Mot Italien, Grekland och Montenegro

Hallå, hej hej! Nu åker jag snart med taxi till Landvetter flygplats och vidare ner till Italien. :) Där startar kryssningen, jag kommer att åka runt Italien, Grekland och Montenegros kuster. Kameran hänger givetvis med tillsammans med diverse objektiv. Ska bli så skönt med semester!

Bloggen kommer stå tom tills jag kommer hem igen. Ni får ha det kanonfint, vi hörs igen den 31 juli! :)

Foton från Kreta, 2009.

Ang. hårddisk-tävlingen så kommer finalisterna komma upp efter att jag har kommit hem. Har varit så otroligt svårt att välja ut dom bästa bilderna! Håll ut :-)

Mot Italien, Grekland och Montenegro

Hallå, hej hej!
Nu åker jag snart med taxi till Landvetter flygplats och vidare ner till Italien. :) Där startar kryssningen, jag kommer att åka runt Italien, Grekland och Montenegros kuster. Kameran hänger givetvis med tillsammans med diverse objektiv. Ska bli så skönt med semester!

Bloggen kommer stå tom tills jag kommer hem igen. Ni får ha det kanonfint, vi hörs igen den 31 juli! :)


Foton från Kreta, 2009.

Ang. hårddisk-tävlingen så kommer finalisterna komma upp efter att jag har kommit hem. Har varit så otroligt svårt att välja ut dom bästa bilderna! Håll ut :-)

Nu går det undan

Foto: Emma Bertilsson
Ja, som rubriken lyder... Nu går det undan. Fotade bröllop i lördags, satt med pappersarbete i söndags och jobbar heldagar på Scandinavian Photo denna veckan. På fredagmorgon åker jag iväg på kryssning på Medelhavet. Ska bli så skönt. Det innebär iallafall att jag har en del att bli klar med innan jag åker (så jag kan släppa det och njuta ordentligt)... Eftersom jag är hemma tidigast runt kl. 19 varje dag nu finns det inte mycket tid över. Måste packa också... haha. Ska försöka klämma iväg några blogginlägg, men ibland tar energin slut. Ni vet säkert hur det är. :) Tänkte dela ut lite uppgifter som ni kan få göra åt mig: Ta en lång sovmorgon, redigera lite bilder, umgås med vänner, sitta uppe hela nätterna bara för att man kan, äta god lunch (ej mikromat!!), sola om vädret tillåter och den sista punkten kan vi göra tillsammans: Njuta av livet!

Nu går det undan


Foto: Emma Bertilsson

Ja, som rubriken lyder... Nu går det undan.
Fotade bröllop i lördags, satt med pappersarbete i söndags och jobbar heldagar på Scandinavian Photo denna veckan. På fredagmorgon åker jag iväg på kryssning på Medelhavet. Ska bli så skönt. Det innebär iallafall att jag har en del att bli klar med innan jag åker (så jag kan släppa det och njuta ordentligt)... Eftersom jag är hemma tidigast runt kl. 19 varje dag nu finns det inte mycket tid över. Måste packa också... haha. Ska försöka klämma iväg några blogginlägg, men ibland tar energin slut. Ni vet säkert hur det är. :)

Tänkte dela ut lite uppgifter som ni kan få göra åt mig: Ta en lång sovmorgon, redigera lite bilder, umgås med vänner, sitta uppe hela nätterna bara för att man kan, äta god lunch (ej mikromat!!), sola om vädret tillåter och den sista punkten kan vi göra tillsammans: Njuta av livet!

En video från Halmstad

Filmat med Panasonic Lumix G2. Kolla i HD! :)

Då ska vi se... Hur ska vi förklara den här videon? När jag tänker efter så tror jag inte det går. Såhär såg det ut under tiden jag och Ottilia fotade hos henne i Halmstad. Det är ju inte brist på skratt och fjanterier iallafall... Undrar dock varför jag pratar i falsett med jämna mellanrum. Intressant. Men kul har vi! ;) Ska vi köra två frågor om videon också... 1. Hur många gånger halkar jag egentligen? 2. Hur pinsam är inte den sista halkningen om jag får fråga?

En video från Halmstad


Filmat med Panasonic Lumix G2. Kolla i HD! :)

Då ska vi se... Hur ska vi förklara den här videon?
När jag tänker efter så tror jag inte det går. Såhär såg det ut under tiden jag och Ottilia fotade hos henne i Halmstad. Det är ju inte brist på skratt och fjanterier iallafall... Undrar dock varför jag pratar i falsett med jämna mellanrum. Intressant. Men kul har vi! ;)

Ska vi köra två frågor om videon också...
1. Hur många gånger halkar jag egentligen?
2. Hur pinsam är inte den sista halkningen om jag får fråga?

Behind the scenes - Bröllop på Lilla Varholmen

Visar bilderna jag just tagit. Fotar detaljer; klänningens rygg, brudbukett, hår etc. Passade på att fota dukningen innan vigseln. Testar ljuset på vigselplatsen, som var uppe på klippor! Under vigseln...
Foto: Mamma
Idag var det bröllop på Lilla Varholmen! Ett borgligt sådant, vigseln skedde ute på klipporna. Jättefint! Det var strålande sol hela dagen. Kanon för bröllopsparet, mindre välkommet hos mig som fotograf... Haha. Eftersom det i princip bara var en stor öppen yta så fanns det inte några fina skuggor alls. Fick jobba mycket i motljus och ta vara på dom få skuggor som fanns, men det blev bra. :-) Kommer visa er bilder senare. Ni som frågar om hårddisk-tävlingen, jag håller på att sålla fram finalisterna. Fick in väldigt många bidrag så det tar lite tid... Tack för att ni respekterar det.

Behind the scenes - Bröllop på Lilla Varholmen


Visar bilderna jag just tagit.


Fotar detaljer; klänningens rygg, brudbukett, hår etc.


Passade på att fota dukningen innan vigseln.


Testar ljuset på vigselplatsen, som var uppe på klippor!


Under vigseln...
Foto: Mamma

Idag var det bröllop på Lilla Varholmen!
Ett borgligt sådant, vigseln skedde ute på klipporna. Jättefint! Det var strålande sol hela dagen. Kanon för bröllopsparet, mindre välkommet hos mig som fotograf... Haha. Eftersom det i princip bara var en stor öppen yta så fanns det inte några fina skuggor alls. Fick jobba mycket i motljus och ta vara på dom få skuggor som fanns, men det blev bra. :-) Kommer visa er bilder senare.

Ni som frågar om hårddisk-tävlingen, jag håller på att sålla fram finalisterna. Fick in väldigt många bidrag så det tar lite tid... Tack för att ni respekterar det.

Gårdagen i Halmstad

Igår befann jag mig hos Ottilia i Halmstad. Från klockan 09:57 till 23:02, för att vara exakt, så hängde jag med Ottilia. Vi hann med en hel del. Har jag nämt att vi två håller på med att planera ett projekt som ska lanseras i höst? Det gör vi iallafall! Igår träffades vi, satte deadline och fotade några välbehövliga bilder på oss. Filmade en hel del också, ska klippa ihop det bästa av det bästa så att säga ;)

Om ni är nyfikna på vårt projekt och vill veta vad som händer så kan ni spana in vår facebook-sida HÄR. Då lovar jag att vi kommer hålla er uppdaterade!

Gårdagen i HalmstadIgår befann jag mig hos Ottilia i Halmstad.
Från klockan 09:57 till 23:02, för att vara exakt, så hängde jag med Ottilia. Vi hann med en hel del. Har jag nämt att vi två håller på med att planera ett projekt som ska lanseras i höst? Det gör vi iallafall! Igår träffades vi, satte deadline och fotade några välbehövliga bilder på oss. Filmade en hel del också, ska klippa ihop det bästa av det bästa så att säga ;)

Om ni är nyfikna på vårt projekt och vill veta vad som händer så kan ni spana in vår facebook-sida HÄR. Då lovar jag att vi kommer hålla er uppdaterade!

Theme of the Month-paus

Det är så många som undrar vart mina Theme of the Month-bidrag har tagit vägen. Nu under sommaren har jag varit bortrest mycket och när jag väl varit hemma så har jag bara jobbat i princip. Har helt enkelt inte hunnit med, känns jättetråkigt. Speciellt eftersom det varit så roliga teman. Eftersom jag inte kommer ha någon tid över resten av sommaren heller så har jag valt att pausa och komma tillbaka med bidrag i september igen, samt ta igen alla jag missat.

Så länge får ni spana in dom andra tjejernas bidrag. Se vår Flickr-grupp med alla bidrag här. :-)

Theme of the Month-paus

Det är så många som undrar vart mina Theme of the Month-bidrag har tagit vägen.
Nu under sommaren har jag varit bortrest mycket och när jag väl varit hemma så har jag bara jobbat i princip. Har helt enkelt inte hunnit med, känns jättetråkigt. Speciellt eftersom det varit så roliga teman. Eftersom jag inte kommer ha någon tid över resten av sommaren heller så har jag valt att pausa och komma tillbaka med bidrag i september igen, samt ta igen alla jag missat.

Så länge får ni spana in dom andra tjejernas bidrag. Se vår Flickr-grupp med alla bidrag här. :-)

En liveblogg!

Först skriver ni namn och sedan kan ni börja chatta :) Ska försöka kolla kommentarerna då och då.

Jag svarar inte på frågor om vilka objektiv ni ska köpa. Läs här istället.

En liveblogg!Först skriver ni namn och sedan kan ni börja chatta :)
Ska försöka kolla kommentarerna då och då.


Jag svarar inte på frågor om vilka objektiv ni ska köpa. Läs här istället.

Elsa, Peter, Towe&Anton

Åkte in till stan förut idag för att träffa några Göteborgs-utforskare... Vars namn är Elsa, Peter, Towe och Anton. På morgonen hade jag annat planerat så vi hann inte ses så länge innan deras tåg gick hem, men tillräckligt längre för att hinna smattra av några bilder. :) Alltid kul att träffa andra fotointresserade! Jag är ju ganska så ensam om det intresset i mina kompiskretsar annars... ;)

Och igår träffade jag två andra fotointresserade Göteborgs-utforskare, vilka det var får ni se senare...

Elsa, Peter, Towe & Anton

Åkte in till stan förut idag för att träffa några Göteborgs-utforskare...
Vars namn är Elsa, Peter, Towe och Anton. På morgonen hade jag annat planerat så vi hann inte ses så länge innan deras tåg gick hem, men tillräckligt längre för att hinna smattra av några bilder. :) Alltid kul att träffa andra fotointresserade! Jag är ju ganska så ensam om det intresset i mina kompiskretsar annars... ;)

Och igår träffade jag två andra fotointresserade Göteborgs-utforskare, vilka det var får ni se senare...

Fototräffen på film!

Film av Alexandros Bakos
Här har vi fototräffen i Hagaparken, Stockholm på film! Hur kul som helst att ha och titta tillbaka på! Ni som var med på fototräffen får allt spana in om ni fångades på film. Ni som inte kunde deltaga och är nyfikna, ni kan ta del av fototräffen i videoform. ;) Tack igen till grymma Alexandros som har gjort ett kanonjobb med filmningen! Ni som vill får absolut posta videon på era egna bloggar. Det gör ni lätt genom att hålla musen över videon, då kommer en bädda in-knapp upp. Eller också så kan ni ta embed koden direkt här: <iframe src="http://p.videofy.me/v/246380" width="480" height="270" frameborder="0" style="display:block"></iframe>

Fototräffen på film!


Film av Alexandros Bakos

Här har vi fototräffen i Hagaparken, Stockholm på film!
Hur kul som helst att ha och titta tillbaka på! Ni som var med på fototräffen får allt spana in om ni fångades på film. Ni som inte kunde deltaga och är nyfikna, ni kan ta del av fototräffen i videoform. ;) Tack igen till grymma Alexandros som har gjort ett kanonjobb med filmningen!

Ni som vill får absolut posta videon på era egna bloggar. Det gör ni lätt genom att hålla musen över videon, då kommer en bädda in-knapp upp. Eller också så kan ni ta embed koden direkt här:
<iframe src="http://p.videofy.me/v/246380" width="480" height="270" frameborder="0" style="display:block"></iframe>

Genom ett tågfönster

Nikon D300s + Tamron 28-75mm
Fotade denna bilden förra året, på tåget till Stockholm.
Godmorgon... Verkligen godmorgon. Har inte sovit många timmar inatt, satt med ett jobb som hade deadline idag. Sedan var jag tvungen att städa rummet också då våra kusiner från Stockholm kommer på middag senare idag, men först ska vi på Liseberg! Första gången i år, så det blir väl kul. :-) Måste åka nya attraktionen, Atmosfear. Det blir nog fint, trots höjdskräck... Innan vi åker in har jag lite grejer att fixa, typ platta mitt hår (tjejigt värre), dammsuga rummet, käka frulle och göra mig i ordning i övrigt. Vi hörs förhoppningsvis lite senare idag, ska även ta hand om alla kommentarer då. Har inte riktigt hunnit med det senaste. Kram!

Genom ett tågfönster


Nikon D300s + Tamron 28-75mm
Fotade denna bilden förra året, på tåget till Stockholm.

Godmorgon... Verkligen godmorgon.
Har inte sovit många timmar inatt, satt med ett jobb som hade deadline idag. Sedan var jag tvungen att städa rummet också då våra kusiner från Stockholm kommer på middag senare idag, men först ska vi på Liseberg! Första gången i år, så det blir väl kul. :-) Måste åka nya attraktionen, Atmosfear. Det blir nog fint, trots höjdskräck...

Innan vi åker in har jag lite grejer att fixa, typ platta mitt hår (tjejigt värre), dammsuga rummet, käka frulle och göra mig i ordning i övrigt. Vi hörs förhoppningsvis lite senare idag, ska även ta hand om alla kommentarer då. Har inte riktigt hunnit med det senaste. Kram!

Bloppis: Converse, All Star Stars&Bar Hi

Idag är det premiär för min första bloppis någonsin här på bloggen. Mina fina All Star Stars & Bar Hi-Converse måste jag göra mig av med p.g.a att dom är för stora. Dom är bara använda 2 gånger, med andra ord är dom i fint skick. :)

INFO
Storlek:
US 4½ (= ca. 36½ eller liten 37:a i svensk storlek)
Nypris: 699 kr
Utropspris: 400 kr
Vinnande bud: 600 kr av Anna

Lägg ett bud genom att kommentera i kommentarsfältet (glöm ej mailadress!) eller maila till blogg@mdphotos.se, märk mailet med "Converse". Jag kommer att uppdatera inlägget löpande efter varje nytt bud. Budgivningen avslutas kl. 12.00 den 13/7 (onsdag).

OBS!
Alla bud är bindande.
Frakt betalas av köparen.
Betalning sker till mitt konto innan skorna skickas.

Bloppis: Converse, All Star Stars & Bar Hi

Idag är det premiär för min första bloppis någonsin här på bloggen. Mina fina All Star Stars & Bar Hi-Converse måste jag göra mig av med p.g.a att dom är för stora. Dom är bara använda 2 gånger, med andra ord är dom i fint skick. :)

INFO
Storlek:
US 4½ (= ca. 36½ eller liten 37:a i svensk storlek)
Nypris: 699 kr
Utropspris: 400 kr
Vinnande bud: 600 kr av Anna

Lägg ett bud genom att kommentera i kommentarsfältet (glöm ej mailadress!) eller maila till blogg@mdphotos.se, märk mailet med "Converse". Jag kommer att uppdatera inlägget löpande efter varje nytt bud. Budgivningen avslutas kl. 12.00 den 13/7 (onsdag).

OBS!
Alla bud är bindande.
Frakt betalas av köparen.
Betalning sker till mitt konto innan skorna skickas.

Söta Olivia

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm - 1/640s - f/1,4 - ISO250

Söta Olivia


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm - 1/640s - f/1,4 - ISO250

Tutorial: Vinjettera

Kolla i HD för bästa kvalité.Kommentera gärna om ni har några speciella önskemål på fler photoshoptips. :)

Tutorial: Vinjettera


Kolla i HD för bästa kvalité.

Kommentera gärna om ni har några speciella önskemål på fler photoshoptips. :)

Sävehof - Brasilien, Partille Cup 2011

Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8

För er nyfikna så vann syrrans lag (Sävehof) med 18 - 7. :)

Sävehof - Brasilien, Partille Cup 2011
Nikon D300s + Tamron 28-75mm f/2,8

För er nyfikna så vann syrrans lag (Sävehof) med 18 - 7. :)

Fotat på Partille Cup

Partille Cup har dragit igång! Syrran spelar ju handboll och är även med nu under Partille Cup. Hängde såklart med in till Göteborg igår för att titta på, men även för att fota några bilder. Tror faktiskt att det blev ett par sevärda bilder iallafall. Bloggar dom senare isåfall. :) Ska redigera dom så fort jag blivit klar med en kunds bilder.

I övrigt blir det en go dag idag, jobbar nu på morgonen och om en stund åker jag in till stan för massage. Får se om jag åker med in till Partille Cup därefter idag igen och inatt blir det förhoppningsvis en fotografering med min nya blixt och världens bästa Olivia.

Ne, nu ska jag jobba på och sedan njuuuuuta på massagen.... Hoppas jag iallafall, syrran kom hem för några veckor sedan efter sin massage och hade ont i hela ryggen....

Fotat på Partille Cup

Partille Cup har dragit igång!
Syrran spelar ju handboll och är även med nu under Partille Cup. Hängde såklart med in till Göteborg igår för att titta på, men även för att fota några bilder. Tror faktiskt att det blev ett par sevärda bilder iallafall. Bloggar dom senare isåfall. :) Ska redigera dom så fort jag blivit klar med en kunds bilder.

I övrigt blir det en go dag idag, jobbar nu på morgonen och om en stund åker jag in till stan för massage. Får se om jag åker med in till Partille Cup därefter idag igen och inatt blir det förhoppningsvis en fotografering med min nya blixt och världens bästa Olivia.

Ne, nu ska jag jobba på och sedan njuuuuuta på massagen....
Hoppas jag iallafall, syrran kom hem för några veckor sedan efter sin massage och hade ont i hela ryggen....

Dagarna i Dalsland

Alla bilder är fotade med iPhone4 och redigerade i appen PictureShow. 
Hemma! Bilderna ovan visar vart jag har hållit hus dom senaste dagarna. Har haft det riktigt skönt! Att jag var där med mina bästa vänner gjorde inte vistelsen sämre direkt. :) Hade inte med mig någon kamera, men fotade som en tok med iPhonen. Har aldrig riktigt velat fota med iPhonen tidigare, men nu har jag minsan ändrat mig. Det är roligt att sitta och pilla med bilderna i olika fotoappar! Kanske visar några fler bilder vid ett annat tillfälle.Har haft många goa slappdagar på Gustavs land. Vi har badat, grillat, fiskat, haft vattenkrig, spelat spel, pratat, skrattat, hoppat studsmatta... kan fortsätta ett tag, men ska sluta där så ni inte tröttnar. ;) Nu ska jag fortsätta njuta av att vara på hemmaplan. Borta bra, hemma bäst!... men ensamt när man umgåts med kompisar i flera dygn.

Dagarna i Dalsland


Alla bilder är fotade med iPhone4 och redigerade i appen PictureShow.

Hemma!
Bilderna ovan visar vart jag har hållit hus dom senaste dagarna. Har haft det riktigt skönt! Att jag var där med mina bästa vänner gjorde inte vistelsen sämre direkt. :) Hade inte med mig någon kamera, men fotade som en tok med iPhonen. Har aldrig riktigt velat fota med iPhonen tidigare, men nu har jag minsan ändrat mig. Det är roligt att sitta och pilla med bilderna i olika fotoappar! Kanske visar några fler bilder vid ett annat tillfälle.

Har haft många goa slappdagar på Gustavs land. Vi har badat, grillat, fiskat, haft vattenkrig, spelat spel, pratat, skrattat, hoppat studsmatta... kan fortsätta ett tag, men ska sluta där så ni inte tröttnar. ;)

Nu ska jag fortsätta njuta av att vara på hemmaplan.
Borta bra, hemma bäst!... men ensamt när man umgåts med kompisar i flera dygn.

För fjärde året i rad åker jag igen

Enda bilden jag vågar visa... Haha.. Rebbe, jag & Danne 2008. 
Upp och jobba, hem och hämta resväskan. Startade dagen med jobb på Scandinavian Photo. Nu är jag hemma och mellanlandar, hämtar packningen som ska med upp till Gustavs land i Dalsland. Fjärde sommaren i rad gänget åker upp. :) Dom flesta är redan uppe nu, men eftersom jag var tvungen att jobba fick jag så snällt åka upp själv.Ska bli skönt med lite ledighet. Eftersom jag alltid jobbar hemifrån känner jag aldrig att jag är ledig förens jag väl åker iväg någonstans. Är man hemma blir det lätt att man halkar in på jobb fast man ska vara ledig. Ser fram emot mina andra semesterveckor i sommar, kryssning på medelhavet & Rhodos är uppskrivet i kalendern. Är hemma igen på tisdag kväll. Vi hörs då! Kram på er. ♥

För fjärde året i rad åker jag igen


Enda bilden jag vågar visa... Haha.. Rebbe, jag & Danne 2008.

Upp och jobba, hem och hämta resväskan.
Startade dagen med jobb på Scandinavian Photo. Nu är jag hemma och mellanlandar, hämtar packningen som ska med upp till Gustavs land i Dalsland. Fjärde sommaren i rad gänget åker upp. :) Dom flesta är redan uppe nu, men eftersom jag var tvungen att jobba fick jag så snällt åka upp själv.

Ska bli skönt med lite ledighet. Eftersom jag alltid jobbar hemifrån känner jag aldrig att jag är ledig förens jag väl åker iväg någonstans. Är man hemma blir det lätt att man halkar in på jobb fast man ska vara ledig. Ser fram emot mina andra semesterveckor i sommar, kryssning på medelhavet & Rhodos är uppskrivet i kalendern.

Är hemma igen på tisdag kväll. Vi hörs då! Kram på er. ♥

Bianca

Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4 @ 50mm - 1/640s - f/1,4 - ISO250

Bianca


Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1,4
@ 50mm - 1/640s - f/1,4 - ISO250