Målar-Michan och Slapp-Michan

Alla bilder är fotade med iPhone 4, samt apparna Instagram och PictureShow. Igår. Pappa behövde hjälp med ett av sina jobb, att måla ett staket. Målar-Michan ryckte in! Jobbade från 7 till 16. Huset vi jobbade vid var hur fint som helst. På bilden längst upp till höger ser ni lite av staketet och havet... snacka om bra läge! Blev inte alls sugen på att bada istället för att måla... Idag. Efter att ha jobbat ute i solen hela dagen igår var jag helt slut. Mådde sisådär i morse, tog därför en skön sovmorgon idag och började dagen med en frukost-lunch och film. Drog sedan ut på gräsmattan, placerade mig på en filt med datorn och en bok... och en glass. Varvade jobb med bokläsning och musiklyssnande. Jätteskönt! Nu under kvällen ska jag fixa med fakturor samt leverera bilder. Hade varit skönt att ta sig ett kvällsdopp också... Vad gör ni på dagarna? Tar det bara lugnt, badar och solar? Någon av er som kanske har sommarjobb? :) Pengar är ju fint att ha på sommaren!

Målar-Michan och Slapp-Michan

Alla bilder är fotade med iPhone 4,
samt apparna Instagram och PictureShow.Igår. Pappa behövde hjälp med ett av sina jobb, att måla ett staket. Målar-Michan ryckte in! Jobbade från 7 till 16. Huset vi jobbade vid var hur fint som helst. På bilden längst upp till höger ser ni lite av staketet och havet... snacka om bra läge! Blev inte alls sugen på att bada istället för att måla...Idag. Efter att ha jobbat ute i solen hela dagen igår var jag helt slut. Mådde sisådär i morse, tog därför en skön sovmorgon idag och började dagen med en frukost-lunch och film. Drog sedan ut på gräsmattan, placerade mig på en filt med datorn och en bok... och en glass. Varvade jobb med bokläsning och musiklyssnande. Jätteskönt! Nu under kvällen ska jag fixa med fakturor samt leverera bilder. Hade varit skönt att ta sig ett kvällsdopp också...

Vad gör ni på dagarna? Tar det bara lugnt, badar och solar?
Någon av er som kanske har sommarjobb? :) Pengar är ju fint att ha på sommaren!

Vigsel i Fjärås

Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8 Cecilia & Daniel ♥ 28 maj, Fjärås

Vigsel i Fjärås
Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8
Cecilia & Daniel ♥ 28 maj, Fjärås

En favorit

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm - 1/200s - f/2,8 - ISO250 En favorit från dagens fotografering med Marie, Bianca och Olivia. :)

En favorit


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm - 1/200s - f/2,8 - ISO250

En favorit från dagens fotografering med Marie, Bianca och Olivia. :)

Familjefotografering

Vilken underbar start på dagen! Kan säga som såhär, när jag gick upp klockan sju i morse (efter en natt med lite sömn) var jag är allt för pepp på fotografering... men gud så bra det blev! Barnen var så goa och härliga. Under tiden jag fotade ena tösen så fick jag mitt hår flätat av den andre. ;) Sedan var det min tur att bli fotograferad också, haha... Dessutom är jag väldigt nöjd med bilderna! Kunde inte fått en bättre start på dagen. Ska vara effektiv fram till lunch och sedan ska jag nog gå ut och sola en stund. Redan klockan åtta i morse var det 23 grader. Hej hopp vad glad jag är! Vi hörs senare!

Familjefotografering

Vilken underbar start på dagen!
Kan säga som såhär, när jag gick upp klockan sju i morse (efter en natt med lite sömn) var jag är allt för pepp på fotografering... men gud så bra det blev! Barnen var så goa och härliga. Under tiden jag fotade ena tösen så fick jag mitt hår flätat av den andre. ;) Sedan var det min tur att bli fotograferad också, haha... Dessutom är jag väldigt nöjd med bilderna! Kunde inte fått en bättre start på dagen.

Ska vara effektiv fram till lunch och sedan ska jag nog gå ut och sola en stund. Redan klockan åtta i morse var det 23 grader. Hej hopp vad glad jag är! Vi hörs senare!

Jag&Anton

Jag har lite bloggtorka på text-fronten... Kommer inte på något vettigt att skriva... Händer inte så mycket i mitt liv just nu, haha. Jobbar mest. Imorgon har jag barnfotografering i Wendelsberg (jättefint där!). Kom på att jag fått hem några trevliga saker, måste ju visa upp det. Imorgon kanske? Måste fota grejerna. Ska bli tävling med två av företagen också. Mycket tävlingar i bloggen nu, är det kul eller blir det för mycket? Mångamånga kramar till bästaste läsarna! Tänk vilken tur jag har som har er... :) Vilken fjäskis jag blev nu haha...

Videobloggà la Michaelas kusiner

Låt mig presentera mina små kusiner, Anton & Hugo. Jag och Anton åkte över till Hamburgö för att fota i fredags. Färjan går bara var 20:e minut och precis när vi hade kommit över till fastlandet igen kom vi på att vi glömt paraplyt... så det vara bara att åka tillbaka igen, hämta det och vänta ytterligare 20 minuter. ;) Bilderna vi fotade kommer nog senare ikväll!

Jag & Anton

Jag har lite bloggtorka på text-fronten...
Kommer inte på något vettigt att skriva... Händer inte så mycket i mitt liv just nu, haha. Jobbar mest. Imorgon har jag barnfotografering i Wendelsberg (jättefint där!). Kom på att jag fått hem några trevliga saker, måste ju visa upp det. Imorgon kanske? Måste fota grejerna. Ska bli tävling med två av företagen också. Mycket tävlingar i bloggen nu, är det kul eller blir det för mycket?

Mångamånga kramar till bästaste läsarna!
Tänk vilken tur jag har som har er... :)
Vilken fjäskis jag blev nu haha...

Videoblogg à la Michaelas kusinerLåt mig presentera mina små kusiner, Anton & Hugo.
Jag och Anton åkte över till Hamburgö för att fota i fredags. Färjan går bara var 20:e minut och precis när vi hade kommit över till fastlandet igen kom vi på att vi glömt paraplyt... så det vara bara att åka tillbaka igen, hämta det och vänta ytterligare 20 minuter. ;) Bilderna vi fotade kommer nog senare ikväll!

Michaela på midsommar

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4G

I fredagskväll fotade jag några självporträtt. Får se om det kommer upp några fler, fotade mest med min kusin Anton. Ska höra med min faster om det är okej att publicera bilder på honom i bloggen. Han var så söt, han sprang nämligen runt och assisterade mig också. Höll paraply när det regna, ville hjälpa till och bära stativet och klicka på knappar. :-)

Michaela på midsommar


Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4G

I fredagskväll fotade jag några självporträtt.
Får se om det kommer upp några fler, fotade mest med min kusin Anton. Ska höra med min faster om det är okej att publicera bilder på honom i bloggen. Han var så söt, han sprang nämligen runt och assisterade mig också. Höll paraply när det regna, ville hjälpa till och bära stativet och klicka på knappar. :-)

Midsommarkrans

Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4G

I år hade jag en midsommarkrans på huvudet.
Första gången tror jag? Iallafall första gången på minst 10 år. Sedan tror jag minsann att det var första gången jag dansa runt midsommarstången också. Ville aldrig göra sånt när jag var liten... Gick in för det där med att plocka blommor att stoppa under kudden också, men det fungerade inte. Drömde inte ett smack, blev lite besviken får jag säga. Hade hoppats på att drömma om min, än så länge obefintliga, prins ;)Hade ni en fin midsommar? :) Gör ni dom där typiska traditionerna?

Midsommarkrans
Nikon D80 + Nikkor 50mm f/1,4G

I år hade jag en midsommarkrans på huvudet.
Första gången tror jag? Iallafall första gången på minst 10 år. Sedan tror jag minsann att det var första gången jag dansa runt midsommarstången också. Ville aldrig göra sånt när jag var liten... Gick in för det där med att plocka blommor att stoppa under kudden också, men det fungerade inte. Drömde inte ett smack, blev lite besviken får jag säga. Hade hoppats på att drömma om min, än så länge obefintliga, prins ;)

Hade ni en fin midsommar? :)
Gör ni dom där typiska traditionerna?

Midsommarhälsning från Hamburgsund

Videon har av någon anledning slutat fungera... Ska försöka lösa det..

Midsommarhälsning från Hamburgsund

Videon har av någon anledning slutat fungera... Ska försöka lösa det..

Julia

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II @ 86mm, 1/320, f/2.8, ISO1000

Kan ni förstå vilken söt pingla jag fotade i söndags? Har ni lagt märke till klänningen förresten? Hon har sytt den helt själv! Helt galet. Tänk om jag kunde sy... Berättade för Julia om mina syslöjds-uppleverser, så jag kan ju dra dom för er också. Kort och gott: Jag sydde ett mini-litet pennfack när jag gick i 9:an, fick knappt plats en penna... och för mig tog det en hel termin att åstadkomma det. ;)

Julia


Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II
@ 86mm, 1/320, f/2.8, ISO1000

Kan ni förstå vilken söt pingla jag fotade i söndags?
Har ni lagt märke till klänningen förresten? Hon har sytt den helt själv! Helt galet. Tänk om jag kunde sy... Berättade för Julia om mina syslöjds-uppleverser, så jag kan ju dra dom för er också. Kort och gott: Jag sydde ett mini-litet pennfack när jag gick i 9:an, fick knappt plats en penna... och för mig tog det en hel termin att åstadkomma det. ;)

23 juni kl. 15:22, status: Regn

Otur, otur och åter otur... Igår hade jag en barnfotografering inbokad, men tyvärr regnade det större delen av dagen så vi valde att ställa in den och hoppades på bättre väder idag. Dagen började bra.. strålande sol med lite moln. Framåt 13-tiden öste regnet ner, sedan blev det uppehåll och solen började komma fram lite grann igen. Men, precis när jag ska sätta mig i bilen börjar det regna igen... Typiskt! Avvaktar en stund och ser om vädret blir bättre igen, under tiden försöker jag redigera klart bilderna på Cecilia och Daniel. Blir så glad av att se deras bilder! :) Tänkte försöka bli klar med så mycket som möjligt nu innan midsommar (imorgon alltså...), eftersom jag åker iväg då. Åh, nu börja det regna ännu mer... Har förstått att det är regnigt överallt nästan? Hur underhåller ni er idag?

23 juni kl. 15:22, status: RegnOtur, otur och åter otur...

Igår hade jag en barnfotografering inbokad, men tyvärr regnade det större delen av dagen så vi valde att ställa in den och hoppades på bättre väder idag. Dagen började bra.. strålande sol med lite moln. Framåt 13-tiden öste regnet ner, sedan blev det uppehåll och solen började komma fram lite grann igen. Men, precis när jag ska sätta mig i bilen börjar det regna igen... Typiskt!

Avvaktar en stund och ser om vädret blir bättre igen, under tiden försöker jag redigera klart bilderna på Cecilia och Daniel. Blir så glad av att se deras bilder! :) Tänkte försöka bli klar med så mycket som möjligt nu innan midsommar (imorgon alltså...), eftersom jag åker iväg då.

Åh, nu börja det regna ännu mer...
Har förstått att det är regnigt överallt nästan? Hur underhåller ni er idag?

Alexandros Bakos

 
 Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II Alexandros Bakos
Här har vi Alexandros. Som ni säkerligen redan vet vid det här laget så var det han som filmade under fototräffen (videon kommer upp på bloggen när den är klar). Riktigt grym på att filma är han iallafall, fota också för den delen! Om ni vill se vad han gjort tidigare kan ni kan spana in hans blogg här. :-)

Alexandros Bakos
Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II
Alexandros Bakos

Här har vi Alexandros.
Som ni säkerligen redan vet vid det här laget så var det han som filmade under fototräffen (videon kommer upp på bloggen när den är klar). Riktigt grym på att filma är han iallafall, fota också för den delen! Om ni vill se vad han gjort tidigare kan ni kan spana in hans blogg här. :-)

Tävling! Vinn extern hårddisk

Kommer ni ihåg när jag bloggade om denna hårddisken? Nu äntligen kommer jag att tävla ut en till er! Reglerna är som vanligt väldigt lätta... Det enda du behöver göra är att maila in din bästa sommarbild (1 bild per person) till tavling@mdphotos.se, glöm inte ange ev. bloggadress! Jag kommer sedan att välja ut dom tre bästa som ni sedan får rösta på här i bloggen. Den med flest röster blir en hårddisk rikare! :-) Sista anmälningsdagen är 30 juni. OBS! Skicka in bilden i MAX 640 px bred.
LYCKA TILL! 
Ps/ Vinnarna av klockorna blev Emma & Micke. Kontaktar er via mail!
 

Tävling! Vinn extern hårddiskKommer ni ihåg när jag bloggade om denna hårddisken? Nu äntligen kommer jag att tävla ut en till er! Reglerna är som vanligt väldigt lätta...

Det enda du behöver göra är att maila in din bästa sommarbild (1 bild per person) till tavling@mdphotos.se, glöm inte ange ev. bloggadress! Jag kommer sedan att välja ut dom tre bästa som ni sedan får rösta på här i bloggen. Den med flest röster blir en hårddisk rikare! :-) Sista anmälningsdagen är 30 juni. OBS! Skicka in bilden i MAX 640 px bred.

LYCKA TILL!

Ps/ Vinnarna av klockorna blev Emma & Micke. Kontaktar er via mail!

Livechatt!

Slut... ;)

Livechatt!


Slut... ;)

Spöregn, Hagaparken&en söt Julia

Foton lånade från Julia.

I söndags hade jag porträttfotografering med söta Julia. Julia vann en fotografering i julas från min julklappskalender (minns ni den?), och eftersom båda bor så långt ifrån varandra passade vi på att ta fotograferingen i helgen när båda befann sig i Stockholm. Tyvärr så öste regnet ner, tror till och med att det vräkte ner som mest just under tiden vi fotade. Tack vare att fototräffen var i Hagaparken hade jag hunnit spana in Ekotemplet, så vi fick lite tak över huvudet iallafall.

Kommer visa er bilder så fort dom är klara! Julia är sååå söt (kan inte sluta säga det), hon bara log och log och log. Det tog aldrig slut. Så härlig! :)

Spöregn, Hagaparken & en söt Julia
Foton lånade från Julia.

I söndags hade jag porträttfotografering med söta Julia.
Julia vann en fotografering i julas från min julklappskalender (minns ni den?), och eftersom båda bor så långt ifrån varandra passade vi på att ta fotograferingen i helgen när båda befann sig i Stockholm. Tyvärr så öste regnet ner, tror till och med att det vräkte ner som mest just under tiden vi fotade. Tack vare att fototräffen var i Hagaparken hade jag hunnit spana in Ekotemplet, så vi fick lite tak över huvudet iallafall.

Kommer visa er bilder så fort dom är klara! Julia är sååå söt (kan inte sluta säga det), hon bara log och log och log. Det tog aldrig slut. Så härlig! :)

Fler bilder från fototräffen

Foto: Daniel Carlbom
Här kommer några fler bilder från i lördags som Daniel fotade. Det finns många fler att spana in och vi har laddat upp dom i vårt galleri som är länkat på hemsidan, för att komma dit direkt kan ni klicka här. :) Kommer vara riktigt roligt att ha dessa bilderna att kolla tillbaka på! Ni får gärna låna bilderna om ni också vill blogga dom, men glöm inte av att länka till Dannes hemsida: http://www.carlbomfoto.se/

Fler bilder från fototräffen
Foto: Daniel Carlbom

Här kommer några fler bilder från i lördags som Daniel fotade. Det finns många fler att spana in och vi har laddat upp dom i vårt galleri som är länkat på hemsidan, för att komma dit direkt kan ni klicka här. :) Kommer vara riktigt roligt att ha dessa bilderna att kolla tillbaka på! Ni får gärna låna bilderna om ni också vill blogga dom, men glöm inte av att länka till Dannes hemsida: http://www.carlbomfoto.se/

Fototräffen

Foto: Daniel Carlbom
Äntligen har har jag tid att blogga! Vill börja med att säga tack till alla som kom på vår fototräff i lördags, det var riktigt kul att få träffa er! :) Hur tur hade vi inte med vädret förresten? Regn både fredag och söndag, men strålade sol på lördagen. Även ett stort tack till Alexandros Bakos och Daniel Carlbom som dokumenterade dagen med foto och film, väldigt tacksamt då jag själv inte hann ta en enda översiktsbild.. Alla muor och modeller var också helt fantastiska! Ni som fotograferade 11-14 kommer få ut all info om modellerna & muor:nas uppgifter, så ni kan ladda upp era bilder. :) Vi hade en supertrevlig dag och alla läsare var så otroligt söta, som sagt - det var så himla roligt att träffa alla! Måste såklart även tacka våra sponsorer igen: Moderskeppet, Panasonic och Scandinavian Photo som sponsrade med priser till våra tävlingar samt Tvspelsweb.se som lånade ut reflexskärmar! Vad mycket superlativ jag använde nu.. Men det är det enda som beskriver dagen med rättvisa!

Fototräffen


Foto: Daniel Carlbom

Äntligen har har jag tid att blogga!
Vill börja med att säga tack till alla som kom på vår fototräff i lördags, det var riktigt kul att få träffa er! :) Hur tur hade vi inte med vädret förresten? Regn både fredag och söndag, men strålade sol på lördagen. Även ett stort tack till Alexandros Bakos och Daniel Carlbom som dokumenterade dagen med foto och film, väldigt tacksamt då jag själv inte hann ta en enda översiktsbild..

Alla muor och modeller var också helt fantastiska! Ni som fotograferade 11-14 kommer få ut all info om modellerna & muor:nas uppgifter, så ni kan ladda upp era bilder. :) Vi hade en supertrevlig dag och alla läsare var så otroligt söta, som sagt - det var så himla roligt att träffa alla!

Måste såklart även tacka våra sponsorer igen: Moderskeppet, Panasonic och Scandinavian Photo som sponsrade med priser till våra tävlingar samt Tvspelsweb.se som lånade ut reflexskärmar!

Vad mycket superlativ jag använde nu..
Men det är det enda som beskriver dagen med rättvisa!

Fototräffen på lördag

På lördag är det äntligen dags för fototräffen! Alltså nu på lördag 18/6 klockan 14:00 är alla välkomna att hänga med oss i Hagaparken. Det kommer vara livephotoshoots, roliga tävlingar, fotosnack och förhoppningsvis massa skratt! :) För att veta vart vi kommer träffas på lördag, håll koll på fototraff.blogg.se som kommer att uppdateras med den infon under morgondagen. Magnus från Tvspelsweb kommer under dagen finnas på plats och sälja diverse fotoprylar till specialpriser, bland annat kommer massvis med reflexskärmar att finnas. Endast kontanter tas emot, så glöm inte av att ta med er det om ni är shoppingsugna. ;) Som tidigare nämt kommer Alexandros Bakos (film) och Danne Carlbom (foto) även vara med och dokumentera dagen. Vill även passa på att tacka Panasonic, Moderskeppet och Scandinavian Photo som också sponsrar träffen. Ses vi på lördag? :) Ska bli så kul att träffa alla som kommer!

Fototräffen på lördagPå lördag är det äntligen dags för fototräffen!
Alltså nu på lördag 18/6 klockan 14:00 är alla välkomna att hänga med oss i Hagaparken. Det kommer vara livephotoshoots, roliga tävlingar, fotosnack och förhoppningsvis massa skratt! :) För att veta vart vi kommer träffas på lördag, håll koll på fototraff.blogg.se som kommer att uppdateras med den infon under morgondagen.

Magnus från Tvspelsweb kommer under dagen finnas på plats och sälja diverse fotoprylar till specialpriser, bland annat kommer massvis med reflexskärmar att finnas. Endast kontanter tas emot, så glöm inte av att ta med er det om ni är shoppingsugna. ;)

Som tidigare nämt kommer Alexandros Bakos (film) och Danne Carlbom (foto) även vara med och dokumentera dagen. Vill även passa på att tacka Panasonic, Moderskeppet och Scandinavian Photo som också sponsrar träffen.

Ses vi på lördag? :)
Ska bli så kul att träffa alla som kommer!

Ibland tappar man bort sig själv

Hejhejhej! Herregud vad dagarna springer förbi. Känner mig superstressad och det är väl dels därför bloggen står still då och då. På fredag är det dags för Stockholm och på lördag är det äntligen fototräff! Innan dess har jag massor att göra och idag fick jag avboka en fotografering på grund av sjukdom. Stressmoment! Nu kom syrran precis in med en tallrik pannkakor. Mmmm... Får nog avsluta detta inlägget nu direkt, kan inte riktigt motstå att käka upp dom nu på direkten. Måste skriva fakturor sedan också, svara på mail och visa upp några trevliga paket som kommit på posten den senaste veckan. Kommer även komma upp en tävling där ni kan vinna den där hårddisken jag visade för inte så längesedan. Okej, nu sprang tiden iväg. Igen. Tjing! Bilden har Ottilia fotat förresten, visst ser jag ut som en cool business-kvinna? Haha. Det är annat än idag när jag sitter i myskläder, rufsigt hår och huvudvärkstabletter brevid mig...

Ibland tappar man bort sig självHejhejhej!

Herregud vad dagarna springer förbi. Känner mig superstressad och det är väl dels därför bloggen står still då och då. På fredag är det dags för Stockholm och på lördag är det äntligen fototräff! Innan dess har jag massor att göra och idag fick jag avboka en fotografering på grund av sjukdom. Stressmoment!

Nu kom syrran precis in med en tallrik pannkakor. Mmmm... Får nog avsluta detta inlägget nu direkt, kan inte riktigt motstå att käka upp dom nu på direkten. Måste skriva fakturor sedan också, svara på mail och visa upp några trevliga paket som kommit på posten den senaste veckan. Kommer även komma upp en tävling där ni kan vinna den där hårddisken jag visade för inte så längesedan. Okej, nu sprang tiden iväg. Igen. Tjing!

Bilden har Ottilia fotat förresten, visst ser jag ut som en cool business-kvinna? Haha. Det är annat än idag när jag sitter i myskläder, rufsigt hår och huvudvärkstabletter brevid mig...

I sommargräset

Fotade med iPhone 4 + Instagram
Såhär såg det ut när jag låg och fotade hästarna igår. Blev väldigt många bilder... Strax under 1000 stycken. Jag har en tendens till att klicka av väldigt många bilder när jag fotar något. På gott och ont, haha. Senare ikväll blir det till att fota igen, väntar in min syrra och sedan ska jag fota till Theme of the Month... Missa ju förra gången så känner att denna gången måste det bli grymt! Får väl ursäkta mig lite också för att uppdateringarna inte blir så många nu för tiden, men på sommaren lever man bara liksom. Inga krav och ingen röst som säger "Michaela, du har fortfarande inte bloggat idag...". Det är skönt! Sommaren kommer förmodligen fortsätta på det sättet också, jag uppdaterar när jag känner för det helt enkelt. Kommer inte vara hemma så mycket i sommar heller, men det betyder förhoppningsvis massa bilder till slutet! :) På fredag drar jag till Stockholm för då är det dags för en grym fototräff! Precis som jag har en tendes till att ta för mycket bilder, har jag en tendens till att skriva lite för långa texter ibland... Haha. Ni dör inte på vägen va?

I sommargräset


Fotade med iPhone 4 + Instagram

Såhär såg det ut när jag låg och fotade hästarna igår.
Blev väldigt många bilder... Strax under 1000 stycken. Jag har en tendens till att klicka av väldigt många bilder när jag fotar något. På gott och ont, haha. Senare ikväll blir det till att fota igen, väntar in min syrra och sedan ska jag fota till Theme of the Month... Missa ju förra gången så känner att denna gången måste det bli grymt!

Får väl ursäkta mig lite också för att uppdateringarna inte blir så många nu för tiden, men på sommaren lever man bara liksom. Inga krav och ingen röst som säger "Michaela, du har fortfarande inte bloggat idag...". Det är skönt! Sommaren kommer förmodligen fortsätta på det sättet också, jag uppdaterar när jag känner för det helt enkelt. Kommer inte vara hemma så mycket i sommar heller, men det betyder förhoppningsvis massa bilder till slutet! :) På fredag drar jag till Stockholm för då är det dags för en grym fototräff!

Precis som jag har en tendes till att ta för mycket bilder,
har jag en tendens till att skriva lite för långa texter ibland... Haha. Ni dör inte på vägen va?

Walther och Silver

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II
Har inte så mycket mer att säga än att hästar är så sjukt svårt att fota... Dessutom hade dessa hästarna en tendens till att räcka ut tungan till mig (ni ska få se..) och dom tänkte säkert: "Haha, nu missade du mig igen!"

Walther och Silver
Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II

Har inte så mycket mer att säga än att hästar är så sjukt svårt att fota... Dessutom hade dessa hästarna en tendens till att räcka ut tungan till mig (ni ska få se..) och dom tänkte säkert: "Haha, nu missade du mig igen!"

En liten katt och en pålle

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G
Full rulle idag också... Kom precis hem från Scandinavian Photo. Idag var det mycket att göra, många som kände för att köpa sig nya grejer idag. Satte som sagt precis foten innanför dörren och slänger som hastigast i mig middagsresterna från igår. Ska snart vidare igen, kameran och jag tänkte ta oss en sväng till Olivia och hennes pålle.Nog för att min lille katt är söt och gör sig bra på bild men tänkte jag försöka mig på ett något större djur idag. ;) Måste packa kameraväskan också ja... Åh, nu har jag ätit för snabbt också säger min mage... Vilket djur tycker ni är roligast att fota? :) Hundar kanske? Katter? Fåglar? Eller kanske sniglar? Haha

En liten katt och en pålle


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4G

Full rulle idag också...
Kom precis hem från Scandinavian Photo. Idag var det mycket att göra, många som kände för att köpa sig nya grejer idag. Satte som sagt precis foten innanför dörren och slänger som hastigast i mig middagsresterna från igår. Ska snart vidare igen, kameran och jag tänkte ta oss en sväng till Olivia och hennes pålle.

Nog för att min lille katt är söt och gör sig bra på bild men tänkte jag försöka mig på ett något större djur idag. ;) Måste packa kameraväskan också ja... Åh, nu har jag ätit för snabbt också säger min mage...

Vilket djur tycker ni är roligast att fota? :)
Hundar kanske? Katter? Fåglar? Eller kanske sniglar? Haha

5 senaste svaren på Blogresponse

Tänkte att det kanske kunde vara intressant att publicera några av frågorna och svaren som trillar in på Blogresponse ibland. Då kanske samma frågor slipper dyka upp gång på gång också. :)

De 5 senaste frågorna jag besvarat på blogresponse:

Om man har en Nikon D3100 & vill byta upp sig senare vad tycker du man ska ha för en ? Skriv gärna flera. :) Vet ju inte hur mycket du kan så att säga, men D90 är en superbra kamera. Men om du känner att du behöver ännu mer kamera så kanske D300s är ett bättre alternativ. :)
Om du hade en Nikon D3100. Vad hade du tyckt om att 3 kompisar hade köpt varsin Nikon D3100 efter dig? Att det var kul! Tänk, då har du tre nya fotopolare! :) Att man har samma kamera spelar ju ingen roll, då kan man dessutom lära sig av varandra.
Har du nån gång vart i Småland-Ljungby? Du är suuuper lik en tjej jag gick i kör med på juniårerna (stavning) för nårra år sen :) Nej, det har jag aldrig varit. :)
Vad är det bästa med att fota tycker du? och vad är det sömsta/jobbigaste? Vet inte om jag kan sätta fingret på något som är bäst... det är ett bra sätt att få ut sin kreativitet och sina idéer. :) Jag kan även tycka att det är avkopplande att knäppa några kort. Det jobbigaste är att redigera, haha... Jag har svårt att redigera många bilder på rak utan att bli uttråkad, dom första fem bilderna är det roligaste, sen går det utför... Haha ;) Nerå, så illa är det inte, men redigera är det som jag tycker är minst roligt iallafall. :)
vad tyckte du om ditt tamron objektiv. vet att du har skrivet det nån stans men kan inte hitta det nu:P funderar nämligen på att köpa och tänkte bara kolla vad du tycker om tamrons 28-75mm f/2.8? ^^ Jag tycker det är ett bra objektiv! Helt klart värt att satsa på om man vill ha bättre kvalité på ett likvärdigt kitobjektiv. Det enda som är lite sämre är att jag upplever att autofokusen är lite långsam, men så länge man inte ska fota sport så gör det inte så mycket. :)

Fler frågor jag svarat på hittar du på min egen frågesida på blogresponse.

5 senaste svaren på Blogresponse

Tänkte att det kanske kunde vara intressant att publicera några av frågorna och svaren som trillar in på Blogresponse ibland. Då kanske samma frågor slipper dyka upp gång på gång också. :)

De 5 senaste frågorna jag besvarat på blogresponse:

Om man har en Nikon D3100 & vill byta upp sig senare vad tycker du man ska ha för en ? Skriv gärna flera. :)

Vet ju inte hur mycket du kan så att säga, men D90 är en superbra kamera. Men om du känner att du behöver ännu mer kamera så kanske D300s är ett bättre alternativ. :)

Om du hade en Nikon D3100. Vad hade du tyckt om att 3 kompisar hade köpt varsin Nikon D3100 efter dig?

Att det var kul! Tänk, då har du tre nya fotopolare! :) Att man har samma kamera spelar ju ingen roll, då kan man dessutom lära sig av varandra.

Har du nån gång vart i Småland-Ljungby? Du är suuuper lik en tjej jag gick i kör med på juniårerna (stavning) för nårra år sen :)

Nej, det har jag aldrig varit. :)

Vad är det bästa med att fota tycker du? och vad är det sömsta/jobbigaste?

Vet inte om jag kan sätta fingret på något som är bäst... det är ett bra sätt att få ut sin kreativitet och sina idéer. :) Jag kan även tycka att det är avkopplande att knäppa några kort. Det jobbigaste är att redigera, haha... Jag har svårt att redigera många bilder på rak utan att bli uttråkad, dom första fem bilderna är det roligaste, sen går det utför... Haha ;) Nerå, så illa är det inte, men redigera är det som jag tycker är minst roligt iallafall. :)

vad tyckte du om ditt tamron objektiv. vet att du har skrivet det nån stans men kan inte hitta det nu:P funderar nämligen på att köpa och tänkte bara kolla vad du tycker om tamrons 28-75mm f/2.8? ^^

Jag tycker det är ett bra objektiv! Helt klart värt att satsa på om man vill ha bättre kvalité på ett likvärdigt kitobjektiv. Det enda som är lite sämre är att jag upplever att autofokusen är lite långsam, men så länge man inte ska fota sport så gör det inte så mycket. :)

Fler frågor jag svarat på hittar du på min egen frågesida på blogresponse.

Baka tårta eller redigera bilder?

Foto: Ottilia Lindell
Svar: Redigera bilder. Olivia sms:ade mig förut och frågade om jag ville baka tårta med henne och Lisa. Woho! tänkte jag. Men nej, sen kom jag på att jag faktiskt måste bli klar med några bilder idag. Kommer inte ha så mycket tid framöver, så då gäller det att vara klar med det viktigaste.Taskigt väder är det idag också, jag och Martina skulle fotat idag egentligen men det sprack ju. Om man ska se något positivt med det så är det väl att jag hinner göra färdigt bilderna då. Haha. ;) Vad gör ni i regnet idag? Eller ni kanske har turen att ha bättre väder? :)

Baka tårta eller redigera bilder?


Foto: Ottilia Lindell

Svar: Redigera bilder.
Olivia sms:ade mig förut och frågade om jag ville baka tårta med henne och Lisa. Woho! tänkte jag. Men nej, sen kom jag på att jag faktiskt måste bli klar med några bilder idag. Kommer inte ha så mycket tid framöver, så då gäller det att vara klar med det viktigaste.

Taskigt väder är det idag också, jag och Martina skulle fotat idag egentligen men det sprack ju. Om man ska se något positivt med det så är det väl att jag hinner göra färdigt bilderna då. Haha. ;)

Vad gör ni i regnet idag?
Eller ni kanske har turen att ha bättre väder?
:)

Gårdagens möten

Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L (ISO 6400) Som jag skrev iförrgår så var jag och Ottilia på möten under gårdagen. Det kändes som att vi var runt hela Göteborg och som den sanna Göteborgaren man är lurade jag med Ottilia på en spårvagn åt fel håll. Finns det någon där ute som håller koll på dom där nedrans spårvagnarna?! Nej, tänkte väl det... Åker alltid fel i stan. Tillbaks till ämnet... Vad vi gjorde var att vi kollade på olika lokaler och som det ser ut just nu så har vi båda två samma favorit. Hoppas det blir som tänkt! Under våra fikapauser (som var ganska många..) så plingade idé-lampan till ett par gånger. Det kommer bli en spännande vår och höst kan jag tala om! Håll ögonen öppna ;)

Gårdagens möten

Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L (ISO 6400)

Som jag skrev iförrgår så var jag och Ottilia på möten under gårdagen.

Det kändes som att vi var runt hela Göteborg och som den sanna Göteborgaren man är lurade jag med Ottilia på en spårvagn åt fel håll. Finns det någon där ute som håller koll på dom där nedrans spårvagnarna?! Nej, tänkte väl det... Åker alltid fel i stan.

Tillbaks till ämnet... Vad vi gjorde var att vi kollade på olika lokaler och som det ser ut just nu så har vi båda två samma favorit. Hoppas det blir som tänkt! Under våra fikapauser (som var ganska många..) så plingade idé-lampan till ett par gånger. Det kommer bli en spännande vår och höst kan jag tala om! Håll ögonen öppna ;)

Studenter

Igår var det fullt med studenter i Göteborg. Såg så grymt kul ut att åka flak! Synd att jag missar det sa jag, men då kom Ottilia med den brillianta idén att man faktiskt kan hänga med på flaket som fotograf. Ska helt klart köra på det nästa år när mina kompisar tar studenten. ;) Glada studenter är förövrigt så härligt att se! Måste redigera några bilder nu och planera lite tävlingar... Hörs sen! :)

StudenterIgår var det fullt med studenter i Göteborg.
Såg så grymt kul ut att åka flak! Synd att jag missar det sa jag, men då kom Ottilia med den brillianta idén att man faktiskt kan hänga med på flaket som fotograf. Ska helt klart köra på det nästa år när mina kompisar tar studenten. ;) Glada studenter är förövrigt så härligt att se!

Måste redigera några bilder nu och planera lite tävlingar... Hörs sen! :)

Grill och bad

iPhone-kamera + Instagram
Idag har det varit en bra dag. Var bland annat och lagade min longboard (äntligen!), som varit trasig ett tag. Sedan åkte vi runt på dom nästan hela dagen, så kul att nästan alla i vårt "kompisgäng" har longboards nu. :) Bortser man från mina kamerasaker så är detta ett av mina bästa köp!Dagens avslutades vid sjön med kvällsbad och grillning. Mysigt! Nu började det åska och blixtra också... Mysigt igen! Skönt att sova till, men innan dess måste jag hoppa in i duschen. Ska upp tidigt imorgon och åka till stan för att träffa Ottilia. Vi ska på ett spännande möte. Bloggar mer imorgon! Har ni badat ännu i år förresten? Det är jätteskönt... Dessutom är det supertrevligt att grilla efteråt och snacka lite skit. ;)

Grill och bad
iPhone-kamera + Instagram

Idag har det varit en bra dag.
Var bland annat och lagade min longboard (äntligen!), som varit trasig ett tag. Sedan åkte vi runt på dom nästan hela dagen, så kul att nästan alla i vårt "kompisgäng" har longboards nu. :) Bortser man från mina kamerasaker så är detta ett av mina bästa köp!

Dagens avslutades vid sjön med kvällsbad och grillning. Mysigt! Nu började det åska och blixtra också... Mysigt igen! Skönt att sova till, men innan dess måste jag hoppa in i duschen. Ska upp tidigt imorgon och åka till stan för att träffa Ottilia. Vi ska på ett spännande möte. Bloggar mer imorgon!

Har ni badat ännu i år förresten? Det är jätteskönt...
Dessutom är det supertrevligt att grilla efteråt och snacka lite skit. ;)

Hemma!

Hej o hå alla! Nu är jag tillbaka i Göteborg. Ville egentligen bara kika in och påminna om att det är sista dagen att tävla om klockorna idag! :) Vad hittar ni på ikväll förresten? Jag ska ner till sjön med några vänner och bada, grilla och bara ha det gott. Myspysigt. Visste ni att jag har Instagram förresten? (Det är en app som finns för iPhone) Följ mig gärna där, jag heter så mycket som "Michaelaa". Där hänger jag när det inte uppdateras på bloggen;)

Hemma!Hej o hå alla!

Nu är jag tillbaka i Göteborg. Ville egentligen bara kika in och påminna om att det är sista dagen att tävla om klockorna idag! :) Vad hittar ni på ikväll förresten? Jag ska ner till sjön med några vänner och bada, grilla och bara ha det gott. Myspysigt.

Visste ni att jag har Instagram förresten? (Det är en app som finns för iPhone)
Följ mig gärna där, jag heter så mycket som "Michaelaa". Där hänger jag när det inte uppdateras på bloggen;)

Jönköping

För 20 minuter sedan satt jag på ett café i stan. Inte i Göteborg dock, jag är i Jönköping sedan igår. Idag var nämligen finaldagen för fototävlingen på Elmia, om ni kommer ihåg så var jag en av fyra jurymedlemmar. Elin som även hon är med i juryn var också där, trevligt att träffas en stund. :) Nu är jag tillbaka på hotellrummet och ska snart ut och äta på någon mysig restaurang. Hoppas allt är bra med er?! Har inte kunnat blogga förens nu pga internetstrul.

JönköpingFör 20 minuter sedan satt jag på ett café i stan.

Inte i Göteborg dock, jag är i Jönköping sedan igår. Idag var nämligen finaldagen för fototävlingen på Elmia, om ni kommer ihåg så var jag en av fyra jurymedlemmar. Elin som även hon är med i juryn var också där, trevligt att träffas en stund. :) Nu är jag tillbaka på hotellrummet och ska snart ut och äta på någon mysig restaurang.

Hoppas allt är bra med er?!
Har inte kunnat blogga förens nu pga internetstrul.

Daniel&Cecilia

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II

Sitter just nu och rensar bilderna från Cecilia & Daniels bröllop. Det är så svårt! Dom är så fina på alla bilder. :) Blev dessutom så glad när jag fick tillåtelse att lägga upp bilderna. Kunde inte hålla mig längre, så ni får en liten sneak-peak nu ikväll. Kommer fler efter att jag levererat till brudparet. Då ska ni få se några i färg också såklart. Visst är dom fina? ♥

Daniel & Cecilia

Nikon D300s + Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II


Sitter just nu och rensar bilderna från Cecilia & Daniels bröllop.

Det är så svårt! Dom är så fina på alla bilder. :) Blev dessutom så glad när jag fick tillåtelse att lägga upp bilderna. Kunde inte hålla mig längre, så ni får en liten sneak-peak nu ikväll. Kommer fler efter att jag levererat till brudparet. Då ska ni få se några i färg också såklart. Visst är dom fina? ♥

Studentportätt

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4

Fler bilder på Johannes.

Fick svar igår om vilka bilder dom ville ha, så ska sätta mig nu ikväll och redigera dom och förhoppningsvis hinna skicka iväg. :) Resterande tid ska jag fortsätta rensningen med bröllopsbilderna, så himla svårt att välja ut bilder!

Vad gör ni ikväll? Tar det lugnt?

Ska bli så skönt med ledighet imorgon...

StudentportättNikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4

 

Fler bilder på Johannes.

Fick svar igår om vilka bilder dom ville ha, så ska sätta mig nu ikväll och redigera dom och förhoppningsvis hinna skicka iväg. :) Resterande tid ska jag fortsätta rensningen med bröllopsbilderna, så himla svårt att välja ut bilder!

 

Vad gör ni ikväll? Tar det lugnt?

Ska bli så skönt med ledighet imorgon...