällen. Löser det sig inte får jag byta tillbaka till den gamla. Vet själv hur jobbigt det är att gå in på en blogg som inte fungerar som den ska. Jag hoppas att någon kan hjälpa mig.

michaela [at] mdphotos.se - Tack på förhand!
[at] byts ut mot @.

Okej.. Uppenbarligen ser det bara konstigt ut för vissa med dessa webbläsare. Ännu mer konstigt...

Tack för all hjälp! Ska nog kunna lösa det nu. Ni är bäst!

Orange

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1.8 Rebecka Porse Schalin ♥

Orange

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1.8
Rebecka Porse Schalin ♥

Svar: Jobb och pengar

Kul att ni gillade designen! :) Tydligen verkar den dock inte se korrekt ut i vissa webbläsare (IE), ska se om jag kan lösa det (någon som vet hur man gör?). Massa text ska inte täcka hela headern. I firefox ska den iallafall se bra ut. Hur som helst, tänkte ta upp några frågor ang pengar och jobb, många har frågat och jag tänkte ge lite tips. Köpte du din första kamera eller fick du den? Om du köpte den, hur länge fick du spara ihop? :) Min första systemkamera, Nikon D40, köpte jag själv. Vet inte exakt hur länge jag sparade, men kan det varit något år kanske? Jag har köpt alla mina kamerasaker själv. Det är faktiskt riktigt kul att spara, jobba och slita för att sedan köpa något man har sparat till. För att få ihop mina pengar sparade jag alla pengar jag fick (inkl. halva månadspengen), sålde GT, jobbade som kassör och sålde nybakade bröd med en kompis. Hur kan jag som inte får jobba tjäna pengar? Det finns många alternativ! Här kommer några förslag från min sida... Yngre än 13 år: Varför inte sälja jultidningar när det blir aktuellt? Jag sålde för Jultidningsförlaget när jag var yngre. Annars kan man även sälja tjänster, t ex. hjälpa grannar i trädgården (även det har jag gjort, haha). Varför inte baka och sälja? Hos mig var det många som ville köpa varma, nybakade bröd på lördag- & söndagsmorgonen. Vi fick upp runt 6-snåret och levererade bröden vid 9. Vi gjorde väldigt enkla bröd med billiga ingredienser, något sånt här. 13 år och äldre: Dela ut reklam med Svensk Direktreklam (SDR). Själv har jag aldrig gjort det, jag hjälpte en kompis några gånger som har jobbat för dom. En annan kompis har jobbat för dom i flera år och gör det fortfarande. Man får ett område och en hög reklam att dela ut. Vill du inte dela ut reklam finns alternativet att sälja GT! Det gjorde jag 2008 när jag gick i 8:an, det tyckte jag faktiskt var väldigt kul! Kunderna var trevliga och man tog alltid ett litet glädjehopp när man fick dricks (vilket, för mig, var ganska vanligt). 15 år och äldre: När du är 15 år får du jobba Skriv ett bra CV & personligt brev (googla för tips kring det) och skicka iväg det till alla arbetsplatser. Skriv ut ditt CV och personliga brev och går runt i butiker osv för att lämna det personligt och presentera dig själv. Det ger ett mer seriöst intryck, gå heller aldrig med någon annan. Att gå själv ger mycket bättre intryck. Håll utkik i tidningen, på internet osv för att hålla dig uppdaterad om någon skulle behöva extrapersonal. Har du sökt ett jobb kan du heller inte bara sitta hemma och vänta på svar, maila och ring dom med jämna mellanrum. Det intrycket att du verkligen vill ha jobbet och att du är driven. Får du ett nej - sök vidare! Ett tips är att visa framfötterna på tillexempel dina praoplatser, på två av mina praoplatser har i senare skede även fått jobb när jag ansökte om helgjobb. Glöm inte heller att man som 15 (och äldre) även kan göra jobben som jag tipsade om åldergrupperna ovan. Det var några tips från min sida, fyll gärna på i kommentarsfältet om ni har fler. Tror att många uppskattar förslag! Bara man ligger i lite grann så är det inte så svårt att tjäna egna pengar. Att bli anställd är såklart inte det lättaste, men det finns som sagt dom andra jobben som SDR, sälja GT och jultidningar osv. som bara är att anmäla sig på. Vill man ha något här i världen får man jobba för det och det är kul! :)

Svar: Jobb och pengar

Kul att ni gillade designen! :) Tydligen verkar den dock inte se korrekt ut i vissa webbläsare (IE), ska se om jag kan lösa det (någon som vet hur man gör?). Massa text ska inte täcka hela headern. I firefox ska den iallafall se bra ut.Hur som helst, tänkte ta upp några frågor ang pengar och jobb, många har frågat och jag tänkte ge lite tips.

Köpte du din första kamera eller fick du den? Om du köpte den, hur länge fick du spara ihop? :)
Min första systemkamera, Nikon D40, köpte jag själv. Vet inte exakt hur länge jag sparade, men kan det varit något år kanske? Jag har köpt alla mina kamerasaker själv. Det är faktiskt riktigt kul att spara, jobba och slita för att sedan köpa något man har sparat till. För att få ihop mina pengar sparade jag alla pengar jag fick (inkl. halva månadspengen), sålde GT, jobbade som kassör och sålde nybakade bröd med en kompis.

Hur kan jag som inte får jobba tjäna pengar?
Det finns många alternativ! Här kommer några förslag från min sida...

Yngre än 13 år: Varför inte sälja jultidningar när det blir aktuellt? Jag sålde för Jultidningsförlaget när jag var yngre. Annars kan man även sälja tjänster, t ex. hjälpa grannar i trädgården (även det har jag gjort, haha). Varför inte baka och sälja? Hos mig var det många som ville köpa varma, nybakade bröd på lördag- & söndagsmorgonen. Vi fick upp runt 6-snåret och levererade bröden vid 9. Vi gjorde väldigt enkla bröd med billiga ingredienser, något sånt här.

13 år och äldre: Dela ut reklam med Svensk Direktreklam (SDR). Själv har jag aldrig gjort det, jag hjälpte en kompis några gånger som har jobbat för dom. En annan kompis har jobbat för dom i flera år och gör det fortfarande. Man får ett område och en hög reklam att dela ut.
Vill du inte dela ut reklam finns alternativet att sälja GT! Det gjorde jag 2008 när jag gick i 8:an, det tyckte jag faktiskt var väldigt kul! Kunderna var trevliga och man tog alltid ett litet glädjehopp när man fick dricks (vilket, för mig, var ganska vanligt).

15 år och äldre:
När du är 15 år får du jobba Skriv ett bra CV & personligt brev (googla för tips kring det) och skicka iväg det till alla arbetsplatser. Skriv ut ditt CV och personliga brev och går runt i butiker osv för att lämna det personligt och presentera dig själv. Det ger ett mer seriöst intryck, gå heller aldrig med någon annan. Att gå själv ger mycket bättre intryck. Håll utkik i tidningen, på internet osv för att hålla dig uppdaterad om någon skulle behöva extrapersonal. Har du sökt ett jobb kan du heller inte bara sitta hemma och vänta på svar, maila och ring dom med jämna mellanrum. Det intrycket att du verkligen vill ha jobbet och att du är driven. Får du ett nej - sök vidare!
Ett tips är att visa framfötterna på tillexempel dina praoplatser, på två av mina praoplatser har i senare skede även fått jobb när jag ansökte om helgjobb. Glöm inte heller att man som 15 (och äldre) även kan göra jobben som jag tipsade om åldergrupperna ovan.

Det var några tips från min sida, fyll gärna på i kommentarsfältet om ni har fler. Tror att många uppskattar förslag! Bara man ligger i lite grann så är det inte så svårt att tjäna egna pengar. Att bli anställd är såklart inte det lättaste, men det finns som sagt dom andra jobben som SDR, sälja GT och jultidningar osv. som bara är att anmäla sig på. Vill man ha något här i världen får man jobba för det och det är kul! :)

Ny design!

Vårigt, tjoho! Den nya designen är ganska lik den gamla, men det är några större förändringar. Dels så har jag flyttat alla kategorier, arkivet, länkar osv till ovanför headern. Hoppas att ni inte är allt för anti det (själv var jag det först, haha). Det blir iallafall mindre rörigt i menyn! Alla bilder på mig i designen har Lina fotat. Precis när jag publicerade designen nu så såg jag vad jag hade missat, haha... Det ska ligga en skugga runt designen också, får försöka fixa det imorgon. :) Ändrade bakgrunden efter print screenen, blev grått igen ändå.. Hur som helst, vad tycker ni? Är det godkänt? :) Tryck F5/uppdatera sidan om det ser konstigt ut.

Ny design!Vårigt, tjoho!

Den nya designen är ganska lik den gamla, men det är några större förändringar. Dels så har jag flyttat alla kategorier, arkivet, länkar osv till ovanför headern. Hoppas att ni inte är allt för anti det (själv var jag det först, haha). Det blir iallafall mindre rörigt i menyn! Alla bilder på mig i designen har Lina fotat.

Precis när jag publicerade designen nu så såg jag vad jag hade missat, haha... Det ska ligga en skugga runt designen också, får försöka fixa det imorgon. :) Ändrade bakgrunden efter print screenen, blev grått igen ändå.. Hur som helst, vad tycker ni? Är det godkänt? :)

Tryck F5/uppdatera sidan om det ser konstigt ut.

Supermånar och hemlisar

Återigen en arkivbild. Kan säga så mycket som att man känner inte riktigt för att fota när man är sjuk, vill bara sova och inte vakna förens jag är frisk igen. För övrigt så kan vi låtsas att det är den där supermånen på bilden ovan, för det verkar som att jag är en av dom få som inte fattade att man skulle fota den... ;) Annars kan jag avslöja att jag har fått väääldigt roliga jobberbjudanden det senaste, vill inte säga för mycket innan det är officiellt. Men bara att ha fått förfrågningarna gör mig så otroligt glad. Gjorde jag er nyfikna nu? Wuups... Haha :-) Igår ansökte jag förresten om ett jobb (extra/sommarjobb). Eftersom det är så mycket jag vill göra och köpa känner jag att ännu en inkomstkälla kan passa bra. Tänker inte säga vart heller eftersom ingenting alls är klart, förutom att jag skickat ansökan. Jag tycker det är kul att jobba och tjäna egna pengar! Nu håller vi tummarna...

Supermånar och hemlisarÅterigen en arkivbild. Kan säga så mycket som att man känner inte riktigt för att fota när man är sjuk, vill bara sova och inte vakna förens jag är frisk igen. För övrigt så kan vi låtsas att det är den där supermånen på bilden ovan, för det verkar som att jag är en av dom få som inte fattade att man skulle fota den... ;)

Annars kan jag avslöja att jag har fått väääldigt roliga jobberbjudanden det senaste, vill inte säga för mycket innan det är officiellt. Men bara att ha fått förfrågningarna gör mig så otroligt glad. Gjorde jag er nyfikna nu? Wuups... Haha :-)

Igår ansökte jag förresten om ett jobb (extra/sommarjobb). Eftersom det är så mycket jag vill göra och köpa känner jag att ännu en inkomstkälla kan passa bra. Tänker inte säga vart heller eftersom ingenting alls är klart, förutom att jag skickat ansökan. Jag tycker det är kul att jobba och tjäna egna pengar! Nu håller vi tummarna...

Effektiv dag

Trots att jag fortfarande är dunderförkyld så har jag haft en riktigt effektiv dag! Bilderna visar det ganska bra, jag har; filmat, skrivit ny prislista, pluggat, sorterat alla mina mail i mappar och snytit mig (haha). Det som inte syns på bilderna är att jag även har städat. Himla skönt! Känslan att sitta i ett nystädad rum är oslagbar, likaså att lägga sig nyduschad i nya sängkläder. ♥ Just nu håller jag på att göra min prislista till en PDF-fil, smidigt! Resten av Sverige antar jag sitter och kollar på Solsidan? Haha... Jag kollar alltid på det i efterhand, i iPhonen innan jag ska sova. :-)

Effektiv dagTrots att jag fortfarande är dunderförkyld så har jag haft en riktigt effektiv dag! Bilderna visar det ganska bra, jag har; filmat, skrivit ny prislista, pluggat, sorterat alla mina mail i mappar och snytit mig (haha). Det som inte syns på bilderna är att jag även har städat. Himla skönt! Känslan att sitta i ett nystädad rum är oslagbar, likaså att lägga sig nyduschad i nya sängkläder. ♥

Just nu håller jag på att göra min prislista till en PDF-fil, smidigt! Resten av Sverige antar jag sitter och kollar på Solsidan? Haha... Jag kollar alltid på det i efterhand, i iPhonen innan jag ska sova. :-)

Sommarkvällar

Åhh... vad jag saknar ljusa, ljumna sommarkvällar. Mysiga promenader med vännerna... kvällsdopp i sjön, gå i shorts och linne. Gröna, blommande miljöer. Tittar jag ut genom fönstret nu ser jag en smältande snöhög, dimma och grått. Inte alls samma vårkänsla som igår. Kan vi inte få lite värme och vår nu så att sommaren kan komma snart? Fast våren är väldigt mysig också, som en förfest till sommaren. ;)

Sommarkvällar

Åhh... vad jag saknar ljusa, ljumna sommarkvällar. Mysiga promenader med vännerna... kvällsdopp i sjön, gå i shorts och linne. Gröna, blommande miljöer. Tittar jag ut genom fönstret nu ser jag en smältande snöhög, dimma och grått. Inte alls samma vårkänsla som igår. Kan vi inte få lite värme och vår nu så att sommaren kan komma snart? Fast våren är väldigt mysig också, som en förfest till sommaren. ;)

Släktfoton och 80års-firande

Idag fotade jag släkt- & familjefoton åt ett gäng härliga personer! Väldigt trevliga och glada. :) Dem hade 80års-firande för sin pappa/morfar (beror på ur vems synvinkel man ser det från), han visste inte själv att dom skulle fotograferas så det blev en rolig överraskning! Håller just nu på att ladda in bilderna, ser ut att vara många fina. Har tyvärr inte fått några klartecken på om dom vill synas på internet. Vi får se om det kommer upp några här på bloggen. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll ♥

Släktfoton och 80års-firandeIdag fotade jag släkt- & familjefoton åt ett gäng härliga personer! Väldigt trevliga och glada. :) Dem hade 80års-firande för sin pappa/morfar (beror på ur vems synvinkel man ser det från), han visste inte själv att dom skulle fotograferas så det blev en rolig överraskning! Håller just nu på att ladda in bilderna, ser ut att vara många fina.

Har tyvärr inte fått några klartecken på om dom vill synas på internet. Vi får se om det kommer upp några här på bloggen. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll ♥

Promenix-videoHör man att jag är förkyld eller? Snuvar och är andfådd... haha, yeaaah!

Sorry för alla svordomar, tänker inte ens på det... hehe.

Promenix-videoHör man att jag är förkyld eller? Snuvar och är andfådd... haha, yeaaah!

Sorry för alla svordomar, tänker inte ens på det... hehe.

En mysisdräcktDen här gó sak jag har fått hem, en Jumpin! Den kommer ifrån snälla www.jumpins.se. Kommer ni ihåg att jag tävlade ut en Jumpin i min julklappskalender? Om vi har tur så finns chansen att jag kan tävla ut ännu en, vill ni det? :) Dom är faktiskt riktigt sköna och mysiga!

Annars då? Sitter här och snorar som en idiot, under en natt lyckades jag gå ifrån frisk till genomförkyld. Denna fredagen kommer bli väldigt lugn för min del, ska nog dra på mig min Jumpin och mina söta kossa-strumpor (som ni kan se på sista bilden, söta va?!). Dags att sova tänkte jag skriva, men jag menade dags för middag. ;) Kram

En mysisdräcktDen här gó sak jag har fått hem, en Jumpin! Den kommer ifrån snälla www.jumpins.se. Kommer ni ihåg att jag tävlade ut en Jumpin i min julklappskalender? Om vi har tur så finns chansen att jag kan tävla ut ännu en, vill ni det? :) Dom är faktiskt riktigt sköna och mysiga!

Annars då? Sitter här och snorar som en idiot, under en natt lyckades jag gå ifrån frisk till genomförkyld. Denna fredagen kommer bli väldigt lugn för min del, ska nog dra på mig min Jumpin och mina söta kossa-strumpor (som ni kan se på sista bilden, söta va?!). Dags att sova tänkte jag skriva, men jag menade dags för middag. ;) Kram

Varär min skinnjacka köpt?!


Foto: Lina Flodins

Vissa frågor är helt enkelt värda att ta upp i ett inlägg, som denna tillexempel denna frågan som jag kommer att ta upp nu. "Var är min skinnjacka köpt?"-frågor är just nu vanligare än kamerafrågor. Haha!
Nåväl, min jacka köpte jag förra året på MQ. Jag tror att den säljs i år också, har för mig att mamma sa det (hon jobbar där). Ni får kika in i butikerna helt enkelt. :)

För övrigt så håller jag på med en ny design! Hoppas den kommer upp snart, är trött på vinter-feelingen här inne nu. :) För att spara er lite tid kan jag säga att det inte är någon idé att försöka leta upp den nya designen (det finns alltid någon som gör det) och tjuvkika, för bloggen den ligger på är låst. ;) Ska fortsätta att koda nu!

Var är min skinnjacka köpt?!


Foto: Lina Flodins

Vissa frågor är helt enkelt värda att ta upp i ett inlägg, som denna tillexempel denna frågan som jag kommer att ta upp nu. "Var är min skinnjacka köpt?"-frågor är just nu vanligare än kamerafrågor. Haha!
Nåväl, min jacka köpte jag förra året på MQ. Jag tror att den säljs i år också, har för mig att mamma sa det (hon jobbar där). Ni får kika in i butikerna helt enkelt. :)

För övrigt så håller jag på med en ny design! Hoppas den kommer upp snart, är trött på vinter-feelingen här inne nu. :) För att spara er lite tid kan jag säga att det inte är någon idé att försöka leta upp den nya designen (det finns alltid någon som gör det) och tjuvkika, för bloggen den ligger på är låst. ;) Ska fortsätta att koda nu!

Vinnare och frågor


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G
En arkivbild.

Tänkte äntligen presentera vinnarna i min senaste tävling med kamerasmyckena. Vinnaren av Nikon-halsbandet blev Malin och ringen vann Sandra. Grattis! :) Förhoppningsvis kommer det fler chanser framöver till er andra.

Tänkte även ställa en fråga till er ang. mina blogginlägg, nu det senaste har det då och då trillat in kommentarer om att det hade varit roligt med fler vardags-/personligainlägg. Vad säger majoriteten av er? Mer, mindre eller som det är nu? Jag har bara fått för mig att det inte är så intressant att läsa om, men samtidigt är det ju inte kul att publicera bild på bild på bild.

Vinnare och frågor


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G
En arkivbild.

Tänkte äntligen presentera vinnarna i min senaste tävling med kamerasmyckena. Vinnaren av Nikon-halsbandet blev Malin och ringen vann Sandra. Grattis! :) Förhoppningsvis kommer det fler chanser framöver till er andra.

Tänkte även ställa en fråga till er ang. mina blogginlägg, nu det senaste har det då och då trillat in kommentarer om att det hade varit roligt med fler vardags-/personligainlägg. Vad säger majoriteten av er? Mer, mindre eller som det är nu? Jag har bara fått för mig att det inte är så intressant att läsa om, men samtidigt är det ju inte kul att publicera bild på bild på bild.

iPhone pic

iPhone-bilder, fotade med appen CrossProcess.
Vilken härlig dag! Solglasögonen har varit på hela dagen och jag har njutit av solen. Det har inte varit sådär överdrivet varmt precis, men det kvittar så länge den där runda pricken på himlen skiner! Som jag önskade blev den lite övningskörande också, jag vill ha körkort nuuuu! Men jag får så snällt vänta i några månader till...Mina fina nya ringar på bilderna kommer från Alex Smycken, fick även hem en(?) EarCuff. Grymt! Om ni vill kika närmare så har ni direktlänkar till mina smycken här: EarCuff, Ring Sil, Ring Vinge och Ring Platta. Vet ni vad? Om ni anger "michaelad" får ni 10% rabatt när ni handlar hos Alex Smycken! :) www.alex.blogg.se Oj... Det här inlägget såg verkligen inte ut att passa i en fotoblogg. Haha!

iPhone pic


iPhone-bilder, fotade med appen CrossProcess.

Vilken härlig dag!
Solglasögonen har varit på hela dagen och jag har njutit av solen. Det har inte varit sådär överdrivet varmt precis, men det kvittar så länge den där runda pricken på himlen skiner! Som jag önskade blev den lite övningskörande också, jag vill ha körkort nuuuu! Men jag får så snällt vänta i några månader till...

Mina fina nya ringar på bilderna kommer från Alex Smycken, fick även hem en(?) EarCuff. Grymt! Om ni vill kika närmare så har ni direktlänkar till mina smycken här: EarCuff, Ring Sil, Ring Vinge och Ring Platta. Vet ni vad? Om ni anger "michaelad" får ni 10% rabatt när ni handlar hos Alex Smycken! :) www.alex.blogg.se

Oj... Det här inlägget såg verkligen inte ut att passa i en fotoblogg. Haha!

Hej hopp i det fina vädret!Japp... så bra funkade den nya videotjänsten (inte alls)... Fick ta videofy.me istället då YouTube inte heller fungerade. YouTube snabbspolar bara hela videon? Fattar ingenting. Woho, nu funkar det!

Hej hopp i det fina vädret!Japp... så bra funkade den nya videotjänsten (inte alls)... Fick ta videofy.me istället då YouTube inte heller fungerade. YouTube snabbspolar bara hela videon? Fattar ingenting. Woho, nu funkar det!

Sjuk men glad

Foto: Lina Flodins

Idag har jag legat i sängen hela dagen, har inte mått särskilt bra. Typiskt att vara sjuk när det är så underbart väder ute som det har varit idag! Våren måste vara på ingång nu, på riktigt denna gången. :-) Vädret håller humöret uppe iallafall, dessutom har jag en känsla som säger att fotograferingen kommer igång i samband med detta också. Tjoho! Kommer ni ihåg min facebook-sida för MD Photos? Snart är det 1000 stycken personer som gillar mig där, kul! Jag har utlovat en tävling när jag går över 1000-strecket. :) I övrigt så får dom som gillar mig på Facebook en del fördelar, t ex. erbjudanden och tävlingar kan dyka upp som inte finns här på bloggen. Gilla MD Photos på FB här!

Sjuk men glad

Foto: Lina Flodins


Idag har jag legat i sängen hela dagen, har inte mått särskilt bra. Typiskt att vara sjuk när det är så underbart väder ute som det har varit idag! Våren måste vara på ingång nu, på riktigt denna gången. :-) Vädret håller humöret uppe iallafall, dessutom har jag en känsla som säger att fotograferingen kommer igång i samband med detta också. Tjoho!

Kommer ni ihåg min facebook-sida för MD Photos? Snart är det 1000 stycken personer som gillar mig där, kul! Jag har utlovat en tävling när jag går över 1000-strecket. :) I övrigt så får dom som gillar mig på Facebook en del fördelar, t ex. erbjudanden och tävlingar kan dyka upp som inte finns här på bloggen. Gilla MD Photos på FB här!

TOTM #2 - Cinderella

Theme of the Month är ett projekt som jag, Lina, Ottilia, Matilda och Elin har startat tillsammans. En gång i månaden bestämmer vi ett tema att tolka och fota utifrån en låt, bok eller film. Resultaten publiceras sedan på reskeptive bloggar samt i våran Flickr-grupp. Denna månaden skulle vi tolka en Disneyfilm och jag valde filmen Askungen. Som jag sa i tidigare inlägg så har mitt fotande varit i botten ett tag nu, så med tanke på omständigheterna känner jag mig ändå helt "okej"-nöjd.

Nikon D300s + Nikkor 24-75mm f/4 & Tamron 28-75mm f/2,8 Modell: Rebecka Porse Schalin

TOTM #2 - Cinderella

Theme of the Month är ett projekt som jag, Lina, Ottilia, Matilda och Elin har startat tillsammans. En gång i månaden bestämmer vi ett tema att tolka och fota utifrån en låt, bok eller film. Resultaten publiceras sedan på reskeptive bloggar samt i våran Flickr-grupp.

Denna månaden skulle vi tolka en Disneyfilm och jag valde filmen Askungen. Som jag sa i tidigare inlägg så har mitt fotande varit i botten ett tag nu, så med tanke på omständigheterna känner jag mig ändå helt "okej"-nöjd.

Nikon D300s + Nikkor 24-75mm f/4 & Tamron 28-75mm f/2,8
Modell: Rebecka Porse Schalin

Vi bor under samma måne

Nikon D300s + Nikkor 12-24mm f/4

Blev en biltur med pappa ut i mörkret. Satt och redigerade min bild till Theme of the Month nyss och upptäckte till min förfasan att det saknades en bild! Ajaj. Med mina största hundögon och min lenaste röst fick jag fjäska mig till skjuts... och nu sitter jag här lite mer nöjd och med en (flera..) bild(er) rikare. Tyvärr såg det inte riktigt ut som jag trodde... Fick helt enkelt göra det bästa av situationen. Kan inte avslöja för mycket, men imorgon ska den publiceras! :) Bilden i detta inlägget fotade jag nyss, i samma veva som jag fotade bilden till Theme of the Month alltså. Tyvärr ger den dock inga ledtrådar om vad jag fotade huvudsakligen. Måste fortsätta redigera nu... Kram ♥

Vi bor under samma måne

Nikon D300s + Nikkor 12-24mm f/4


Blev en biltur med pappa ut i mörkret.

Satt och redigerade min bild till Theme of the Month nyss och upptäckte till min förfasan att det saknades en bild! Ajaj. Med mina största hundögon och min lenaste röst fick jag fjäska mig till skjuts... och nu sitter jag här lite mer nöjd och med en (flera..) bild(er) rikare. Tyvärr såg det inte riktigt ut som jag trodde... Fick helt enkelt göra det bästa av situationen. Kan inte avslöja för mycket, men imorgon ska den publiceras! :)

Bilden i detta inlägget fotade jag nyss, i samma veva som jag fotade bilden till Theme of the Month alltså. Tyvärr ger den dock inga ledtrådar om vad jag fotade huvudsakligen. Måste fortsätta redigera nu... Kram ♥

"Men jag vill inte"Igår var jag hemma hos Danne och firade hans 18-årsdag.
Väldigt trevligt. Grattis i efterskott, igen! :-) Egentligen var inte det alls vad detta inlägget skulle handla om, men nu skrev jag det ändå och Danne kan väl få lite extra uppmärksamhet på sin dag (som var igår, men ändå). Haha.

Min kamera ligger ungefär 30 cm ifrån mig...
För en gång skull vet jag hur många olika grejer som helst som jag kan fota, har massvis med idéer. Vad är haken då kan man fråga sig... Jo, att jag inte vill. Jag vill inte fota och det gör mig så himla ledsen. På senaste tiden har jag pressat fram allt jag har fotat, alla bilder som har publicerats här på bloggen. Men nu vill jag inte längre.

Nu vill jag ha vår och sommar. Inspiration och vilja. Om jag fortsätter pressa fram mina bilder har jag en känsla av att jag kommer sabba det fina med att fotografera och tappa glädjen till det. Ni får ursäkta mig för att bloggen har blivit så tråkig, men det är aldrig bra att tvinga fram någonting.

Jag har iallafall en hel del fotojobb som jag ser fram emot och i sommar har jag många härliga fina bröllop att fota. Just nu går jag igenom några jobbiga och energikrävande saker och detta är bara en dum svacka. Tack för att ni håller uppe bloggen med era fina kommentarer! Ska städa rummet nu och se om jag kan hitta min inspiration samtidigt... :)

"Men jag vill inte"Igår var jag hemma hos Danne och firade hans 18-årsdag.
Väldigt trevligt. Grattis i efterskott, igen! :-) Egentligen var inte det alls vad detta inlägget skulle handla om, men nu skrev jag det ändå och Danne kan väl få lite extra uppmärksamhet på sin dag (som var igår, men ändå). Haha.

Min kamera ligger ungefär 30 cm ifrån mig...
För en gång skull vet jag hur många olika grejer som helst som jag kan fota, har massvis med idéer. Vad är haken då kan man fråga sig... Jo, att jag inte vill. Jag vill inte fota och det gör mig så himla ledsen. På senaste tiden har jag pressat fram allt jag har fotat, alla bilder som har publicerats här på bloggen. Men nu vill jag inte längre.

Nu vill jag ha vår och sommar. Inspiration och vilja. Om jag fortsätter pressa fram mina bilder har jag en känsla av att jag kommer sabba det fina med att fotografera och tappa glädjen till det. Ni får ursäkta mig för att bloggen har blivit så tråkig, men det är aldrig bra att tvinga fram någonting.

Jag har iallafall en hel del fotojobb som jag ser fram emot och i sommar har jag många härliga fina bröllop att fota. Just nu går jag igenom några jobbiga och energikrävande saker och detta är bara en dum svacka. Tack för att ni håller uppe bloggen med era fina kommentarer! Ska städa rummet nu och se om jag kan hitta min inspiration samtidigt... :)

QuackMår inte helt hundra idag, hoppas på bättre tider imorgon. Kram på finaste bloggläsarna ♥

Torsdagsbild #38


Fotad av: Ebba Gunnarsson, 18 år
Blogg: http://cephotos.blogg.se
Beskrivning: Tog bilden i vårat lilla badkar, väldigt spontant.


Fotad av: Amanda Nilsson, 22 år
Blogg: http://www.aphoto.se
Beskrivning: Bilden är ett självporträtt, jag håller i plastblommor och fotar med ganska lång slutartid för att få lite rörelseoskärpa på blommorna.


Vad är torsdagsbilden för något? Varje torsdag lägger jag upp bilder som ni läsare skickat in till mig via mail. Hur du går tillväga och skickar in kan du läsa om här. För mer inspiration spana in CBO-bloggen!

QuackMår inte helt hundra idag, hoppas på bättre tider imorgon. Kram på finaste bloggläsarna ♥

Torsdagsbild #38


Fotad av: Ebba Gunnarsson, 18 år
Blogg: http://cephotos.blogg.se
Beskrivning: Tog bilden i vårat lilla badkar, väldigt spontant.


Fotad av: Amanda Nilsson, 22 år
Blogg: http://www.aphoto.se
Beskrivning: Bilden är ett självporträtt, jag håller i plastblommor och fotar med ganska lång slutartid för att få lite rörelseoskärpa på blommorna.


Vad är torsdagsbilden för något? Varje torsdag lägger jag upp bilder som ni läsare skickat in till mig via mail. Hur du går tillväga och skickar in kan du läsa om här. För mer inspiration spana in CBO-bloggen!

Ni har väl inte glömt bort mina kurser?Eller?

Mina kurser har fått väldigt mycket positiv kritik! På print screen:en ovan ser ni min "vägen till ditt eget fotoföretag"-kurs, men sedan har jag även min grundkurs i porträttfotografering som är den populäraste. :)

Två referenser om kurserna:

"Tack för en jättebra kurs och för all lärorik information du gett! Det har varit jättekul och ser fram emot dina kommande kurser." - Anton Stenander om vägen till ditt eget fotoföretag

"Tycker kursen var suverän, du förklarde jättebra vad man ska tänka på och att man ska hitta sin egen stil osv.
Love it! Det kanske kommer någon mer kurs i framtiden? Isåfall köper en viss Fanny Bohlin den!" - Fanny Bohlin om porträttkursen

Om ni blir sugna på att läsa någon av mina kurser kan ni spana in dom här:

Vägen till ditt eget fotoföretag - En kurs för dig som behöver en puff i ryggen för att komma i rätt tankebanor kring företag och våga. Till största del är kursen en inspirationskurs men med fakta kring dom första saker du bör ha koll på innan du startar ditt fotoföretag.

Grundkurs i porträttfotografering - Detta är alltså en grundkurs i porträttfotografering, där vi går igenom dom viktigaste och mest användbara teknikerna för att uppnå bästa resultat.

Kommer även att lansera nya kurser så snart jag kan. Kul! :-)OBS!
Vill bara slänga ett litet meddelade till alla som har gått mina kurser och mailat mig till min kurs-mail. Dessvärre har det inte fungerat på väldigt länge, vilket jag har märkt först nu. Tydligen har den inte kunnat ta emot mail. Om du inte har fått svar på ditt mail, maila mig igen! Dom som har gått mina kurser får alltid svar på sina frågor/kritik på bilder osv för att ni ska utvecklas även efter kursen.

Ni har väl inte glömt bort mina kurser?Eller?

Mina kurser har fått väldigt mycket positiv kritik! På print screen:en ovan ser ni min "vägen till ditt eget fotoföretag"-kurs, men sedan har jag även min grundkurs i porträttfotografering som är den populäraste. :)

Två referenser om kurserna:

"Tack för en jättebra kurs och för all lärorik information du gett! Det har varit jättekul och ser fram emot dina kommande kurser." - Anton Stenander om vägen till ditt eget fotoföretag

"Tycker kursen var suverän, du förklarde jättebra vad man ska tänka på och att man ska hitta sin egen stil osv.
Love it! Det kanske kommer någon mer kurs i framtiden? Isåfall köper en viss Fanny Bohlin den!" - Fanny Bohlin om porträttkursen

Om ni blir sugna på att läsa någon av mina kurser kan ni spana in dom här:

Vägen till ditt eget fotoföretag - En kurs för dig som behöver en puff i ryggen för att komma i rätt tankebanor kring företag och våga. Till största del är kursen en inspirationskurs men med fakta kring dom första saker du bör ha koll på innan du startar ditt fotoföretag.

Grundkurs i porträttfotografering - Detta är alltså en grundkurs i porträttfotografering, där vi går igenom dom viktigaste och mest användbara teknikerna för att uppnå bästa resultat.

Kommer även att lansera nya kurser så snart jag kan. Kul! :-)OBS!
Vill bara slänga ett litet meddelade till alla som har gått mina kurser och mailat mig till min kurs-mail. Dessvärre har det inte fungerat på väldigt länge, vilket jag har märkt först nu. Tydligen har den inte kunnat ta emot mail. Om du inte har fått svar på ditt mail, maila mig igen! Dom som har gått mina kurser får alltid svar på sina frågor/kritik på bilder osv för att ni ska utvecklas även efter kursen.

Stentrappen

Foto: Lina Flodins
Redigering: Jag

Innan läsarträffen i söndags så fotade Lina många fina porträttbilder på mig. :) Kommer komma väl tillhands i tillexempel min nya vårdesign, om det nu blir någon vår så att säga... Hade ställt in mig på solglasögonen idag, men i regn och snö kändes det inte så aktuellt längre. ;)

Måste laga middag nu, är vrålhungrig! Kanske klämmer ett till inlägg senare. Kramen!


Ps, Mitt hår är äkta (förutom att det är tonat brunt). Inget löshår alltså :)

Stentrappen

Foto: Lina Flodins
Redigering: Jag

Innan läsarträffen i söndags så fotade Lina många fina porträttbilder på mig. :) Kommer komma väl tillhands i tillexempel min nya vårdesign, om det nu blir någon vår så att säga... Hade ställt in mig på solglasögonen idag, men i regn och snö kändes det inte så aktuellt längre. ;)

Måste laga middag nu, är vrålhungrig! Kanske klämmer ett till inlägg senare. Kramen!


Ps, Mitt hår är äkta (förutom att det är tonat brunt). Inget löshår alltså :)

Någonstans i Jönköping
Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8

Någonstans i Jönköping
Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8

Läsarträffen igår


Från vänster: Lina, Minna, Anna och Sara :)


Fina tjejorna och Sara igen till höger :)


Anna...


...och Minna.


Igår hade jag och Lina en liten "läsarträff" inne i Göteborg. Vi visste inte ens om några skulle komma, haha! Men det dök upp tre stycken trevliga tjejer - Anna, Minna och Sara. :) Vi fotade tills batterier och minneskort tog slut ;) Mycket trevligt avslut på veckan! Vi var ovanför konstmuseet på Götaplatsen (bilden nedan).Måste tipsa om den platsen till alla som bor i Göteborg. Det är otroligt snyggt ljus där, jämt och fint! Har fotat porträtt där flera gånger. :) Vi var även i parken bakom museet, där stötte på två urgulliga små vovvar som höll oss sysselsatta ett ganska bra tag.
Därefter gick vi tillbaka till konstmuseet och jag fick agera porträttobjekt, haha... 4 kameror riktade mot en känns alltid lika vant. ;) Om jag får några skickade till mig kanske jag visar några på bloggen. Rebecca Martinsson, Becca Design kom även förbi och hälsade. Kul!

Tack för en fin dag!

Glöm inte att besöka tjejernas sidor: Rebecca, Anna & Sara. Sedan får vi inte glömma Minna, men tyvärr har hon ingen blogg. :) Vi hörs senare!

Läsarträffen igår


Från vänster: Lina, Minna, Anna och Sara :)


Fina tjejorna och Sara igen till höger :)


Anna...


...och Minna.


Igår hade jag och Lina en liten "läsarträff" inne i Göteborg. Vi visste inte ens om några skulle komma, haha! Men det dök upp tre stycken trevliga tjejer - Anna, Minna och Sara. :) Vi fotade tills batterier och minneskort tog slut ;) Mycket trevligt avslut på veckan! Vi var ovanför konstmuseet på Götaplatsen (bilden nedan).Måste tipsa om den platsen till alla som bor i Göteborg. Det är otroligt snyggt ljus där, jämt och fint! Har fotat porträtt där flera gånger. :) Vi var även i parken bakom museet, där stötte på två urgulliga små vovvar som höll oss sysselsatta ett ganska bra tag.
Därefter gick vi tillbaka till konstmuseet och jag fick agera porträttobjekt, haha... 4 kameror riktade mot en känns alltid lika vant. ;) Om jag får några skickade till mig kanske jag visar några på bloggen. Rebecca Martinsson, Becca Design kom även förbi och hälsade. Kul!

Tack för en fin dag!

Glöm inte att besöka tjejernas sidor: Rebecca, Anna & Sara. Sedan får vi inte glömma Minna, men tyvärr har hon ingen blogg. :) Vi hörs senare!

Grym fotobloggsträff i Jönköping!

...och en gruppbild på oss alla lånad från Elin. :)


Hejhopp vad många coola fotobloggare det var här då!

I lördags åkte jag och Lina upp till Jönköping träffa Elin och Megapixlar-Marcus&Mikaela. :) Mycket trevligt! Vi åkte till väldigt många fina ställen, som ni kanske ser på bilderna? Eller inte, haha! Det blev mest fotofight/fota varandra + en miljöbild från varje plats. Så kan det gå!

I övrigt blev det en hel del köra-runt-i-bil-och-försöka-komma-på-något-att-göra-eftersom-alla-bowlingbanor-var-upptagna. Tillsist landade vi på ett fik efter en lång livesänding i bilen, så där satt vi - helt jättetrötta. Väldigt trevlig dag! Fler bilder kommer när det kommer... :)

Grym fotobloggsträff i Jönköping!

...och en gruppbild på oss alla lånad från Elin. :)


Hejhopp vad många coola fotobloggare det var här då!

I lördags åkte jag och Lina upp till Jönköping träffa Elin och Megapixlar-Marcus&Mikaela. :) Mycket trevligt! Vi åkte till väldigt många fina ställen, som ni kanske ser på bilderna? Eller inte, haha! Det blev mest fotofight/fota varandra + en miljöbild från varje plats. Så kan det gå!

I övrigt blev det en hel del köra-runt-i-bil-och-försöka-komma-på-något-att-göra-eftersom-alla-bowlingbanor-var-upptagna. Tillsist landade vi på ett fik efter en lång livesänding i bilen, så där satt vi - helt jättetrötta. Väldigt trevlig dag! Fler bilder kommer när det kommer... :)

Jönköping!Idag åker jag och Lina till Jönköping och hälsar på Elin. Vi tog bussen så tidigt som klockan 07:40 och är framme runt 10. Under bussresan kommer vi förhoppningsvis att livesända, för att veta när vi sänder så kan ni hålla er uppdaterade via våran facebook-sida här. :)

Träffa mig och Lina i Göteborg!

På söndag den 6:e tänkte jag och Lina ha en liten "läsarträff". Om ni vill träffa oss så kan ni komma till Poseidon på Götaplatsen kl. 13:30, vi är där till ungefär 15:00. :) Glöm inte era kameror om ni har så kan vi fota också! Ses vi? :)

Jönköping!Idag åker jag och Lina till Jönköping och hälsar på Elin. Vi tog bussen så tidigt som klockan 07:40 och är framme runt 10. Under bussresan kommer vi förhoppningsvis att livesända, för att veta när vi sänder så kan ni hålla er uppdaterade via våran facebook-sida här. :)

Träffa mig och Lina i Göteborg!

På söndag den 6:e tänkte jag och Lina ha en liten "läsarträff". Om ni vill träffa oss så kan ni komma till Poseidon på Götaplatsen kl. 13:30, vi är där till ungefär 15:00. :) Glöm inte era kameror om ni har så kan vi fota också! Ses vi? :)

Livesändning med start 21.30!Vi blev en halvtimme sena. Men nu är vi igång. Ställ din fråga i chatten eller i kommentarsfältet. Frågor om vilken kamera eller objektiv man ska köpa svarar vi inte på. Se Elin's guide om vilken kamera man ska köpa här. Och om objektiv här. Ställ lite roliga frågor :D Vi kommer att hålla på i en timme!

Livesändning med start 21.30!Vi blev en halvtimme sena. Men nu är vi igång. Ställ din fråga i chatten eller i kommentarsfältet. Frågor om vilken kamera eller objektiv man ska köpa svarar vi inte på. Se Elin's guide om vilken kamera man ska köpa här. Och om objektiv här. Ställ lite roliga frågor :D Vi kommer att hålla på i en timme!

LinaMichaela på Facebook!Morrn' morrn'!
Sovit gott? Jag har sovit som en stock! När jag väl somnade då... Såhär på morgonkvisten vill jag bara informera er om att jag och Lina har startat en sida på facebook här. Där kommer vi att uppdatera om allt kul som händer runt omkring oss. :) Innan livesändningen ikväll kommer vi att sända lite då och då under dagen på denna sidan och då kommer vi att uppdatera på facebook varje gång vi är live. Det får ni inte missa! ;) Ha en bra dag ♥

LinaMichaela på Facebook!Morrn' morrn'!
Sovit gott? Jag har sovit som en stock! När jag väl somnade då... Såhär på morgonkvisten vill jag bara informera er om att jag och Lina har startat en sida på facebook här. Där kommer vi att uppdatera om allt kul som händer runt omkring oss. :) Innan livesändningen ikväll kommer vi att sända lite då och då under dagen på denna sidan och då kommer vi att uppdatera på facebook varje gång vi är live. Det får ni inte missa! ;) Ha en bra dag ♥

Michaela Jackson?Under tiden jag satt och gjorde min läxa fotade Lina lite självporträtt och ni kan ju gissa hur mitt pluggande slutade då... Läxa eller fota? Lä... fota. Och nu sitter jag här och bloggar istället. Brabra! Senare ska jag och Lina baka bullar, så om vi ska hinna med det är det dags att göra klart skolarbetet... Tråkigt, men snart är det helg!

Förresten...
Missa inte min och Linas livsändning imorgon (fredag) kl. 21.00! Ladda upp med frågor så hoppas jag att vi hörs och ses :D Ni som har kollat på våra livesändningar tidigare vet allt möjligt kan ske... på gott och ont. Haha!

Michaela Jackson?Under tiden jag satt och gjorde min läxa fotade Lina lite självporträtt och ni kan ju gissa hur mitt pluggande slutade då... Läxa eller fota? Lä... fota. Och nu sitter jag här och bloggar istället. Brabra! Senare ska jag och Lina baka bullar, så om vi ska hinna med det är det dags att göra klart skolarbetet... Tråkigt, men snart är det helg!

Förresten...
Missa inte min och Linas livsändning imorgon (fredag) kl. 21.00! Ladda upp med frågor så hoppas jag att vi hörs och ses :D Ni som har kollat på våra livesändningar tidigare vet allt möjligt kan ske... på gott och ont. Haha!

Göteborg är invaderat av KarlstadEfter att jag hämtat upp Lina på centralen drog vi en sväng på stan. Egentligen skulle jag köpa en foundation, men istället blev det en tröja på BikBok. Så kan det gå! En lunch på Pizza Hut hann vi också med, där träffade vi min syrra som har sin praktik. :) Sedan åkte vi hem med en busschaufför som verkade vilja ta livet av oss...

Nu måste jag plugga till mitt prov imorgon! Hörs imorgon. ♥

Ändra bildstorlek i PhotoshopSäker barnmat för dom flesta, men för er som frågade så hoppas jag att ni förstår nu. :)

Göteborg är invaderat av KarlstadEfter att jag hämtat upp Lina på centralen drog vi en sväng på stan. Egentligen skulle jag köpa en foundation, men istället blev det en tröja på BikBok. Så kan det gå! En lunch på Pizza Hut hann vi också med, där träffade vi min syrra som har sin praktik. :) Sedan åkte vi hem med en busschaufför som verkade vilja ta livet av oss...

Nu måste jag plugga till mitt prov imorgon! Hörs imorgon. ♥

Ändra bildstorlek i PhotoshopSäker barnmat för dom flesta, men för er som frågade så hoppas jag att ni förstår nu. :)

Liniseeen!

Min kära lilla Linis är påväg till Götet med tåget nu! Stannar ända tills på söndag, så torsdag och fredag hänger hon med mig till skolan. Sedan blir det såklart liveshow någon kväll också! Nu måste jag ta jag bussen till Nils Ericsson för att hämta upp henne (vill ju inte att hon ska tappa bort sig i mini-göteborg). Vi får höras senare, kraaaam ♥

Liniseeen!

Min kära lilla Linis är påväg till Götet med tåget nu! Stannar ända tills på söndag, så torsdag och fredag hänger hon med mig till skolan. Sedan blir det såklart liveshow någon kväll också! Nu måste jag ta jag bussen till Nils Ericsson för att hämta upp henne (vill ju inte att hon ska tappa bort sig i mini-göteborg). Vi får höras senare, kraaaam ♥

Tävla om kamerasmycken!I samarbete med BeccaDesign.se kommer jag tävla ut en supercool kameraring och ett Nikon-kamerahalsband!

För att tävla...
- Gilla Becca Design på facebook här.
- Kommentera detta inlägget och skriva om du vill vinna ringen eller halsbandet.
- Glöm inte att ange mailadress!

Tävlingen avslutas 10 mars. Lycka till! :)

Tävla om kamerasmycken!I samarbete med BeccaDesign.se kommer jag tävla ut en supercool kameraring och ett Nikon-kamerahalsband!

För att tävla...
- Gilla Becca Design på facebook här.
- Kommentera detta inlägget och skriva om du vill vinna ringen eller halsbandet.
- Glöm inte att ange mailadress!

Tävlingen avslutas 10 mars. Lycka till! :)